Louis Van Gaal (62) får en av de vanskeligste jobbene i internasjonal klubbfotball når han nå tar jobben som sjef på Old Trafford. Som assistent velger den meritterte nederlenderen, legenden Ryan Giggs.

Da David Moyes ble «The Chosen One» etter Sir Alex Ferguson, var det mange eksperter som rynket på nesa. Hva hadde skotten bevist i sin karriere? Han hadde tatt Everton opp og fram til anstendige resultater, men aldri vunnet noe som helst. Det måtte gå som det gikk. Han fikk fyken etter kort tid etter elendige resultater i tiden som manager for Manchester United.

Om Louis Van Gaal får stemplet som den utvalgte gjenstår å se, men det er utvilsomt en langt mer merittert trener som nå tar den tunge oppgaven å få Manchester United tilbake på vinnersporet. Noe som vil ta tid. Kanskje et par sesonger, muligens enda lengre. Om styret på Old Trafford ser for seg trofeer allerede i første sesong, kan de fort bli veldig skuffet.

Den tidligere Ajax, Barcelona, Bayern München og nåværende sjef for Nederland vil få store summer til å bygge sitt eget lag som skal bli slagkraftig nok til å vinne det som vinnes kan, både i England og i Europa. Det koster store summer å få de beste spillerne. Manchester United har et lite «draw back» den kommende sesongen, de er ikke kvalifisert til Champions League. Det bør være Van Gaals absolutt første målsetning.

62 åringen får en travel sommer, han skal lede Nederland i VM i Brasil før han tar over roret på den skakk-kjørte Manchester United skuta.

Louis Van Gaal ny sjef på Old Trafford

I et intervju med høyt respekterte The Telegraph nylig, lettet nederlenderen litt på sløret rundt sin egen trenings-filosofi.

«Hver treningsøkt er en form for kommunikasjon. Øvelsene i seg selv er ikke så viktig, det er mer et spørsmål om hva du gjør med dem. Under treningene spillerne ser hva en trener ønsker. Slik var det også i min tid som trener for Ajax.»

 «Ofte stoppet jeg treningen for å  utfordre spillerne til å se problemene de står overfor i hver situasjon på banen. Takket være mine 11 år som lærer, har jeg nok erfaring til å vite om jeg trenger å gå inn å gi beskjed eller holde meg i ro. Naturligvis, jeg forklarer mer til en ung spiller enn til en erfaren spiller på 30, som er har dårlig uvaner, og som er trolig ute av stand til å endre dem.»

Van Gaal forteller videre.

«Jeg har mine egne ideer om kondisjonstrening. Den gode fysiske tilstanden til internasjonale klubber, når vi nærmer oss slutten av sesongen er ingen tilfeldighet. Det er viktig hvordan du trener; du vil at spillerne skal være mentalt skikket eller bare tar sjanse på at standarden god?
Vi pleide å bli lært at utholdenhet var aldri så viktig som grunnlag for fotballspillere. Du skaffer deg en annen type muskel-vev hvis du konsentrere deg for mye om utholdenhet. «

«Den tekniske delen av fotballen er av stor betydning, det lærer alle spillere tidlig i Ajax.» Les hele intervjuet med den nye Manchester United sjefen på TheTelegraph.co.uk.

Om den nederlandske landslagssjefen får suksess på ball-øya blir spennende å følge med på, han har ihvertfall en ballast få andre trenere for unt, og han har både karisma og pondus til å sette de nye verdensstjernene som ønsker å spille på «Theatre of Dreams» i årene som kommer.

Louis Van Gaal er utvilsomt en trener som gir Premier League enda en dimensjon.

Tror du den nederlenderen vil få suksess som manager for Manchester United?

Foto: Flickr/ sbo9

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Går du alene i mot sommeren? Det trenger du slett ikke…

Kjærlighetens veier er uransakelig, og det finnes dessverre ingen garanti om evig kjærlighet, derfor er det opp til hver og...

«Fly med oss»- Arne Hjeltnes med nytt reiseprogram på TV2

Du husker kanskje sist gang Arne var på tur med kamera, for en del år siden så "hele Norge" favorittserien...

Lukk