Nederlands landslagssjef, Louis van Gaal (62) tar over den meget krevende jobben som sjef på Old Trafford for Manchester United etter VM. Det kan bli en eventyrlig suksess for den meritterte nederlenderen, men det kan også bli en av de vanskeligste oppgavene så langt i karrieren for den hissige hollenderen.

– Ved en rekke ganger bare siden han takket ja til jobben som manager for Manchester United, har han måtte ta seg kraftig sammen for å ikke gå i strupen på britiske og nederlandske journalister. Flere ganger har han vært så sint at han har dirret, grunnet kritiske spørsmål rundt både det nederlandske landslaget og jobben han skal til etter VM i Brasil.

– Spesielt kritisk er nederlandske journalister til van Gaals noe defensive måte å spille på i VM. På en pressekonferanse nylig glefset 62-åringen tilbake til journalisten som lurte på hvorfor Nederland lå så lavt med sin back-firer mot Chile.  «Det må jo være lett for deg å svare på som stiller så kloke spørsmål» sa van Gaal.

På et spørsmål om hva han vet om Manchester United var han heller ikke blid. «For et dumt spørsmål», var et av van Gaals svar.

Britiske journalister som har fotball som sitt hovedfelt, sitter nå å kvesser klørne og higer etter å få sette den nederlandske landslagstreneren på plass. Ingen land i verden er mer nådeløse mot fotballtrenere enn de engelske tabloidene. Roy Hodgson og «Three Lions» dummet seg ut i VM i Brasil, de vant ingen kamper og måtte reise hjem i skam.

Overskriftene som møtte Englands spillere var som følger:  «Ynkelig», «Patetisk», «Ingen glød» og selvsagt «Hodgson Out».

– Det engelske fotballforbundet, best kjent som FA, har faktisk allerede kommet med en pressemelding etter VM-exiten, der Roy Hodgson roses for å ha gjort en god jobb som sjef for det engelske landslaget. Roy Hodgson har kontrakt ut 2016 som betyr at han vil følge England til EM i Frankrike, om de lykkes med å kvalifiserer seg.

Louis van Gaal er en erfaren fotballtrener, men kan umulig være mentalt forberedt på det trykket som vil følge med hans nye jobb i Manchester, og det som vil bli presentert i media mht hans innsats og lagets resultater. Vinner han kamper som forventet vil ha få ro til en viss grad. Begynner han derimot svakt med en rekke dårlige resultater med flere tap, vil de engelske avisene og deres journalister ha van Gaal «til frokost» hver eneste dag.

Manchester United-fansen har nok lært og vil neppe henge opp noe nytt banner på Old Trafford. «The Chosen One» var de velvalgte ordene David Moyes fikk som en hyllest fra de trofaste på «Theatre of dreams». Noen angrer fortsatt på det banneret.

I Premier League er det ingen enkle kamper, Manchester United har et generasjonskifte som vil merkes. Mange spillere har forsvunnet, enda flere er på vei ut, mange nye spillere vil komme inn. Van Gaals spillere. Det betyr at det er enda flere utfordringer for den energiske og smått hissige hollenderen. De fleste vet det tar tid å bygge sitt eget lag. David Moyes fikk kun 10 måneder og lyktes ikke.

Det er all grunn til å tro at Louis Van Gaal vil få lengre tid enn det, om han holder ut britiske medias negative stikk, uke inn og uke ut.

– Louis van Gaal vil uansett ikke få noen lang sommerferie i år. Nederland slo Mexico 2-1 i en åttendedelsfinale og dermed er klare for kvartfinale der de skal møte vinneren av Costa Rica- Hellas. Brasil møter Colombia i en av de andre kvartfinalene der resultatene allerede er avgjort. Disse kampene spilles 4. og 5. juli.

Den tidligere Barcelona, Ajax og Bayern München treneren vil reise til USA allerede 17. juli med Manchester United-troppen. Der skal de spille en fem-kampers turnering som en del av oppkjøringen til den nye Premier League-sesongen.

Luke Shaw og Ander Herrera er to nye spillere som definitivt vil delta i treningskampene i USA.

Finalen i VM i Brasil spilles i Rio de Janeiro 13. juli.

 

Kilde: MailOnline.co.uk

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva andre mener om deg er ikke viktig!

Hva andre mener om deg er ikke viktig! Er du redd for hva andre mener om deg? Er du opptatt...

Liverpool og Manchester United henter de beste fra Southampton

Liverpool og Manchester United henter de beste fra Southampton. Liverpool er i ferd med å sikre seg Lalana fra Southampton...

Lukk