Manchester United har brukt mer penger de siste 18 månedene enn noen ganger tidligere. £220 millioner. Penger som ikke har gjort Louis van Gaals lag noe bedre, tvert i mot, fjerdeplassen kan også ryke nå.  

– Den ene dyre superstjernen etter den andre har mer eller mindre feilet i den første sesongen for Louis van Gaal, hans «anous horrilebielis» helvetesåret, er bare ti kamper unna fra å være over denne sesongen. Før det igjen braker løs i august. Dessverre vil kanskje noen si. Savnet av Sir Alex Ferguson er skrevet på veggen, både inne og ute på Old Trafford.

– Sesongens to verste resultater? Det er mye å velge mellom, men 0-4 tapet mot lille Milton Keynes Dons i Liga-cupen i august, og braktapet mot Leicester i september 5-3, der van Gaals menn ledet 3-1 langt inn i andre omgang. Kommer høyt oppe på tabbe-lista.

En av verdens største klubber famler nesten i blinde, den nederlandske maestroen minner mer om en gretten gammel gubbe enn en av verdens dyktigste fotballmenn, kanskje har tiden gått for fort for den tidligere suksess-treneren?

– Ikke nok med at spillerne ofte oppfører seg som drittunger som ikke får det som de vil, og derfor forsøker å jukse seg til frispark og straffespark, flere ganger i hver kamp. Men når de itillegg spytter på motspillerne, kan det se ut til at Louis van Gaal har et holdnings-problem hos sine blaserte stjerner.

Forsvarspilleren Jonny Evans fikk nylig seks kampers karantene for å ha spyttet på Newcastle’s Papiss Cisse. 

Old Trafford

Pablo Fernández via Compfight

– Takket være en meget solid målvakt i spanske David de Gea, holder de røde djevlene den viktige fjerde plassen i Premier League, men bare så vidt. Han er utvilsomt en av de viktigste årsakene til at Manchester United tross alt har vunnet femten kamper av tjueåtte så langt denne sesongen.

I et desperat forsøk på å holde Real Madrid, som selv sliter i La Liga, unna de Gea; har van Gaal og hans stab satt en prislapp på £50 millioner for å holde de unna sin viktigste spiller.

Hva har du i mappa di Louis van Gaal? Ikke stort hva tekniske ideer skal man bedømme den grusomme FA-cup kampen mot Arsenal å bedømme. Falcao har gjort fire mål, men må sees på som en av mange spillere som ikke har levert som forventet, men hvorfor en spiller av colombianerens kaliber ikke engang får komme på banen når de jakter utligning, er og blir en gåte.

En ting at spilleren ikke har innfridd, men hvem sitt ansvar er det å mest mulig ut av spillere som er tilgjengelig for spill? Radamel Falcao er på lån fra Monaco, men reiser utvilsomt tilbake i sommer. 

–  Argentineren Angel Di Maria kan vel heller ikke sies å hatt sitt beste år som fotballspiller, til tross for å imponere tidvis med sitt Argentina i Brasil-VM. I den røde trøya har den lille vingen fått lite til, blitt byttet ut eller som mot Arsenal, få to gule kortet i løpet av sekunder for så å bli utvist.

– Kaptein Wayne Rooney har sin dårligste sesong på lang tid, kanskje den dårligste. Robin van Persie har sluttet å score mål og er foreløpig på skarve ti, Charlie Austin hos QPR, som ligger på nedrykksplass har femten scoringer, så langt. Den kreative kraften som kjennetegnet en hardtarbeidende lagmaskin under Fergie sliter med det aller meste.

Selvsagt får kritikken mor Louis van Gaal vann på mølla når det er mannen han ikke ønsket med videre, Danny Welbeck som sender Arsenal til semifinale i FA-cupen på bekostning av nettopp Manchester United. Hvor typisk er ikke det, at det er av «sine egne» man skal få det?

En spiller som har vært bedre i Arsenal-drakta, enn de aller fleste hos Manchester United denne sesongen.

Tanken på at f.eks Liverpool, som ligger bare to poeng bak, kan ta den viktige fjerdeplassen som gir kvalifisering til Champions League må være uutholdelig, må den ikke det? Søndag 22. mars møter de to erkerivalene. På Anfield. Seks-poengs kamp? Utvilsomt!

Rykter nær Old Trafford sier at det skal frigis minst £200 millioner, ca 2,2 milliarder kroner til spillerkjøp for neste sesong.

Til hvilken nytte, er det lov å spørre, når de stjernene som allerede har kostet en formue; ikke vil eller kan vinne sammen under van Gaal?

Alt avhenger på om Manchester United klarer å holde fjerde plassen, de aller beste spillerne ønsker å spille i Champions League. Har eierne, familien Glazers, som kun har klubben i sitt eie, for å tjene penger tid til å vente?

Her er Manchester Uniteds ti siste seriekamper i det som uansett blir en sesong med langt mer frustrasjon enn glede, både for manager og fans verden over.

  • 15. mars, Man United – Tottenham
  • 22. mars, Liverpool – Man United
  •  4. april, Man United – Aston Villa
  • 12. april, Man United – Man City
  • 18. april, Chelsea – Man United
  • 26. april, Everton – Man United
  •  2. mai, Man United – West Brom
  •  9. mai, Crystal Palace – Man United
  • 16. mai, Man United – Arsenal
  • 24. mai, Hull – Man United

 

Vargas

Tags: anous horrilebielis, Louis vaan Gaal, Manchester United

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Paradise Hotel- Endelig tilbake!

Ventetiden er over, endelig kan vi velte oss i velsignet og usensurert galskap, hver eneste dag nesten helt til sommeren....

Alle kvinner er feminister- gratulerer med dagen!

Ikke engang budeiene på gårdene langs Gudbrandsdalen og på Hedmarken tror på at kvinner noen gang kan være likestilt mannen...

Lukk