Da er tiden kommet for russ 2014, nå er deres tid endelig kommet. Dessverre er det ikke alle som får feire denne høytiden på samme måte som sine med-russ. Årsaken kan være at de rett og slett trodde at loven ikke gjaldt for dem.

Så feil kan man altså ta.

Loven gjelder for alle, også russen. De må ta sine forhåndsregler og ikke stappe sin russebil eller buss smekk full, for deretter å bli stoppet av politiet. Da kan i verste fall skiltene på doningen,  som mange russ har betalt store summer for å få i orden til mai, bli tatt.

– Både i Bærum og i Maridalen har det vært tilfeller av russ som har blitt tatt med et for stort antall personer i sine busser. I natt var det 16 personer for mye i en buss i Maridalen, og tidligere denne uke ble en buss stoppet det det var 24 personer mer enn tillatt registrerte. Da ryker både lappen til sjåføren og skiltene på bussen.

I 2013 hadde Follo-russen en russebuss som hadde en verdi på 1,9 millioner kroner, da er det litt kjedelig om denne ikke har skilt. Uten skilt kommer ikke bussen på veien. Heldigvis er det ikke nødvendig med så dyre busser, men det er smart å ikke bryte loven så bussen ikke blir avskiltet, uansett.

Selvsagt skal russen feste og ha det gøy, det er jo det det handler om i russetiden, dessverre er det ikke alle som skjønner forskjellen på fest og å ta sjanser. Ved å bryte veitrafikk-bestemmelsene setter man seg selv og andre i fare, det er nettopp det som er hovedbudskapet i lovverket også. Det er laget for å beskytte borgerne. I disse tilfellene måtte politiet ta grep, skilter og førerkort, helt riktig mht lover og regler.

Russen vet hva som er tillatt og ikke, men de strekker grenser og tror det er ok å bryte loven, fordi de er russ. Det er det altså ikke. Loven må gjelde for alle.

Det er sjåføren, og kunne denne som har det fulle ansvaret, og det er bare sjåføren som blir straffet ved å miste sitt førerkort, med-russen blir straffet fordi de mister russebil eller russebuss. Det er nok straff nok for alle som opplever dette nå, når endelig russetiden er kommet.

Politiet har en betydelig oppgave i å hindre at det skjer ulykker på veiene, dette gjelder selvsagt også for russe-kjøretøy. Derfor har myndighetene valgt seg ut en rekke destinasjoner der det samles mange russ på en gang, for å gjøre sine kontroller mht kjøretøy.

Alle «russe-klikker» med felles kjøretøy bør ha en telle-ansvarlig, som sørger for at antall personer ikke overskrider det tillate antallet for det gjeldende kjøretøy.

Dette er ikke for å kødde med russen, men for å hindre alvorlige ulykker på veiene.

Russen må gjøre som de vil, feste, drikke, spy og herje vilt helt til 17. mai er over, men loven må gjelde for dere også!

 

God feiring kjære RUSS!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Utseende er viktig- menn liker trygge kvinner!

Menn har en tendens til å være litt lettlurt. En utringa kjole, litt rød leppestift og noen flakkende blikk så...

Selvmordstallene øker blant unge i Norge

Det er grunn til å rope et høyt og rungende varsko. Stadig flere unge velger å avslutte livet av flere...

Lukk