Ja, for du går ikke rundt i den tro at du ikke bryter loven, ikke sant? Alle gjør jo det, men det er stor forskjell på å bryte loven å bli siktet for det og havne i fengsel, og å ikke bli oppdaget. 

– Veldig få av oss har lest de norske lover, men vi vet sånn ca hva som er lov og hva man kan få straff for. De helt dagligdagse lovbruddene er å snike på trikken, kjøre for fort, ta med seg diverse ting hjem fra jobben, stjele i butikker, reise fra bensinstasjonen uten å betale, og la være å gi tilbake penger i butikken hvis du får igjen for mye.

Alt dette er lovbrudd, man ikke alltid havner i fengsel for, men allikevel uærlige handlinger.

Da håper jeg du ikke kommer med påstander om at du ikke bryter loven, for det gjør du og det gjør jeg. Forskjellen på oss og de som sitter inne er at vi ikke har valgt å gjøre de helt store krumspringene.

Det vil for alltid være forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, og det vil for alltid være forskjell på å rane NOKAS, og å kjøre for fort ved nærmeste barneskole

– Min kloke bestefar sa alltid til meg: «Vær snill, så går det deg godt». Og det er veldig klokt sagt, fordi det er så dekkende. Er man snill så er man ikke slem og kan ikke gjøre noe galt. Det er ikke bare lett å gå å være snill hele tiden, bare fordi det er smart. Man må kunne ta igjen om man blir feil behandlet o.l. Allikevel er det en smart leveregel å strekke seg etter. Å være snill.

Når du står opp om morgenen så tenker du aldri på at, » i dag skal jeg bryte loven». Vel, noen er det kanskje, men de fleste går ikke med slike tanker. Det er dine tanker for hvert minutt gjennom dagen, som avgjør dine handlinger.

Poenget mitt er, det kan skje oss alle. Når som helst. Er du på feil tid til feil sted, litt uoppmerksom eller stresset, så sitter du plutselig i politiavhør.

De norske lover er svært omfattende, og det skal ikke mye til for å bryte loven. Og det er ikke alt som er så farlig heller. Men loven er satt for en grunn, og det offentlige ser at du helst følger loven til punkt å prikke.

Begynner du å tenke over dine handlinger gjennom flere dager, så blir du nok overrasket over hvor mange lovbrudd du faktisk gjør.

Gjør du ditt beste for å være snill mot dine nærmeste og mennesker du møter, så vil det nok gå deg godt skal du se.

 

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sex i hverdagen- gi dere selv muligheten til en kjapp en

- Er du i perioden i livet der alt er stress og mas, og ting skulle helst vært gjort i...

Gullrekka er tilbake- NRK vinner trolig fredagskvelden

Hvorfor endre en suksessoppskrift? NRK kjører "safe" med de tunge gode, og veldig populære programmene, mest kjent som gullrekka. Alle...

Lukk