Luksusfellen- nordmenn bruker mer enn de kan betale. Stadig flere nordmenn sliter med privatøkonomien. En rekordlav rente burde ha gjort betalingsevnen styrket, dessverre så skjer det motsatte.

Nordmenn bruker mer enn de kan betale, og antallet inkassosaker eskalerer.

I 2015 er det nesten gratis å låne penger, det koster ihvertfall bare det halve, sammenlignet med for 5 år siden. Det alene burde ha fått Ola og Kari til å legge unna en buffer til dager som kommer, som ikke er like enkle som før.

Alt for mange bruker heller mer, enn å legge noe til side.

I følge tall fra Lindorff, er det faktisk de med høyest inntekt som også går i “Luksufellen” ved å bruke mer penger enn det som faktisk kommer inn. Et høyt forbruk over tid, kan bli veldig dyrt om det går til inkasso, som heller ikke blir betalt.

– Den generelle veksten i antall inkassosaker har det siste året vært på 5,6 prosent, målt mot året før. For den høyeste inntektsgruppen har veksten vært ytterligere 17 prosent høyere.

Også for personer med inntekt mellom 500.00 kroner og million, er veksten langt høyere enn for landsgjennomsnittet.

Veksten er lavest i de laveste inntektsgruppene. Dvs under 200.000 kroner i inntekt per år.

Luksusfellen- nordmenn bruker mer enn de kan betale

Luksusfellen- nordmenn bruker mer enn de kan betale.

– Andre nasjoners befolkning, som tar en titt på Norge og de innbyggerne som bor dette landet, er nesten litt sjokkerte over holdningene blant en del nordmenn.

Vi har kanskje det aller beste trygdesystem i verden, vi betaler lite eller ingenting om vi blir syke og havner på sykehus, vi bor i en velferdsstat med et tilsynelatende velfungerende system.

I et demokrati som er et paradis for alle som vil snylte på andre, og lure seg unna det meste. 

– Norge er et mekka for alle nordmenn som vil skumme fløten fra alle som faktisk går på jobb hver eneste dag. Og et mekka for de som er interessert i å bryte loven. For alle utlendinger er det flott å komme til Norge, fordi norske fengsler er som et middels østeuropeisk hotell. Forskjellen er at maten er gratis, i fengslet.

Norsk politi ligger fortsatt i dvale i dette landet. De som har ansvaret burde skamme seg. Fortsatt, 3,5 år etter 22. juli terroren er ingen politi-helikopter med plattform for skarpskytter på plass. Så her er det fortsatt fritt fram for alle. Ikke rart andre nasjoner rister på hode av oss nordmenn.

Ikke bare fordi vi har en evne til å syte og klage for alt, men også fordi vi har så mye penger. Nordmenn har blitt sydd puter under armene på i alt for mange år pga oljeinntektene. Nå ser denne gevinsten ut til å flate ut. Gode råd har neppe vært dyrere.

Allikevel har vi mye mer enn de aller fleste andre innbyggere i andre land.

Vi har bra med penger, de fleste har god råd til tross for mange regninger det kan være vanskelig å få betalt. Det alene kan være ditt noe forkvaklede personlige forhold; til din egen privatøkonomi som er årsaken.

Du har penger til mat, om du begynner å se etter hva pengene dine faktisk går til, dag for dag.

Et budsjett over privatøkonomi, en telefon til en bank som gir deg enda litt bedre renter, og salg av den ene privatbilen, så vips har du spart ti til femten tusen kroner per år.

Men er vi spesielt lykkelige av å være så heldig å bo i verdens rikeste land? Neppe!

Faktum er at vi spiser ‘Lykkepiller’ med den ene hånden, og ringer til NAV-for å klage på et eller annet, med den andre. Vi nordmenn er patetiske, fete, late og svært lite tilfredse. Ikke alle, men alt for mange, bør se seg selv i speilet å slutte å syte.

– Nylig ble det avdekket telefonsamtaler til politiet på Østlandet. En rekke nordmenn hadde ringt for å klage på for mye snø, fordi de kom for sent på jobb. Det er faktisk veldig typisk norsk, er det mulig å klage på noe som helst, så er det nok en nordmann som hyler høyest. Også som en klage på vær, snø og vind.

Havner du i et økonomisk uføre, er du nok skyld i dette selv. Din privatøkonomi er ditt ansvar, det bør du få orden på snarest. I 2013 ble det tvangssolgt mer enn 7000 eiendommer i Norge, hus og leiligheter som folk ikke klaret å betale og som endte med å bli kastet på dør av namsmannen.

Nordmenn flest har plettfri vandel, det betyr ikke at alle er like lovlydige av den grunn.

– Enorme beløp forsvinner fra dagligvare- og detaljhandelen hvert eneste år. Både ansatte og kunder er med på å spise av lasset. Og blant de nordiske landene er faktisk nordmenn verst i klassen også her.

Når man ser hvilket syn mange nordmenn har på utlendinger generelt og kanskje ROM-folket spesielt, så er vi slett ikke noen glansbilder, vi som bor i dette landet.

Tvert i mot, vi har et stort forbedringspotensiale, de aller fleste av oss. Når har du tenkt å endre holdning til deg selv og det samfunnet du lever i? Når har du tenkt å bidra?

Annerledes-landet, der nisselua henger nede i øynene på de som styrer pengesekken og på innbyggerne forøvrig. På tide å få begge hendene ut av ræva?

Kilde: Lindorff.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Paul Pogba – tilbake til Manchester eller til Chelsea?

- Et av de aller største navnene i dette overgangsvinduet er utvilsomt Juventus's store stjerne, Paul Pogba. Ryktene vil ingen...

Lukk