Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken påstår at unge kvinner burde amme mindre og jobbe mere. 

Bør ikke Lysbakken la sine tanker gå gjennom kontrolltårnet før det kommer ut som ord? Fordi dette er så kontroversielt og lite gjennomtenkt at det er kun en politiker som kunne sagt det. At utsagnet kommer fra den som ligger best an til å ta over etter SV leder Kristin Halvorsen er direkte alvorlig.

– Selv om vi skal ha tydelige råd om at amming er bra, må det også være tydelig at i et land der hygienen er god og vannet er rent, kan rådene veies opp mot andre viktige hensyn. Som likestilling, mulighet til å komme tidlig hjem, mors mulighet til å komme raskt tilbake i jobb, og stressnivået i familien, sier Lysbakken.

Brystmelk er en del av vår genetiske oppskrift og at barn som fødes i dag har de samme ernæringsbehovene som de har hatt siden steinalderen.

Amming er den viktigste og eneste næringskilde til nyfødte barn de første 6 mndr og mange velger å amme barnet det første leveåret. Alle tester og undersøkelser viser at barn som får morsmelk det første leveåret er både sunnere og friskere enn barn som ikke blir ammet.

Lysbakken uttaler seg på et så syltynt grunnlag at han burde revurdere sitt utsagn.

– Nå har Lysbakken gått for langt. Nå bør han konsentrere seg om å være statsråd, skriver Frps Solveig Horne i en kommentar til NTB.

– Å begynne å sette likestilling foran amming viser en desperat person som jeg mener ikke har peiling på hva han snakker om. I tillegg så går han ut mot rådene som Helsedirektoratet gir, sier Horne som er 1. nestleder i familiekomiteen på Stortinget.

Ammeekspert Gro Nylander er skuffet over SV-statsrådens utspill og mener Lysbakken glemmer både barn og mors helse.

Det er betenkelig at en barneminister går ut på en måte som gjør at folk nærmest oppfordres til ikke å følge rådene fra den samme regjeringens helsemyndigheter, at alt er greit, sier Nylander til Dagbladet. 

En Barneminister skal selvsagt tenke på barnets-beste i alle henseende og de fleste vet at det første leveåret er det viktigste.

Den sittende regjering er en tre parti regjering. Det skinner gjennom oftere og oftere. SV kjører sin egen agenda på tvers av Arbeiderpartiet og SP. Lysbakkens utspill er en egotripp som burde vært stoppet før den kom ut i media. Nyfødte barn trenger tre ting det første leveåret. Det er omsorg, ren bleie og morsmelk.

Lysbakken mener mødre skal gi fra seg et av de viktigste punktene med det å bli mor, til fordel for å jobbe mere.

Ingen jobb i verden, Audun Lysbakken- er viktigere enn å gi nyfødte-barn den absolutt nødvendige næring, kjærlighet og omsorg det trenger, i den viktigste tiden i et menneskes liv.

Det som er mest skremmende i denne saken er selvsagt at Lysbakken er Barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Det betyr at han skal tale barnas sak, og ikke ta fra mor og barn den viktigste tiden da de skal bli kjent med hverandre.

Audun Lysbakken må selv være i amme-tåken siden han kommer med dette utsagnet.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
TV Aksjonen 2011- Bloggere oppfordres til å gi 100 kroner hver

  Jeg oppfordrer herved samtlige bloggere i hele Norge til å gi 100 kr hver til årets TV- aksjon. Pengene går til...

Gleder og skuffelser- forventningenes byrde?

  - Du har helt sikkert opplevd å gå på kino for å se en film du har hørt så...

Lukk