Lysten må ikke forsvinne med dagslyset. Kortere dager, kalde høstkvelder og vinter-klargjøring av både hus, bil og unger – kan gi lite rom for sex og samliv. Noe rødt i glasset, levende lys og en god armkrok og krype inn i er ikke nok for alle. 

Det er så vidt du kan huske våren, sola som varmet din vinterbleke hud i mai. Nå står en ny vinter for døren. Mange kan gå på en smell bare ved tanken. Eller gir høsten muligheter? Ser du håp for det neste halve året?

Eller går du rundt og drømmer om dagene du igjen kan rusle på solvarme svaberg og høre det velkjente måkeskriket fra øst og vest? Du er ikke alene. Kanskje det er klokt å vente, og å glede seg over dager som kommer.

Du har lov til å glede deg over fuglekvitter, bølgeskvulp, barnelek og latterklang, kjenne gresset gro mellom nakne tær. Det er ikke bare i trærne sevjen stiger. Vi mennesker som bor her opp i havgapet langt mot nord vet å sette pris på årstidene. Da er det lett å velge seg våren som sin favoritt-årstid.

Som om det var veldig lenge siden allerede.

Kanskje er det slik at vi blir vårkåte fordi det meste er lettere, vi går med mindre klær, vi ser andre som nyter varmen og sola. Vi får lyst til å være mer ute, vi spiser annen type mat, lettere måltid. Hormonet Melatonin er en meget viktig faktor som virker inn på vår biologiske rytme.

Lysten må ikke forsvinne med dagslyset.

Ved å ta dagen som den kommer – uansett årstid, og glede deg over det du har, ikke alt du kan få. Nyte å være sammen med de som betyr mest, og lære deg å mestre positive tanker. Vil både høsten og vinteren kunne bli en fin tid.

Nesten like fin som den gangen i sommer da dere elsket i gresset bak låven til naboen.

Er du ung, kåt og glad så bør du selvsagt glede deg over livet. Er du ikke fullt så ung lenger, men har helsen i behold er det selvsagt all grunn til å glede seg voldsomt over nok en vår. Den tanken bør du gjemme i ditt hjerte – når du banner over glatte veier, snømåking, isskraping og neglspreng.

Ikke la lysten på livet forsvinne med høstmørket …

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Klopp med store utfordringer i Liverpool

Allerede før rødtrøyene har spilt en eneste kamp etter å ha erstattet Brendan Rodgers med Jurgen Klopp, ser framtiden mørk...

Big Brother 2015 – Hallo Huset! Her er de 10 deltagerne!

Som lyn fra klar himmel, starter en ny sesong ekte rølpe TV. Den aller første og mest populære reality-serie er...

Lukk