3 år gammel ble lille Madeleine kidnappet under dramatiske omstendigheter fra hotellrommet der hun bodde sammen med sine foreldre og tvillingsøskene, Sean og Amelie som var to år gamle.

3. mai 2013 er det 6 år siden en hel verden var i sjokk og vantro over at en tre år gammel pike kunne forsvinne fra et hotellrom i Portugal. Et massivt lete-apparat ble satt i gang, så langt helt uten spor.

Kate og Gerry McCann ble invitert til Vatikanet for å få velsignelse og trøst av Pave Benedict 30. mai 2007.

Hva skjedde egentlig med Madeleine i byen Praia da Luz på Algarvekysten i Portugal? Britisk politi ledet en internasjonal leteaksjon man aldri har sett maken til, verken før eller siden. Politi fra mange nasjoner, inkludert venner og familie av McCann deltok i mange uker og måneder, uten resultat.

Letingen pågikk, og pågår fortsatt, bare ikke med fullt så intense styrker som det første året etter Madeleines forsvinning. Foreldrene lever i håpet om å finne sitt barn i live. Nå har det gått 6 år siden McCann-saken gikk verden rundt.

Madeleines foreldre med en fantomtegning som viser hvordan hun kan se ut som 9 åring Foto: Thesun.co.uk

Foreldrene fikk tidlig en mistanke av portugisisk politi mot seg, hovedsaklig fordi en sporhund som kunne få teften av døde mennesker gjorde tegn til at var «noe» i familien McCanns leiebil. Saken ble senere henlagt. Foreldre fikk også kritikk for å gå fra hotell-leiligheten der tre barn lå og sov. De satt ca 90 sekunders gå avstand fra leiligheten, inne på hotell-komplesket sammen med to venne-par fra Storbritannia når den fatale forsvinningen skjedde.

Fortsatt står barnerommet hennes hjemme i Leicester helt urørt. Henne mor Kate går inn dit ved jevne mellomrom når hun føler behov for å tenke. Tenke på den tre år gamle datteren som hun elsker så høyt, og som hun skulle reise til Portugal på ferie sammen med, men reise hjem uten. Samtlige nyhetskanaler i hele Europa hadde Madeleines ansikt som toppsak, at hun ikke ble funnet er fortsatt et mysterium, og hva som skjedde med henne forblir en gåte.

De to søskene til Madeleine har ennå ikke fått lov til å sove hos jevnaldrende venner eller skolekamerater, foreldrene synes det er vanskelig å ikke ha full kontroll over sin datter Amelie og sønn Sean som nå er fylt 8 år. Hvem kan egentlig bebreide dem for det?

– Siden forsvinningen har det versert mange rykter og mange registrerte observasjoner verden over, der vitner har påstått og ha sett den britiske jenta som altså var tre år i 2007, hun ville ha vært 9 år i dag om hun var i live.

– Ifølge den britiske avisen The Sun skrev den pedofile Raymond Hewlett et brev til sin sønn da han lå for døden. I brevet skal han ha skrevet at han var sikker på at det var en sigøynerbande som tok Madeleine McCann. Helwett mente at banden tjener gode penger på å ta barn fra rike foreldre og selge de til andre par som ikke kan få barn.

Om dette var bare et av mange rykter eller om det har rot i virkeligheten vet ingen.

Foreldrene til lille Madeleine sitter fortsatt med en sterk tro på å få sitt kjære barn tilbake.

Klarer du å sette deg inn i familien McCanns posisjon, som selvsagt deler denne med mange andre foreldre som savner et barn med uviss skjebne? Kan det finnes en verre skjebne for noen, og ikke vite hva som faktisk skjedde, og er barnet fortsatt i live?

Kilde: TheSun.co.uk

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Reidun Øygard sier i retten at hun ikke er blind heller…

Noen er både blind og døv i Øygard-saken, en sak vi ikke har sett maken til i norsk rett noen...

Donald-vin i butikkene, styr unna!

Nå er vin endelig tilgjengelig i butikken, men ikke gled deg for tidlig. Det er ikke den vinen du nyter...

Lukk