En av verdens største skikkelser er blitt gammel. Det er en overhengende fare for at Nelson Mandela aldri mer får komme hjem. Den 92 år gamle Fredspris vinneren har svekket helse og er lagt inn på sykehuset i Johannesburg.

Mange sørafrikanere sliter med tanken om at livet skal gå videre, også når veteranen med kjælenavnet Madiba er borte.

Selv om det er gått 13 år siden Mandela gikk av som president, regnes han fortsatt som den moderne sørafrikanske statens far.

Hans ekskone Winnie Madikizela-Mandela hadde tårer i øynene da hun torsdag kom ut etter å ha besøkt ham på Milpark-sykehuset i Johannesburg.

Landshøvdingen, selve symbolet på frihet og demokrati for Sør Afrika. Som satt 27 år i fengsel på den beryktede fangeøya  Robben Island. Uskyldig -og troen på retterferdighet for sitt folk og for Apartheid.

Mandela ble født 18. juli 1918 og ble i 1961 leder for den daværende frigjøringsbevegelsen ANCs væpnede fløy.

Ingenting vil glede en hel verden om Mandela skulle komme til hektene og får komme hjem. Men en stolt alder av 92 år…

Nelson Mandela er allerede hyllet av en hel verden, og han sees på som den viktigste, klokeste og mest betydningsfulle leder i hele Afrika gjennom alle tider. Og hans arbeide for demokrati er blitt lagt merke til av flere enn afrikanere.  Han har vært et symbol på frihet, kampvilje og evnen til tilgivelse for mennesker verden over.

I 1993 ble Nelson Mandela tildelt Nobels fredspris, sammen med det hvite mindretallsregimets siste leder Frederik Willem de Klerk.

Nelson » Madiba » Mandela vil for all framtid stå som et monument for alle som brenner for frihet for alle mennesker, uansett nasjonalitet, farge, religion, og politikk.

Det er liten tvil om at alle nasjoner skulle hatt en Nelson Mandela å se opp til…

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du en mobber?

«Du er så tragisk at jeg håper du blir påkjørt av bussen» «Hvis jeg ser deg på gata kommer jeg...

Rasende IKEA-grunder

Rasende IKEA-grunder. Ingvar Kamprad, IKEA-gründer og blant de absolutt rikeste i Europa, spiser lunsj i IKEA-kafeen før kl 1200 for...

Lukk