Malala Yousafzai (16), den tøffe jenta som skrev Taliban midt i mot, som nektet å dø etter å ha blitt skutt i hodet da hun var 14 år, nettopp av den afghanske terror-organisasjonen, vil bli en av de viktigste kvinnen i vår framtid.

– Hun har blitt lagt merke til, både før hun ble skutt og etter å ha kommet seg på bena igjen for sin fantastisk måte å formidle sitt budskap og i tillegg være så fryktløs, så alene og så ung. Malala skulle akkurat til å gå på bussen for å reise hjem fra skolen da to menn åpnet ild mot henne. Malala var allerede fryktet for sitt mot blant verdens verste terrorister.

Hun kjemper en kamp for alle verdens undertrykte kvinner- enda hun selv fortsatt bare er et barn.

Malala Yousafzai vil selvsagt få Nobels Fredspris, det er bare snakk om når det vil skje.

Før skuddene falt ble Malala tildelt den første nasjonale fredspris i Pakistans historie da regjeringen i Islamabad hadde lagt merke til hennes jobb som blogger. Vi BBC hadde den unge jenta skrevet om Talibans overgrep i hennes hjemland, noe som ble lagt merke til over hele verden.

I følge den anerkjente britiske avisen The Guardian, skal jenta med den store stemmen fortelle sin viktige historie i boken “Jeg er Malala,” en bok som vil bli oversatt til alle verdens språk og som vil bli en brobygger mellom kvinners kamp om undertrykkelse. Samtidig som den vil rette fokus på hvor viktig skolegang og utdannelese er for kvinner i alle verdenshjørner. Uansett fattig eller rik.

 

Så kan vi nordmenn sette Malalas arbeide og engasjement i perspektiv. Hva gjør din 16 åring for sin medmennesker? Uten sammenligning forøvrig, hva kan vi forvente av norske 16 åringer? Kanskje de fleste er mest opptatt av seg selv, hva vet vel jeg….

Det er all grunn til å tro at Malala Yousafzai blir pensum i den norske skole, det er ihvertfall å håpe.

Nylig fikk den tapre, modige og meget kloke pakistanske jenta en ny pris. Nyhetsbyrået AP (et av verdens største,  Associated Press) tildelte Malala  den prestisjetunge  «Årets humanitære person» av Harvard University.

Om du er i tvil, Malala Yousafzai har blitt lagt merke til. Både for sitt innhold i sine taler og takst, for sitt mot og sin kamp for jenters rettighet til utdanning uansett nasjonalitet og hudfarve.

Om du er ung og skal velge deg et forbilde eller en helt så kan det gjerne være Petter Northug, Marit Bjørgen eller Magnus Karlsen. Alle disse fantastiske mennesker som er vinnere i hver si gren.

Malala derimot gjør alt hun kan for mange. Hun er allerede en helt og bør også være blant dine helter, hun gjør en forskjell for en hel verden. Merk deg navnet.

Malala Yousafzai!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nå starter FRP- marerittet- Siv Jensen vil få et helvete!

Ikke før FRPs partileder har bæsja på leggen med å skrike ut "Morna Jens" på partiets valgvake nylig så starter skjelettene å...

Lukk