Zinedine Zidane ut, Mourinho inn hos Real Madrid, eller skal han ta over det tyske storlaget, Borussia Dortmund ? Hvor lenge sitter Mauricio Pochettino i Tottenham og er ikke lenger Pep Guardiola den beste i verden på sidelinjen? Vi ser for oss et Manager-bonanza i Europa!

Mange spørsmål og noen svar vi kanskje får svar på i løpet av vinteren eller ut på våren neste år.

Tror du f.eks Ole Gunnar Solskjær sitter som manager på Old Trafford når julen ringes inn, eller er det mye omtale Maximilian Allegri som har tatt over Manchester United? Til og med meget populær Nuno har betydelige lavere odds på å få sparken i Wolves nå, enn tidligere i sesongen.

Mye tyder på at mange klubber kommer til å rydde unna til januarvinduet åpner. Det er siste sjanse til å handle inneværende sesong, noen lag ønsker å endre kurs ved å bytte manager.

Vi har sett det mange ganger allerede denne sesongen, til tross for en del meget gode resultater med mange mål, at Pep Guardiola sliter i Manchester City. Nevnte Wolves vant fortjent på Etihad med to mål sent i kampen. At City har endel skader i forsvaret er ikke unnskyldning god nok.

Lest? Solskjærs menn tjener mest!

Når vi under kampen mot svake Atalanta i Champions League, var vitne til at det nesten tilter fullstendig for Josep Guardiola, når forsvarsspilleren, John Stones, ikke er klar grunnet manglende leggbeskyttere, når forsvarsspilleren, Rodri blir skadet og han må raskt byttes inn – forteller det oss at manageren, altså Pep, ikke har helt kontroll, verken på seg selv eller spillerne sine.

Manager-bonanza i Europa!
José Mourinho savnes av journalistene i England, kanskje mer enn fansen Foto: Wikipedia.org

Sett i lys av at Liverpool kruser gjennom ligaen med 17 seire på rad og er allerede seks poeng foran City på ni kamper, er ikke Pep og Co like så suveren som tidligere sesonger. Noen vil påstå at det er sludder å vås, all den tid det finnes spillere tilgjengelige på dette City-laget som heter, Raheem Sterling.

Manager-bonanza i Europa!

En verdig spiller som fortjent er nominert til Ballon d’Or denne sesongen. Mot Atalanta gjorde briten tre mål og hadde to målgivende. Ok at italienerne var svake, men målene da mann, et par av de var glimrende.

Pep er en krevende manager, spanjolen tyner maks ut av spillerne sine og er petimeter på treningsfeltet, før, under og etter kamp forlanger han full pupp fra hver enkelt, ikke bare spillerne, men også støtteapparatet – selvsagt kan det bli for mye av det gode. Selvsagt skal det koste å være og forbli best.

Uavgjort mot Tottenham, tap mot Wolves og Norwich i serien, gjør at vi tror det skal mye til at noen kan ta fra Liverpool tittelen i Premier League, inneværende sesong. Klopp og co virker uslåelig og blir fort store favoritter om Pep og City, skal drive å kaste vekk poeng mot antatt svakere lag.

Selvsagt blir Pep Guardiola sittende, men som vi har vært inne på før. Det blåser på toppene og det er en nådeløs og ensom jobb å være suksess-manager, fallhøyden er stor – særlig i Premier League og særlig når du har styrtrike eiere som i Manchester City. Uansett hvor fantastisk karriere og meritter du har som manager, sparken får du uansett, om resultatene og trofeene uteblir.

En av verdens mest meritterte managere, enten du tror det eller ei, heter fortsatt, José Mourinho. Han har vunnet det meste med sine klubber. Champions League med Porto, Inter Milan og Real Madrid (her tapte han kun 22 kamper av 178 på tre sesonger med en vinner prosent på 72)

Jose Mourinho is in ‘regular contact’ with Borussia Dortmund – and has reportedly even started learning German in anticipation of a move to the Westfalenstadion.

Mirror.co.uk

The Special One” vant tre ligatitler og FA-cupen med Chelsea i to ulike perioder, og han vant Europa League med Manchester United, samt ligacupen. Selvsagt legges det merke til når den mest omtalte manageren på kloden, selv uttaler at han ønsker å bli trener igjen.

Borussia Dortmund er blant de aller største klubbene i Europa og sloss ofte med Bayern München om å være best i Tyskland. Nå går Mourinho på tyskkurs for å lære seg sitt femte språk. Fra før snakker portugiseren flytende spansk, italiensk, fransk og engelsk.

Den tyske storklubben i Dortmund har dog ingen mulighet til å betale den samme lønna Mourinho hadde i Manchester United, nemlig £24 millioner per år. Som tilsvarer en kvart milliard i norske kroner.

Den sittende manageren, Lucian Favre, har ingen umiddelbare planer om å trekke seg eller å være i fare for å få sparken, men alle storlag har følere ute. Potensielle nye managere er på blokka til styre og eierne, fordi ting skjer så raskt i den moderne resultatorienterte idretten som vi er så glad i.

Mauricio Pochettino og Tottenham var ventet å sloss om ligagullet, samt hevde seg stort i Champions League, slik de nærmest har gjort for vane under den ambisiøse argentineren. Men kun fire seire på 13 kamper i alle turneringer, forteller om et lag i fritt fall.

Selvsagt blir det vanskelig å tro på at ting endrer seg over natta, når den pene seieren mot Røde Stjerne, i Champions League, endte med 5-0. Pochettino er stadig sitert på at han selv er usikker på sin framtid på fantastiske Tottenham Hotspur Stadium. Spurs må begynne å vise bedre spill og få flere seire i ligaen, for at sesongen skal bli godkjent.

Eventyret om Askeladden fortsetter.

Heldigvis har Ole Gunnar Solskjær stilnet de verste kritikerne med å ta et fortjent poeng mot Liverpool, uten flere av sine antatt beste spillere. Det står respekt av å lykkes med taktisk mot Jurgen Klopp som er en meget erfaren og god manager.

Dessverre er det mange vanskelige kamper og et tett program for Manchester United fram til jul. Vi håper og tror at Solskjær snur den negative trenden og får en hel sesong på seg og blir vurdert etter den.

Zinedine Zidane vant alt med Real Madrid som spiller, tok over som manager i storklubben etter Rafa Benitez i januar 2016 og vant like godt Champions League, tre sesonger på rad. Men trakk seg fem daget etter Champions League-finalen i 2018, helt overraskende for de aller fleste.

Deretter ville franskmannen tilbake i manesjen, når jobben som manager i Real Madrid ble ledig og den mektige presidenten, Florentino Perez ba på sine kne, tok Zidane jobben igjen, foreløpig med blandet hell. Mange fans savner nok den største helten av dem alle i den helhvite drakta, Christiano Ronaldo.

Å være manager for de antatt beste klubbene i Europa er en nådeløs, men godt betalt jobb. De ti, femten, tjue beste managerne blir brukt på omgang. De holder fra tre til fem år, for deretter å finne seg nye godt betalte oppdrag. Verken spillere eller managere er lojale til én og samme klubb særlig lenge.

Sir Alex Ferguson i Manchester United og Arsène Wenger i Arsenal (70 år, gratulerer med dagen) er kanskje de få unntakene i europeisk sammenheng.

Vi vil aldri se slike karrierer igjen noen gang, verken i England eller i Europa forøvrig. At en ansvarlig manager sitter i 27 år for en og samme klubb – er unikt.

Fergie var fantastisk suksessfull, fikk totalt 38 trofeer som sjef på Old Trafford, selvsagt hjelper det, når man sitter så lenge. Arsène Wenger tok 22 år i London, hos Arsenal, også det en bragd som aldri vil kunne gjentas.

Så snart hodene begynner å rulle, vil vi selvsagt publisere navn og klubb her på Vargas12.com, derfor bør du melde deg på vårt nyhetsbrev nå.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Spis kjøtt med god samvittighet!

Du nyter et stykke vellagret Entrecôte med et snev av dårlig samvittighet sier du, fordi noen har fortalt deg at...

Lukk