Manager-legende sparket i Premier League. Ingen ringere enn ‘Rafa’ Benitez (61), manageren som tok Liverpool til Champions League-suksess i 2005. Er nå sparket i Everton etter 9 tap på 12 kamper og kun 6 måneder i sjefsstolen. Dette var like ventet som at det regner ofte på ball-øya.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Nedtur

Det begynte så bra for Rafa i Everton. “The Toffies” tok 13 av 18 mulige poeng i starten av sesongen. 4 av 6 mulige seire. Alt har siden gått fra vondt til verre for den en gang så stolte Liverpool-klubben.

Denne sesongen har vært en gedigen nedtur, særlig siden oktober som kumulerte i at Lucas Digne, klubbens store stjerne ble solgt til Aston Villa. Og når Everton møtte jumbo Norwich, som ikke hadde vunnet på 21 kamper, men fikk den aller første denne sesongen med 2-1 over Everton. Ble det den berømte dråpen.

‘Rafa’ Benitez er og blir en manager-legende så lenge han har vunnet Champions League. Vær ikke i tvil om det. Men at spanjolen i ikke makter å gjøre Everton mer slagkraftig enn de har vært denne sesongen, er litt overraskende. Men samtidig et tegn på at gamle helter ikke nødvendigvis er like gode som tidligere bragder tilsier, år etter år.

Champions League

At Liverpool vant Champions League under Benetizs ledelse for 17 år siden, betyr ikke, helt åpenbart, at han er en god nok manager i dag. Om tidligere manager-helter med en god CV, ikke følger med i den moderne fotballen går det galt.

Everton held an emergency board meeting on Saturday to discuss Benitez’s future following the defeat at Carrow Road, which was a ninth loss in the club’s past 12 league games.

BBC.com

Bare spør José Mourinho, som nå er manager i Roma, men er sparket av tre ulike klubber i England for ikke å gjøre god nok jobb. Ja, Mourinho har en fantastisk CV, men det begynner å bli lenge siden et Mourinho lag vant et trofé.

Manager-legende sparket i Premier League, og han blir ikke den siste. Benitez er den sjette manageren som mister jobben i verdens hardeste og mest omtalte liga. Og det er spilt kun 22 av 38 kamper i ligaen.

De beste

Jurgen Klopp i Liverpool og Pep Guardiola i Manchester City, har det lille ekstra som gjør de til manager-fenomener, mer enn noe annet.

Pep har vunnet alt, inkludert Champions League to ganger, riktig nok med Barcelona, Men vunnet Premier League hele 3 ganger på fire forsøk. Sannsynligvis vinner Manchester City igjen, som forteller hvilket kaliber manager Guardiola er. Klopp har også vunnet det gjeveste med sitt Liverpool.

De går jo på rundgang de mest kjente managerne med gode meritter. Som en god brukt frakk. Gjenbruk. 

José Mourinho har vært i Chelsea, Manchester United og Tottenham. David Moyes, som var den utvalgte etter Sir Alex Ferguson i Manchester United, i Everton før det og har nå suksess i West Ham. 

Antonio Conte fikk suksess i Chelsea, men ble sparket. Fikk jobben i Inter, hadde suksess også der, men ble sparket. Er nå i London og Tottenham, men har foreløpig ingen stor suksess.

Wayne Rooney

For ikke å snakke om ‘Rafa’ Benitez. Legende i Liverpool, var så vidt innom Inter, Chelsea, tre sesonger i Newcastle, et par sesonger i Kina, for så å havne i Everton – helt fram til i dag. Sånn går det for managere som vinner de gjeveste trofeene.

‘Rafa’ Benitez er en legende som manager, men også en nomade. 61-åringen har vært sjef i hele 14 klubber i Spania og England. Om han får sjansen igjen på ball-øya, Ja, det ser vi på som høyst sannsynlig. Fordi han er og blir en manager-legende, godeste ‘Rafa’.

Benitez er den sjette manageren som får sparken denne sesongen. Tidligere er Solskjær i Man United, Xisco i Watford, Bruce i Newcastle, Nuno i Spurs og Smith i Aston Villa, sparket.

Wayne Rooney er den største favoritten til å ta over på Goodison Park.

Vargas12.com vil følge innspurten av overgangsvinduet i Premier League nøye – følg vårt nyhetsbrev om du ønsker å få siste nytt fra England, før alle andre.

Vargas

Pin It on Pinterest