Manchester City og Wolves. Man skal være forsiktig med å sammenligne gode fotball-lag, men det gjøres hele tiden. Trauste, trege og omstendelige, Manchester United, scorer for lite og skaper for lite, men vinner nok fotballkamper til å kvalifisere seg til Champions League.

De røde er ikke engang i nærheten av den blå delen av Manchesters kvaliteter.

Mourinhos menn dummet seg ut på «Theatre of Dreams» med å tape for svake WBA, som fram til denne kampen, kun hadde vunnet tre kamper – 3 kamper, gjennom hele sesongen. Slikt fascinerer supportere verden over, men er åpenbart ikke bra nok for verdens største klubb.  José Mourinho har en del å jobbe med, ikke minst spillernes mentalitet.

Manchester City har ledet gjennom store deler av sesongen, vinner fortjent, og med mange poengs margin, med spill i ypperste verdensklasse. Man kan gi Salah i Liverpool mange gode lovord som spiss og måltyv, men det er Kevin de Bruyne som har vært Premier Leagues beste spiller. Manchester Citys viktigste spiller har vært formidabel, og bør få kudos for sine pasninger, finter, arbeidskapasitet og dødballer. Som lag, har Pep Guariolas menn spilt champagne-fotball, svært lik Barcelona på sitt aller beste. City har imponert, veldig ofte.

Manchester City og Wolves.

Manchester City og Wolves
Manchester City er seriemestre 2017/2018 foto: Wikimedia.org

Uten sammenligning forøvrig, vil vi ta med Championship-mesterne, Wolverhampton Wanderers, fordi de er verdt å nevne i samme åndedrag som Manchester City. Nuno Espirito Santo har revolusjonert Championship med fantastisk fotball, der Wolves nærmer seg hundre poeng, der Manchester City kan ta 102. Begge lag spiller ballbesittende fotball der teknisk gode spillere – gjerne begynner med ballen fra forsvaret, og spiller seg fram til målsjanser.

Manchester City er det laget som endrer seg som en kameleon, ut i fra motstanderen de møter. Pep kan endre fra 3-5-2 til 4-3-3 fra kamp til kamp, hvor hans løpssterke spillere, kjenner hvilke posisjoner og tenkemåte treneren vil de skal bevege seg i. Seriemesterne tapte for Manchester United, men sett sesongen under ett, har de ikke spilt mange dårlige fotballkamper gjennom en lang sesong.

Wolves vil spille i Premier League neste sesong, med rike eiere og allerede en god stall, kommer ulvene til å bite fra seg på øverste nivå også. Mot nettopp Manchester City, i ligacupen før jul, maktet Wolves å holde nullen gjennom kampen og ektraomganger. Likheten er slående og det er neppe tilfeldig at disse to lagene har kun 8 tap til sammen – rett før serieslutt.

Begge lag spiller med tre forsvarsspillere, bruker vinbacker til å styrke angrepet når laget har ballen, og som styrker forsvaret når motstanderen har ballbesittelse eller angriper. Spanjolen Pep, og portugiseren Nuno tenker fotball ganske likt, men det er stor forskjell på merittene til de to sjefen på hvert sitt vinnerlag. Pep har vunnet det meste, både som spiller og manager, mens Nuno satt på benken som keeper-reserve for Porto under José Mournihos ledelse, og har fått sin bakgrunn som manager av nevnte årsak. Han brukte tiden godt på benken, Nuno.

Som manager har ikke den gamle målvakten, mer enn en god vinnerstatistikk å vise til, og selvsagt Wolves’ tittel som vinner Championship, som for såvidt er strålene nok, men vi har en mistanke om at dette er bare starten – på noe virkelig stort for Nuno og Wolves.

For Manchester City tyder alt på at underholdningsverdien og poengfangsten fortsetter neste sesong – om Pep får det som han vil. Men å forsvare tittelen i Premier League, er som kjent noe av det vanskeligste, og som få lykkes med.

Sesongen er snart over i England, men ikke glem fotball-VM fra Russland, fra 14. juni til 15. juli 2018.

Fra neste sesong i Premier League, tipper vi Wolves er kommet for å bli værende, for å spise kirsebær mot de aller beste. Vi kan nesten ikke vente …

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Blank – en serie fra NRK P3 – ligner den på SKAM?

Blank - en serie fra NRK P3 - ligner den på SKAM? NRK overrasker stadig, og det er i ungdomsavdeling...

Wolves are back!

Wolves are back! Etter at Fulham, spile 1-1 hjemme mot Brentford, er det dermed klart at Wolves, offisielt er klare for...

Lukk