Manchester City har gode fotballspillere, men de har slett ikke innfridd denne sesongen så langt. Nå brenner det på dass for videre deltagelse i Champions league også. Det kan være nok for de kresne sjeikene på Ethiad som eier klubben. 

Problemet for Manuel Pellegrini er Chelseas form i Premier League og egen form fra start i denne sesongen. Det startet allerede i sommer da kapteinen, Yaya Toure ble grinete fordi klubben ikke gratulerte ham med bursdagen på en respektfull nok måte. Mot CSKA Moskva ble det tap og to utvisninger  i Champions League nylig.

Da var det nevnte Yaya Toure og Fernandinho som dummet seg ut foran egne fans og verden forøvrig. Eiernes representanter i form av styreformann Khaldoon Al Mubarak og direktør Ferran Soriano, så ikke nevneverdig fornøyd ut.

Manuel_Pellegrini_2013

Kan Manuel Pellegrini være første manager ut i Premier League?

Manchester City er med i toppen i Premier League, men også der er formen dalende. 6 seire, 2 uavgjort og to tap er ikke vinnertall.

Mot erkerivalen Manchester United var de heldige som tok alle tre poengene, faktisk var det Louis van Gaals menn som hadde mye av spillet og flere gode sjanser til å utligne, spesielt i andre omgang. Kampen før tapte de 2-1 mot lille West Ham og er allerede 6 poeng bak suverene Chelsea etter bare ti kamper. 

West Ham som har gode gamle Big Sam Allardyce i sjefsstolen, mot alle odds. Han var soleklar favoritt til å bli den første manager denne sesongen til å bli avskjediget. November er den måneden av året flere lag starter med «opprydningen», hoder vil garantert rulle også denne gang.

– Siden det er spilt så få kamper i den engelske serien, er det kanskje fordel Pellegrini- det er noen kamper å rette på elendigheten, City har også penger til å forsterke kraftig i januar, det er tvingende nødvendig slik laget framstår per i dag. Om det er den chilenske 61-åringen som får den oppgaven, det gjenstår å se.

Ambisjonene før sesongstart var utvilsomt å sloss om titler, så langt mangler det meste på Ethiad. Først og fremst en plan, nok engasjement og entusiasme til å vinne med klare sifre, nettopp som de har gjort under Pellegrini så mange ganger tidligere.

– Manchester City sliter også på andre deler av av den internasjonale klubbfotballen. Til tross for å være i den absolutt gjeveste turneringen av dem alle, er ikke alle billettene solgt ut på hjemmebane, slik de alltid er på de øvrige britiske lagenes tribuner, under Champions League-kampene. Ikke engang halv pris på billett nummer to fansen kunne kjøpe, hjalp nevneverdig mot Moskva.

Mulig City-fansen trenger tid til å venne seg til å møte andre nasjoners klubblag enn de britiske de alltid er vant til. I så måte er Manchester City en lilleputt sammenlignet med Chelsea, Arsenal og Manchester United.

– De største favorittene, som får stadig lavere odds hos bookmakerne på å ta over som ny manager etter Manuel Pellegrini er slett ikke hvem som helst. Pep Guardiola, Diego Simeone, Patrick Vieira, Antonio Conte og selvsagt Carlos Ancelotti, som alltid nevnes når de absolutt beste lagene i Europa skal gjøre endringer.

Endringer vil komme fort på mektige Ethiad Stadium, om ikke Pellegrini får skikk på sine falmende stjerner. 

Hvem tror du kan få jobben som ny sjef i Mnachester City?

 

Kilde: Dailymail.co.uk

Foto: Wikipedia.org

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julefeiringen noen barn kunne ha vært foruten…

Da er huset ferdig pyntet, alle gaver kjøpt inn og bunadskjorta ferdig strøket. Det kimer i toner fra velkjent julemusikk...

Lise-Marie Sommerstad, naken, flott og klok!

Lise-Marie Sommerstad (23) er Senterparti politiker, murer og akt-modell. En flott ung kvinne som tør å vise seg naken til...

Lukk