Pep Guardiola mot José Mourinho overskygget selve kampen, heldigvis kom fotballen i fokus, når den største kampen, spilt i England noen gang, ble spilt lørdag. Begge med i kampen med kropp og sjel fra sidelinjen.

Rivaliseringen mellom de to viktige, kanskje de aller beste managerne, satt til side – City vs United var den dyreste kampen noen gang. Banens beste spiller, var utvilsomt Kevin de Bruyne (25), kostet Manchester City £55 millioner da han ble kjøpt fra Wolfsburg i august i fjor. Verdt hvert eneste pund siden. David Silva, den spanske midtbaneeleganten hadde også en fantastisk første omgang.

Pep Guardiola

The Sport Review via Compfight

Tatt i betraktning at Manchester United-manager José Mourinho vraket den belgiske stjernen fra Chelsea-troppen for få år siden. Må det ha føltes ekstra tungt for portugiseren å tape dette prestisjeoppgjøret. For Pep og hans menn var først i de fleste taklinger, United-spillerne ble løpende i mellom og visste ikke helt hvordan de skulle demme opp for et svært offensivt City, som var best i alt. Spesielt i de første 45 minuttene.

Manchester City-fansen ville helst ha sett Joe Hart i mål, men Pep er en mann med helt egne planer for å hente trofeer til Etihad.

Derfor har spanjolen vraket to av de aller største stjernene fra tidligere år, både keeper Hart, men også midtbanespilleren Yaya Touré. Sjefen ville ha inn «sin egen» keeper, og hentet derfor veteranen Claudio Bravo (33) fra Barcelona for £15,4 millioner. Chileneren viste dog at han enten var spille-rusten, eller av et helt annet kaliber enn den engelske landslagsmålvakten.

https://www.youtube.com/watch?v=V-A11Kgdu6c

På et innlegg inn i feltet ønsket Bravo å hente ballen, mistet den til Zlatan, som på sedvanlig vis satte ballen kontant i mål, sitt fjerde på fire kamper. Claudio Bravo var på bærtur et par ganger til i sin debut for City, men om du tror Pep Guardiola kaster seg på telefon for å hente hjem Hart, som er på lån i italienske Torino; tar du feil. Dette handler om stolthet for sin egne valg. Hadde Bravo gjort selvmål og spilt med såpe på hanskene, ville han fått så øra flagret, men like fullt stått i City buret neste kamp. Garantert.

Wayne Rooney, nok engang fryktelig svak gjennom 90 minutter, merkelig at gode Mourinho ser seg blind på hans gode navn og rykte. Henrikh Mkhitaryan, spilte sin første kamp fra start for United, men ble sammen med Jesse Lingard byttet ut ved pause. Med rette. Begge nest best i alt de foretok seg og gjorde City gode med mange personlige feil.

Inn kom unge Marcus Rashford og Ander Herrera, brått så Manchester United ut som et lag som ville være med å spille fotball. En anonym Paul Pogba fikk lite til, men hans makker på midten, Marouane Fellaini ble flyttet lengre fram på banen – da skapte United flere sjanser og fikk til sitt offensive spill. Allikevel holdt City unna og vant kampen 2-1.

Pep 1, José 0. Tre svært viktige poeng, men intet mer enn å vinne prestisjeoppgjøret mot sin gamle fiende, er fasit etter tidenes fotballkamp. Det faktum at Mourinho har noe å bevise etter å ha blitt jaget ut av porten på Stamford Bridge, etter å ha fått åpent sjekkhefte av styret på Old Trafford til å hente akkurat de spillerne han selv ønsket, er hevet over enhver tvil. Sett i lys av hvor mye penger som er brukt, er United lysår unna spillet som den irriterende blå naboen kunne vise til.

Fotballen har endret seg siden Sir Alex styrte United-skuta til suksess. For alle som tror Mourinho skal makte den samme bragden som legenden Ferguson – sorry. Det vil aldri skje. Manchester United forsøker nå å kjøpe seg til suksess. Til det er fotballen i så stor endring, at nok penger slett ikke er noen garanti. Leicester’s ligagull, det beste beviset på vår påstand.

Manchester City har også brukt mye penger på mange spillere, men så langt, de seneste årene, har de fått mer tilbake rent sportslig. Ikke alle har slått til, men å slå Manchester United, i en så viktig kamp, uten Sergio Aguero og med en så svak keeper, er et sterkt signal om hva som kommer.

Ingen vinner Premier League i september, men det handler om å vinne fotballkamper. Manchester City er det eneste laget som har full pott og 12 poeng. Chelsea og Antonio Conte ligger på andreplass med 10 poeng, United på tredje med 8 poeng. Åpenbart for tidlig å si noe om utfallet i mai neste år, da 38 kamper er spilt.

Men, det vi har sett, etter fire forrykende runder med Premier League-fotball er at Pep Guardiola har lykkes med absolutt alt. De andre bare nesten. Det kan være nok, når vi skal kåre en vinner til våren. Vi mener de skal være fryktelig gode, de som tar tre poeng fra Manchester City denne sesongen. Gode Kevin de Bruyne, er årets spiller, foreløpig.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
15 år siden 11. september 2001- krigen mot terror fortsetter

15 år siden 11. september 2001- krigen mot terror fortsetter. Osama bin Laden og hans venner i Al Qaida lyktes...

Partnerbytte – ikke lenger bare fantasi?

Partnerbytte – ikke lenger bare fantasi? Du går kanskje inn i forholdet med den tanke om at det er dere,...

Lukk