Pep Guardiola har gjort en solid jobb siden han kom til Manchester og til den blå delen av den populære fotballbyen. Men ikke før den andre sesongen i den krevende jobben som manager – har resultatene endelig blitt riktig også.

Vi skriver februar 2018, sesongen ender som kjent i mai for Premier League, men ingen evner andre lag noen sjanse til å vinne det gjeve trofeet, denne sesongen.

Pep Guardiola har satt sitt stempel på laget som har vunnet nesten samtlige kamper de spiller, enten det være seg FA-cup, Liga-cup, serie eller Champions League. Manchester City, kan i teorien vinne alle fire trofeene, som det første laget i historien. Særlig sannsynlig er det dog ikke. Ikke engang for suverene City.

[poll id=»62″]

Manchester United bruker neste like mange milliarder som sin nabo, uten den samme sportslige suksessen ennå. Chelsea har ikke de pengene tilgjengelig som tidligere, og er tvunget til å kjøpe de nest beste, under Antonio Contes ledelse, nettopp slik Liverpool har måttet gjøre i alle år – være nest best og knapt nok det. Skal man bli best i den moderne fotballen i det 21. århundre, må man kunne kjøpe fra øverste hylle. Bare Leicester maktet å gjøre det umulige mulig – å vinne Premier League, med ‘vanlige’ fotballspillere som ikke kostet mest, og tjente penger deretter. Men det har faktisk skjedd.

Claudio Ranieri heter manageren som maktet å overgå alle eksperters spådommer med Leicester. Hva sier det om engelsk fotball og kravene i Premier League, når man går i vei og vinner ligaen, når man før sesongen er tippet helt sist? For så å gi vedkommende sparken ni måneder senere – det er selvsagt en skam for fotballen og for manager-yrket.

Leicester vant Premier League for sesongen 2015/2016.

 Foto: Wikimedia Commons

/2018/engelsk-fotball-verdt-a/

Som Vargas12.com skrev allerede før sesongstart, vil seriegullet stå mellom de to Manchester-lagene, med Chelsea som nærmeste utfordrer. Så langt har vi fått mye riktig, men vi så ikke for oss at Manchester City, som vi tippet som vinner av Premier League – skulle bli så suverene. Om Pep og Co er kommet for å bli, ja, vi kan ikke se hvorfor ikke. All den tid eierne i Manchester City ønsker å fortsette satsningen, som jo koster enorme pengebeløp, og de beholder Pep Guardiola som dirigent på sidelinjen. Selvsagt er det viktig at spanjolen får frie tøyler til å kjøpe de beste – slik som nå.

Utfordrerne i Liverpool, Chelsea, Tottenham, Manchester United og Arsenal ønsker å utfordre Manchester City hele veien. Så langt er det kun José Mourinho som har fått lov til å bruke «åpent sjekkhefte» og som har brukt mye penger på spillerkjøp, men som ikke har vært i nærheten av å spille like godt som City. Ingen andre lag har vært i nærheten, kanskje sett bort fra Barcelona på sitt beste. Pep har fått fram det aller beste fra sine spillere, der Kevin De Bruyne har vært laget beste og kanskje viktigste spiller gjennom denne sesongen, så langt.

Vi kan ikke se at Manchester United, i skrivende stund med det laget Mourinho har spikret sammen, skal kunne utfordre City, på aldri så lenge. Mot Tottenham nylig, hang ikke United sammen, i store deler av kampen ble de utspilt og manageren klaget på at spillerne mistet motet allerede etter 20 minutter. Vi minner om at de best betalte spilleren hos United, tjener £5,5 mill per uke. (Alexis Sanchez) da bør legge ned noe bedre innsats i nitti minutter.

Mange ønsker seg Liverpool til topps, det satses med å kjøpe tidenes dyreste forsvarsspiller i Virgil van Dijk, men har paradoksalt nok ikke godt nok forsvar eller gode nok keepere. Arsenal har også en lang rekke gode spillere, kjøper også de nest beste som Chelsea, men  bør nok bytte ut evighetsmaskinen, Arsene Wenger, før de kan begynne å se etter ny sportslig suksess.

Tottenham har lenge vært unge, gode og lovende, i kampen mot Manchester United var Spurs bedre enn på lenge. Har fortsatt Englands beste spiss i harry Kane, men sliter med å vinne nok kamper til å sloss om ligagullet. Fjorårets andreplass var den beste plasseringen på manns minne, men vil slite med å nå topp fire denne sesongen, om de ikke får opp den kontinuiteten som kreves.

I skrivende stund har Manchester City spilt uavgjort mot Burnley, og  Manchester United vil slå Huddersfield hjemme på Old Trafford et par timer senere. Som om det skulle gjøre noe utfall. For lengst har Manchester City stukket av, ledelsen krympes fra femten til tretten poeng, mer dramatisk er det ikke. Manchester City er kommet for å bli – på toppen av Europa, og vinner av Premier League.

Kanskje også vinner av Champions League, kanskje FA-cupen og Liga-cupen. Pep Guardiola har tatt Sir Alex Fergusons rolle, som suveren manager i Premier League. uten sammenligning forøvrig, ligger spanjolen bedre an enn de fleste andre – til å kopiere tidens legende i verdens mest uforutsigbare yrke.

Alle vet at ingen kan kopiere ‘Ferige’, men Pep kan forbli på toppen så lenge han selv ønsker. For alle som følger Manchester United, er nettopp det smertelig nok.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skråblikk på OL i Pyeongchang

Skråblikk på OL i Pyeongchang. Spør man den jevne Sørkoreaner om hva vedkommende synes om å få vinter-OL på dørstokken,...

Puler du for penger?

Puler du for penger? Å kjøpe sex er forbudt i Norge. Å selge sex er derimot tillatt. Kjøper du seksuelle...

Lukk