Det hardner seg til på overgangsvinduet. Flere av de aller beste spillerne, blir jaktet på av de aller beste klubbene.

De rikeste kan kjøpe de beste, men hvilken klubb kjøper «klokest»? Er det den klubben som bruker mest penger eller er det den klubben som makter å kjøpe de spillerne som passer best i spillesystemet til den respektive manager?

Lest? Wolves tømmer Porto 

Når Leicester ble seriemester – mot alle odds, hadde manager Claudio Ranieri et komplett lag, hvor alle hans beste spillere var gode sammen. Samhandlingens far, Nils Arne Eggen elsket nok å se på Leicester den sesongen. Fordi laget kontret når de skulle, vant en hel haug med kamper med ett mål og var svært heldige med skader gjennom store deler av sesongen.

I tillegg spilte laget færre kamper enn sine konkurrenter, som alltid er en stor fordel. Og Leicester-spillerne gjorde hverandre gode i hver eneste kamp og tapte faktisk kun tre kamper gjennom hele sesongen, og vant suverent.

Pep Guardiola går for seriegull Foto: Footballoranje.com

Vi får neppe oppleve en større sensasjon, den største i moderne fotball – noen gang.

Resultatet av at Leicester vant Premier League i en sesong de var tippet på jumboplass av de såkalte ekspertene, forteller endel om hvor uforutsigbar den moderne toppfotballen har blitt. Ofte er det de største og rikeste klubbene som vinner flest trofeer, men heldigvis kommer unntak som Leicester og stjeler all heder og ære og takk for det.

Kommende sesong vinner Manchester United, Manchester City, Chelsea, Spurs, Liverpool eller Arsenal. Disse seks er de største og rikeste klubbene i Premier League, de bruker mest penger og har de største lønnsutgiftene. At et annet lag, som f.eks West Ham eller Everton – som også bruker enorme summer, skal gå i vei og vinne Premier League, er ikke like sensasjonelt som da Leicester gjorde det. Men vi føler oss nesten helt sikre på at ett av de seks beste lagene, er så gode og forsterker laget så kraftig, at de blir vanskelig å slå.

Så er det kun ett lag som skal stå igjen som vinner av Premier League, etter en sesong hvor det er blitt brukt rekordmye penger. Alt annet enn topp fire er fiasko, to lag av disse nevnte seks, må havne på plassene bak topp fire. Vi tør ikke spå riktig ennå, men vi ser at Manchester City har meldt seg på kampen om en meget viktig og bra plassering kommende sesong, med viktige kjøp.

Pep Guardiola er av mange utpekt som den aller beste manageren i verden.

Forrige sesong vant han ingen trofeer og havnet langt bak både Chelsea og Tottenham i poeng og stil. Det har ikke de rike sjeikene i Manchester City råd til denne sesongen. Det brukes astronomiske beløp på nye spillere, nettopp for å forsøke å vinne Premier League, gjerne FA-cupen, men også Champions League. Bare Manchester United har maktet å ta alle tre titlene på en og samme sesong, «The Treble» den gang under Sir Alex Ferguson i 1999. Den ultimate suksess er en bragd svært få lykkes med. Det er utvilsomt målsetningen for flere av de beste. En av disse trofeene i premieskapet gir dog en vellykket sesong.

Danilo, den brasilianske forsvarsspilleren kom til Manchester City nylig, for £27 mill. Noe som betyr at Pep har brukt £222 mill. på å gjøre laget bedre enn i fjor. Du bør se på tallet en gang til. To hundre og tjueto millioner pund. Det er mye penger. Nemlig 2.311 milliarder kroner. Aldri før har det blitt brukt mer penger enn før den kommende sesongen.

En kuriositet det er verdt å merke seg, er at også i Championship brukes det vilt med penger. Wolverhampton Wanderers har brukt mer enn en halv milliard kroner på 11 spillere. Enda flere av disse er kommet på lån fra toppklubber som Benfica, Porto og Monaco. Wolves har kun én målsetning for sesongen – opprykk til Premier League.

Pep Guardiola har også noen håret mål, kanskje minst like vanskelige som å rykke opp fra den nest øverste divisjonen, nemlig å hente nye trofeer til Etihad. Bernard Mendy er hentet inn for £52 mill. Bernardo Silva for £43 mill. Ederson for £35 mill. Kyle Walker for £52 mill. og Douglas Luiz for £11 mill.

Om Pep er ferdig å shoppe? Aldri!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves tømmer Porto

Wolves tømmer Porto. Wolverhampton Wanderers er skyhøye favoritter til opprykk fra Championship til Premier League, etter å hentet en hel...

22. juli – seks år etter …

22. juli - seks år etter. Skuddene på Utøya har stilnet. Hylene, redselen, skrikene og gråten har lagt seg. 22....

Lukk