Manchester City og Manchester United har begge poengmessig hatt en tøff høst. Begge har gått på sure nederlag og tapt unødvendige poeng. Da kommer naturlig nok spørsmålet; har Manchester-valsen begynt på sin siste dans?

 – I 2012 vant som kjent Manchester City Premier League rett foran nesen på Manchester United, mens forrige sesong var United best med lillebror City på andreplass. I 2011 var City på tredje, etter Chelsea på andreplass og United igjen på topp. De siste tre årene har dermed de to Manchester-lagene tre seriegull, to andreplasser og en tredjeplass. I år er det derimot en helt annen by det handler om – London.

Tre av de fire øverste plasseringene etter 10 kamper innehaes av London-klubber, med Liverpool imellom dem på en tredjeplass, mens City og United halter etter på henholdsvis femte- og åttendeplass.

Det er ingen hyggelig lesning for tilhengerne av Manchester-klubbene.

Spesielt United har vært under lupen denne sesongen med ny manager for første gang siden 1986. David Moyes har vært i hard motvind siden han tok over, nå ser det imidlertid ut som han begynner å finne kursen nordover – eller oppover på tabellen som det også heter.

City er noenlunde i samme båt som United. To poeng skiller de to, og selv om City kun er poenget bak Chelsea, Liverpool og Tottenham på de tre plassene foran dem etter 10 kamper, er det ikke bare søt musikk på Etihad heller.

For der United har forutsett å slite litt i begynnelsen av denne sesongen, har City forventet å gjenerobre Premier League-pokalen i år. Per dags dato er de milevis derfra, tross at de slo Norwich 7-0 i tiende serierunde.

Begge lag sliter med rytmen. United får ikke linken mellom spissene og midtbanen til å fungere 100%, samtidig som at ingen lag frykter dem lengre. City på sin side varierer kraftig. De har tapt 3-2 borte mot nyopprykkede Cardiff, tapt med samme resultat for Aston Villa, og også notert seg for et tap borte mot Chelsea.

De har derimot slaktet United på Etihad i høst og overbevist stort i andre kamper også, men på 10 kamper har de nærmest notert seg for prestasjoner på hele skalaen fra 1-10 allerede. Det er variabelt og ikke en Premier League-mester verdig.

United har vært mer stabile, uten at det nødvendigvis er en positiv ting. Jevnt over har de denne sesongen vært svake. De har tapt hjemme for West Bromwich, borte mot Liverpool og 4-1 tapet for City. I tillegg har de lite overbevisende seire mot Crystal Palace, Stoke og Sunderland, alle lag United skal slå enkelt.

Bare ved to anledninger har United vært virkelig gode og vist fantastiske takter. Det var i åpningskampen mot Swansea i Wales og de første minuttene mot Fulham da de ledet 3-0 etter halvspilt førsteomgang.

United og City har begge jobber å gjøre dersom de skal greie topp fire. Det er ingen tvil om at de besitter kvalitetene til å komme i topp fire, men begge lag, med stallen de har, skal kjempe om Premier League-gull. Så enkelt er det bare. Frykten deres bør dog være at London-klubbene byr opp til en ordentlig fest, mens City og United virker utmattede etter en lang vals. Noe må skje i Manchester skal de være med til mai, London-klubbene er i øyeblikket et par hakk foran dem.

Mye skal bli verre før man avskriver noen av dem, og det er farlig å stille spørsmålstegn ved to klubber som er såpass sterke, men de har begge fått seg et par ordentlige tankevekkere i høst, nå er det opp til dem å svare slik vi vet de kan.

Sjekk ut Premier League-tips og fotball-tips ved å klikke deg inn på bet365 sine hjemmesider.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sexy undertøy kjøper du ikke bare til henne…

Sexy undertøy kan være prikken over i en som får forholdet til å blomstre, og får tilbake gnisten mellom dere....

Lukk