José Mourinho har fått ro i rekkene, Manchester United spiller tidvis bra fotball, men framfor alt, de vinner kamper på rekke og rad. Overgangsvinduet kan gi forsterkninger.

Uflaks er snudd til flaks, trofeene kommer til Old Trafford.

Først og fremst er det i Donald-cupen, også kjent som ‘the League-Cup’ (ligacupen), portugiseren ser ut til å vinne finaleplass til. De er i hvert fall et skritt nærmere Wembley, med 2-0 seier over Hull i første kamp, med undervurderte Juan Mata som beste spiller igjen.

Manchester United

O.Taillon via Compfight

 

José Mourinho har fått tilbake smilet og Manchester United er tilbake på vinnersporet. Det er dårlig nytt for Jurgen Klopp og Liverpool. Merseyside-laget gjester nemlig Old Trafford, søndag 15. januar.

Den viktigste kampen å vinne for begge lag, så langt i sesongen. Om du spør de respektive lag sine fans.

Rivaliseringen mellom de to aller største og viktigste klubbene i engelsk fotball har vart i mer enn hundre år. Manchester United og Liverpool har et elsk- hat forhold, der fansen ser på det «andre» laget som den argeste fiende. Slik er det også for norske fans. Enten sympatiserer du med den ene eller den andre.

Her, til denne kampen i starten av januar, er plutselig hjemmelaget favoritter. Sett ut i fra starten på årets Premier League-sesong, etter de første tre kampene som de vant, var ikke Manchester United favoritter mot noe som helst, der de spilte en rekke kamper uten å vinne. Etter å tapt 1-3 for Watford i september, ble selv de fleste ihuga optimister – skeptisk til Mourinho og hans spillestil.

, etter 20 spilte kamper, og med med fem Premier League-kamper med full pott, på rad, er Manchester United brått kun 2 poeng unna Liverpool, om de makter å slå Klopps gutter, på hjemmebane.

Viktige kamper kommer tett som hagl i toppen av Premier League. Denne er viktig på så mange måter.

Liverpool-kampen er vendepunktet for Mourinho denne sesongen. Vinner Manchester United, er de brått absolutt med blant topp fire for alvor. Chelsea tapte mot Spurs, som igjen betyr at mesterskapet igjen er oppnåelig for flere enn Conte og Co.

Liverpool er også i ok form, men slapp med skrekken mot Sunderland nylig, hvor de lett kunne ha tapt, men maktet å ta med seg ett poeng. Klopp får tilbake viktige Coutinho til storkampen, og har ingen andre bekymringer i sitt lag.

Apropos viktige kamper. Ligacupen og finale på Wembley høres ok ut. Vel, fotball spilles for fansen. Finalen kan bli viktig nok, særlig hvis Liverpool slår Southampton over to kamper i semifinalene, og Manchester United holder unna for Hull i returkampen.

Fansen ville elsket en finale mellom rivalene, Manchester United mot Liverpool, til tross for at det er the League Cup.

Er det rart vi elsker engelsk fotball?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rema 1000 kaster ut Cola for Pepsi

Rema 1000 kaster ut Cola for Pepsi. Trønderkjeden begynte 2017 med å innrømme at KIWI har gjort det bedre enn...

Skam-Noora inn på Farmen-kjendis – som utfordrer?

Skam-Noora inn på Farmen-kjendis - som utfordrer? Farmen-kjendis slår alle tidligere seer-rekorder på TV2. Dramaet endte allerede i andre uke...

Lukk