Manchester United dummet seg ut på hjemmebane! José Mourinho er ikke som alle andre managere, han sier ofte noe uventet hver gang han åpner munnen, og etter exit i Champions League mot Sevilla, liret portugiseren av seg følgende salve: 

‘I’ve sat in this chair twice before, with Porto — Man Utd out, with Real Madrid — Man Utd out, so this is nothing new for this football club.’

José Mourinho

Noen forblir høye på seg selv, Manchester Uniteds managere vet at laget hans presterte alt for dårlig i en avgjørende fotballkamp, da er det forunderlig at man skal hylle gamle meritter mot sin nåværende arbeidsgiver. Kun José Mourinho kan si noe så provoserende.

Manchester United dummet seg ut på hjemmebane!

Paul Pogba kom innpå på stillingen 0-0 for Fellaini, uten å se ut til å være i stand til å slå den enkleste pasning. Franskmannen var mer enn en skygge av seg selv, Mourinho forventet at klubbens dyreste spiller, skulle snu kampen for Manchester United. Stjernen gjorde for så vidt det, men med negativt fortegn.

Manchester United dummet seg ut på hjemmebane!

Mange skrøt uhemmet av Alexis Sanchez da han kom fra Arsenal i januar, faktum er at spilleren som gikk motsatt vei i byttehandelen, Henrik Mkhitaryan – har vært langt bedre for sin nye klubb i London. Chileneren har vært direkte svak og var anonym mot Sevilla som resten av Manchester United-laget.

Spiller man for Manchester United, forventes det at man gjør sitt aller beste, blør for drakta og for fansen verden over. Under Sir Alex Ferguson, turte ikke spillerne sluntre unna, men under Mourinhos ledelse ser det ut til at det ikke får nevneverdige konsekvenser.

Sevilla var en gang et godt fotball-lag, men det begynner å bli lenge siden. I den spanske ligaen har de vunnet 14 og tap 11 kamper denne sesongen og ligger på en 5. plass på tabellen. Manchester United burde ha vunnet lett over to kamper i Champions League, men er ute etter en flau forestilling.

/2017/mourinhos-flort-psg-gir-city-seriegullet/

Å slå Liverpool i ligaen, på imponerende vis, kan ikke brukes som unnskyldning for å ikke møte opp til neste kamp. Særlig når det står om avansement til kvart finale i verdens største og viktigste fotballturnering.

Siden Fergusons glansdager, er det kun David Moyes, av hans arvtagere, som har lykkes med videre avansement etter gruppespillet i Champions League. Noe José Mourinho er smertelig klar over. Nå vil kritikken øke med presset på den meritterte manageren.

José Mourinho har ansvaret, det forventes trofeer i hver eneste sesong om man er sjef for verdens største fotballklubb. Ansvaret ser ut til å være for vanskelig for 55-åringen, som plukker spillerne som skal forsøke å vinne kamper, men som så alt for ofte er langt under pari.

Laget som møtte Sevilla tirsdag kveld så ut til å kjede seg, ikke hadde de tro på egne ferdigheter og lite minte om de klassespillerne vi vet er der – på langt bedre dager. Til og med unge Marcus Rashford slet med teknikk, pasninger og innsats.

Det var Wissam Ben Ydder (27) som kom innpå for Sevilla, da det var tjue minutter igjen å spille, og som snudde kampen med to kjappe mål på fem minutter for spanjolene. En spiller United-spillerne neppe kjente til på forhånd.

Manchester United dummet seg ut på hjemmebane!

Alle lag kan tape fotballkamper, men måten det skjedde på, bør få alarmklokken til å ringe på Old Trafford. Noe er alvorlig galt, når man ser hva Paul Pogba, en av de aller beste midtbanespillerne i verden, presterer i en så viktig kamp. Her bør ørene flagre lenge, på treningsfeltet.

José Mourinho er den manageren i verden som har brukt mest penger på spillere, gjennom sin lange og suksessrike karriere – nær én milliard pund. Da forventes det at det havner sølvtøy i premieskapet innimellom. Avstanden til mesterne Manchester City og ned til de nest beste øker i poeng, men aller mest i kvaliteten på spillet. Det bør være alarmerende nok for Mourinho og hans menn.

Lørdag 7. april, klokken 20:30 norsk tid, er kampen mellom de to Manchester-rivalene City og United over. Da kan Manchester City og Pep Guardiola være seriemestre og motta trofeet, på Etihad Stadium. Større nedtur finnes neppe for bortskjemte Manchester United-supportere.

Manchester Uniteds eneste mulighet for å vinne et trofé denne sesongen er gjennom FA-cupen. Gjevt nok, men ikke når målsetningen før sesongen er seriegull, og sloss om å vinne Champions League.

José Mourinho bør fjerne all daukjøttet før neste sesong, ellers kan det være han selv som må gå ut portene på Old Trafford, med halen mellom bena. På veien bør han tenke over alle «gullkorn» han har servert til fans og presse, og skamme seg litt over det også.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mottar du e-post fra Sara?

Mottar du e-post fra Sara? Eller Sarah, som hun plutselig endret navnet sitt til, bør du være på vakt. Særlig...

Niende Premier League-manager sparket!

Hodene ruller som aldri før i Premier League i en sesong som har vært preget av suksess for mange lag,...

Lukk