Etter sjokk-tapet mot Swansea i førsteserierunde, fikk den nye manageren på Old Trafford, Louis van Gaal noen svar på hvordan det står til med troppen. Manchester United fortsetter den dårlige trenden med å tape hjemme, noe som nesten aldri skjedde under de mer enn 26 årene Sir Alex Ferguson regjerte på #Theatre of Dreams”.

Man må ikke være verken hjernekirurg, rakettforsker eller fotballekspert for å skjønne at det må endringer til for å snu trenden. Nye krefter i form av nye spillere må komme til for å holde tritt med de store kanonene ut over i sesongen.

Syvende plassen fra i fjor er ikke akseptabelt, kun en topp fire-plassering er akseptabelt. Louis van Gaal må få Manchester United kvalifisert til Champions League i denne sesongen, noe annet vil være en liten katastrofe for fansen og for eierne rent økonomisk.

Da må de vinne mange kamper, det gjør de ikke med det laget som skapte sjokkerende lite mot et lag de normalt skal slå med god margin. Nederlenderen har en viktig oppgave de to neste ukene, forsterke laget; og få solgt de spillerne han ser på som ikke god nok, i tiden som kommer.

Her er noen spillere som van Gaal mer enn gjerne ville ha sett komme inn dørene på Old Trafford, snarest mulig.

  •   Arturo Vidal vil koste £35 millioner i fra Juventus
  • Bastian Schweinsteiger vil koste £15 millioner i fra Bayern München
  • Daley Blind vil koste £17 millioner fra Ajax
  • Angel Di Maria vil koste £50 millioner fra Real Madrid (en halv milliard!)
  • Marcos Rojo vil koste £20-25 millioner fra Sporting Lisboa ( Argentineren skal være klar, der Nani er en del av avtalen og går motsatt vei)

Så er det betimelig å spørre, hva kan Manchester United tilby? Bra lønn, men ikke så mye bedre enn disse spillerne allerede har i sine respektive klubber. Byen Manchester? Vel, det er en stor by, men det blir aldri som London, Roma, Madrid eller Barcelona. Champions League? Nei, der spiller ikke Manchester United, ikke før neste sesong om van Gaal får skikk på sakene.

Det paradoksale er altså at de beste spillerne i Europa vil ikke komme til Manchester fordi klubben en gang var et av verdens beste fotball-lag og en av de største klubbene i verden.

Til det er laget får svakt nå, og de spiller ikke på øverste nivå i Europa-cupen engang. Da kan det bli vanskelig for Louis van Gaal å lykkes med å forsterke mer enn han har gjort, det eneste som kan berge den ambisiøse treneren er hans enorme nettverk i fra en lang og suksessrik karriere; i mange store klubber over mange år.

Sjansene for at van Gaal lykkes som manager for Manchester United, er langt større enn hva tilfellet var med forgjengeren David Moyes. Det vet også de fotballspillerne som linkes til de største klubbene i Europa. For de spillerne som da er tålmodige, vil sjansene være store for at Manchester United vil vinne trofeer under van Gaals ledelse på sikt.

Manchester United tvinges til å bruke det som skal til av midler for å forsterke laget. Magien til Sir Alex er borte, nå må det sterkere krefter til i form av svært gode spillere som koster mye penger.

Det spørs om Glazer-familien har skjønt alvoret, for nå brenner det et rødt lys utenfor Old Trafford. Louis van Gaal har to uker på seg. 31. august stenger overgangsvinduet.  

 

Kilde: Dailymail.co.uk

Foto: actusports

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kim Andreas Kristiansen- etterlyst for å ha tent på lik

Kim Andreas Kristiansen (23) er etterlyst, siktet for å tatt livet av sin stefar, Bjarte Hansen (58) og brent liket...

Lukk