Roman Abramovich har hatt en trøblete vår, og går en usikker tid i møte som eier av Chelsea. Det dårlige forholdet mellom Russland og Storbritannia, har ført til at den rike russeren, med base i Londons dyreste strøk – ikke har gyldig Visum, og at søknaden hans lenge har vært forsinket. 

Lest? Målvakten!

Chelsea-eieren, som selv er jøde, valgte derfor å flytte til Israel, og trakk Visum-søknaden i forbannelse over dårlig behandling. All den tid klubb-eieren ikke har base i hovedstaden, ligger det i kortene at det kan være vanskelig å drive forretninger, fra et helt annet sted sted på kloden.

Dette har selvsagt skapt debatt i fotballgale England, det faktum at Chelsea er i store problemer, med en manager i Antonio Conte, som ikke vet om han skal bli værende neste sesong, og med en eier som ikke har oppholdstillatelse i landet.

 Stamford Bridge, London Foto: Wikipedia.org

Som mange vet, bor det mye rikfolk i London, og Englands rikeste mann heter, Jim Ratcliffe, som er sesongkort-holder på Stamford Bridge fordi stadion ligger nær hans kontor, men rikingen er Manchester United-fan på sin hals i følge DailyMail.

Ratcliffe, som er sjef for det petrokjemiske gigantselskapet, “Ineos”, skal han ha en personlig formue på pene £20 milliarder, og budet som foreløpig er ukjent, er blankt avvist av Roman Abramovich.

Lest? Midtbanespilleren!  

I følge britiske medier, måtte et bud som skulle ha vært seriøst nok, være på rundt £1 milliard for en klubb som Chelsea, men kilder nær den russiske eieren, fra sin base i Tel Aviv, er det ingenting som tyder på at Chelsea skal selges. Roman Abramovich har eid klubben i femten år, og hatt neste like mange managere, siden han tok over i 2003.

Ifølge troverdige britiske aviser, skal det også være interesse for Londonklubben fra Kina, uten at noen navn eller potensielle kjøpere er nevnt. All den tid Roman Abramovich er stasjonert i Israel, uten å få Visum til å reise til England, vil usikkerheten rundt eierskapet til Chelsea forbli en debatt.

Russeren, oljemagnaten og klubbeieren Abramovich, holder normalt en lav profil. Å drive en av Englands største og beste klubber fra Israel, vil utvilsomt opprettholde oppmerksomheten rundt ham som person, men også eierskapet hans til klubben.

For Chelsea-fansen ville det nemlig vært uutholdelig, om Jim Ratcliffe, en Manchester United-fan, skulle ta over eierskapet på Stamford Bridge. Englands rikeste mann, kjøpte nylig en sveitsisk klubb, FC Lausanne-Sport, men øverst på handlelista står altså Chelsea Football Club.

 

Kilde: DailyMail

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Målvakten!

Målvakten! Lagets viktigste spiller? I vår nedtelling til VM i fotball, tar vi for oss den forskjellige plasseringen i sentrallinjen...

Lukk