Premier League har så langt etter kun fem serierunder gitt en rekke overraskede resultater. Southampton den positive, Liverpool og Manchester United, to av de beste lagene i engelsk fotball gjennom alle tider, skuffer de fleste. 

Manchester United har vunnet kun en kamp i en periode de kun har møtt middelmådig motstand. Leicester rykket opp denne sesongen i fra Championship, de lå under 1-3 når det stod igjen 29 minutter av kampen mot Louis van Gaals milliard-imperium. Når dommeren blåste av kampen stod det 5-3 til Leicester…. Ups!

Det er utvilsomt bare i fotballen slike eventyr kan skje. Et mareritt for de som elsker Manchester United, en drøm som ble til virkelighet for de som tatoverer en rev for armen, «The Foxes» har spilt seg inn i hjertet hos mange som liker engelsk fotball.

12952444595_e3e0dbca82.jpg

 – Siden seriestart i august har nykomlingen ikke gjort annet enn å imponere, derfor er resultatet mot van Gaals «røde djevler» så imponerende sterkt, det kan på ingen måte være snakk om undervurdering fra gjestenes side. Leicester har slått Stoke med 1-0, de har spilt uavgjort mot Arsenal og Everton og de har slått QPR.

– Manchester United burde ha vunnet lett mot et lag som spilte Championship- fotball i mai. I stedet ble de knust av et solid lag som spilte med hjertet utenpå drakta i 90+ minutter. Hjemmelaget scoret fire mål på mindre enn en halvtime, mot et lag som har kjøpt «alt» hva hjertet begjærer, blant annet £50 millioner for argentineren Angel Di Maria, som gjorde sitt andre mål for Manchester United.

Louis van Gaal har brukt penger som en full sjømann uten tanke for det defensive arbeidet som skal gjøres i verdens tøffeste liga. Marcos Rojo er den eneste investeringen som er gjort på Old Trafford på lang tid, med defensive fibre i kroppen. Det er en feil de nå må betale prisen for. Selvsagt er det viktig å få i gang angrepet og score nok mål for å vinne kamper. Det er ikke lett når forsvaret lekker som en sil, og vell så det.

Falcao, Di Maria, Rooney og van Persie ser fryktinngytende ut på papiret fra start. Så langt har de absolutt ikke funnet hverandre.

– Tyler Blackett ble utvist mot Leicester, som om ikke det var nok; Jonny Evans, en annen av Manchester Uniteds forsvarere ble skadet og kan være ute i lengre tid. Når man leder så komfortabelt som 3-1 på bortebane, bør man være såpass oppegående på benken at man sikrer disse tre poengene man har i lomma. Louis van Gaal virker ikke komfortabel i sin ledelse og er på grensen til naiv og handlingslammet i store deler av kampen.

Fem poeng på fem kamper mot antatt meg svak motstand er ikke bra nok. Hva skjer mer Manchester United den dagen de møter et virkelig godt lag? Det er direkte skremmende at Louis van Gaals lag har sluppet inn 8 og scoret bare 9 mål når vi snart skriver oktober. På grensa til flaut?

Mange har stilt spørsmålet, hva skal til for å få tilbake Sir Alex Ferguson? Han har aldri vært mer savner enn i dag! Sjansen er vel ikke engang hypotetisk.

 

Foto: Flickr/calciostreaming

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Orgasme- livets lille under!

Du leker med deg selv når du finner det passende, når du har lyst eller er kåt. Du kjenner den...

Hæ?! Er du ikke vellykket sier du?

Hæ?! Er du ikke vellykket sier du? Ungdom i Norge i 2014 har alle muligheter. Dessverre er det veldig mange...

Lukk