“The Chosen One” er allerede glemt, nå er det “Vanchester” Manchester United- fansen skal sette sin lit til i årene som kommer. De trodde det skulle være den utvalgte skotten David Moyes som skulle ta opp arven etter selveste Sir Alex Ferguson, men alt som kunne gå galt- gikk galt for Moyes. 

Louis van Gaal er bare timer unna å starte som manager på Old Trafford for en av verdens største fotballklubber. Mange som finner fotball en smule underholdende – vil følge nøye med på alle valg den ambisiøse treneren tar fra første kamp i den nye sesongen. Målsetningen er klokkeklar, å komme blant de fire beste lagene (gir Champions League-plass) og gjerne helt til topps i serien.

 

– La det være sagt med det samme. Treneren som tok Nederland til bronsje-medalje i VM i Brasil er ikke kommet til Manchester for å skaffe seg venner, han er utelukkende kommet for å få tilbake hegemoniet som forsvant som dugg for solen da Moyes ble ansatt, van Gaal er kommet for å vinne trofeer og få Manchester United tilbake i Champions League.

 

 Juan Cuadrado som har vært linket til Manchester United tidligere skal nå være klar, en overgangssum på ca £30 millioner for den colombianske vingen må sees på som et lite varp når man husker hva han gjorde i VM i Brasil. Arturo Vidal og Angel Di Maria skal være noen av de store navnene som fortsatt linkes til en overgang til Louis van Gaals nye imperium.

 

62-åringen sier til engelske journalister som følger fotballen i England generelt og Manchester United spesielt, at klubben han har tatt over nå i sommer ikke har gode nok ving-spillere, en direkte invitasjon til den Argentinske juvelen han har på blokka, men som fortsatt spiller i Real Madrid.

På Old Trafford er det allerede en rekke gode fotballspillere, men ifølge van Gaal er det mange som ikke er gode nok, eller ikke passer inn i hans system, slik han ønsker å gjøre suksess i Premier League. I Ajax spilte nederlenderen oftest 3-5-2, og det med suksess. Med Holland i VM spilte han noe som lignet på 3-4-1-2, også det var vellykket. Om han ønsker å fortsette med denne formasjon, eller gå over til en mer tradisjonell 4-4-2 kan man se konturene av lørdag 16. august, da starter sesongen 2014/2015.

 

Manchester United møter Swansea i første kamp, men merk tiden den går allerede kvart på to.

 

Spillere som ikke har fått noen drakt av van Gaal er Wilfried Zaha,Rafael, Marouane Fellaini, Nani, Anderson, Javier Hernandez og Will Keane, må finne seg ny arbeidsgiver innen 31. august.

 

Louis van Gaal er utvilsomt et godt valg som manager. Han har allerede endret en rekke rutiner der han vet hvordan han vil ha ting. Blant annet har han vært misfornøyd med trenings-fasilitetene på det tidligere Carringtons-treningsannlegget som nå heter Aaons- etter bytte av sponsorer. I følge van Gaal var dette et vindfullt høl han ønsket å endre på.

 

– Under VM i Brasil var nederlenderen i kontakt med sin nye klubb hver eneste dag. Det var i følge ham selv også han som stod bak avgjørelsen rundt kjøpene av Luke Shaw og Aner Herrera, men van Gaal vil ikke garantere flere nye spillere inn. Det er nok mer en sannhet med visse modifikasjoner. Det vil komme flere, mange flere.

 

Vi tror mest på Chelsea som vinner av årets Premier League sesong, med Manchester City på andre plass. Louis van Gaal må sloss med Arsenal om tredjeplassen, men vi tror faktisk den erfarne treneren klarer å få Manchester United innenfor topp fire, og med det kvalifisere sitt lag til viktige Champions League neste sesong.

 

Louis van Gaal er ikke Messias, men han har allerede endret Manchester til “Vanchester” før en ball er sparket. Imponerende.

 

Hvilket lag tror du havner på de fire første, viktige plassene i Premier League kommende sesong?

 

 

Foto: Flickr/ sh3boo6

 

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du burde ha blitt voldtatt di jævla hore!

"Du burde ha blitt voldtatt di jævla hore!" Slike meldinger og det som verre er, er en typisk melding eller...

Lukk