På de tre siste sesongene har Manchester United, under det siste året til Sir Alex Ferguson, så under David Moyes og nå Louis van Gaal, brukt mest av alle, på spillere som har floppet. 

Ifølge Prime Time Sports, har storklubben brukt 117 millioner pund, på spillere som har spilt mindre enn halvparten av tiden i hver av de gjeldende sesonger.

Steindyre spillere med skyhøye lønninger, som slett ikke har innfridd, er Manchester United i et nøtteskall, de tre siste sesonger.

Ifølge undersøkelsen, har hele 474 millioner pund blitt sløst vekk av Premier League lag, på spillere som har spilt mindre enn halvparten av en sesong. Tottenham er nest verst– med drøye 100 millioner pund svidd av.

Welcome to Manchester Michael Owen

Rich via Compfight

Skal man makte å være med i toppen av engelsk fotball, kunne delta i Champions League og sloss mot de andre topplagene i europeisk fotball – må man bruke endel penger. MEN, er det riktig å bruke uvirkelige summer i et forsøk på sportslig suksess?

Eller er det med på å ødelegge for de mindre og mellomstore klubbene, både på kort og lang sikt?

Man kan faktisk lykkes sportslig, til en viss grad med langt mindre midler, enn de millioner av und de aller rikeste og beste lagene bruker. Se bare deilige lille Bournemouth, som rykket opp i mot alle odds og med svært lite penger.

– Ingen lag får kjøpe de beste spillere som forlanger svimlende lønninger, uten å åpne lommeboka. Bournemouth er Askeladden i årets Premier League sesong, med et budsjett så lite at det ikke engang kan sammenlignes med de aller beste fra Championship.

– Et eksempel: Angel de Maria ble kjøpt for nær 60 millioner pund i fjor, med lønn på rundt 2 millioner pund per uke, men passet ikke inn i Louis van Gaals system. Argentineren ble solgt til PSG for ca 44 millioner pund. Et tap på ca 60 millioner kroner.

Og det er bare én spiller, tar man med alle andre floppene på Old Trafford de tre siste sesongen, der spillere har vært på banen mindre enn 50% av tiden – vinner de altså denne dystre statistikken.

Her er de øvrige sløseriene, hvor mye hvert lag har brukt på spillere som har spilt mindre enn halve tiden, gjennom hver enkelt sesong.

  • Manchester City 53 millioner pund
  • Liverpool 50 millioner pund
  • Arsenal 34 millioner pund
  • Chelsea 32 millioner pund

Mange ønsker nok Eddie Howe og hans Bournemouth alle mulig suksess blant de «rike» gjennom Premier League-sesongen.

Landskampene er endelig over, og det er på tide med Premier League igjen, om få dager. Ikke glem Manchester United – Liverpool, lørdag 12. september kl. 18:30 En kamp verken Liverpool eller Manchester United har råd tid å tape. Verken sportslig eller økonomisk.

Kilde: Dailymail.co.uk

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Økonomi – Strekker ikke pengene til?

Nå trodde du kanskje løsningen var å rane en bank, eller stjele fra de rik, men vi kan dessverre ikke...

Den døde gutten…

https://www.youtube.com/watch?v=zP_Am8dFhFQ Vi har hørt om krig og tragedier i nyhetene hver dag så lenge vi kan huske. Vi tenker og...

Lukk