Manchester United henter spiss – Rooney i bytte! Det har vært stille rundt Manchester United i overgangsvinduet så langt, mye grunnet ferieavvikling. Endelig ser det ut til at José Mourinho får viljen sin. Zlatans erstatter er klar. 

Romelu Lukaku (24) er på vei til Old Trafford fra Goodison Park, prislapp £100 mill. der Wayne Rooney, legenden – går samme vei, tilbake til gamleklubben.

Lest? Kan Everton legge press på topp seks?

Paradoksalt nok, fikk aldri Lukaku særlig mye spilletid under Mourinho i Chelsea, og ble den gang sendt på lån til nettopp Everton. Sjansen for mer spilletid, er åpenbart større nå. Lukaku har blitt en langt bedre spiller enn den gang, og han er utvilsomt blant de aller beste spissene på balløya.

Olivier Giroud i Arsenal linkes til Everton, for å ta Luakus plass.

Everton er i ferd med å vinne overgangsvinduet, om Lukaku forsvinner, får de playmakeren Wayne Rooney inn, som på gode dager, når han får spilt nok – har veldig mye fotball i seg. Mål kan han gjøre også.

Manchester United henter spiss – Rooney i bytte!

Så langt i dette overgangsvinduet, er det brukt mer penger enn noen gang, og det er fortsatt 7 uker igjen til dette stenger. Vi har garantert ikke sett siste spiller vekk fra Everton, eller inn hos Manchester United. Også de andre storlagene i Premier League forventes å forsterke ytterligere.

Arsenal satte ny klubbrekord nylig, da de hentet Alexandre Lacazette (26) fra Lyon. Den franske spissen kostet £53 mill. men, er nok ikke siste spiller inn i troppen hos Arsene Wenger.

Naby Keita og Emanuel Mamana er sterkt linket til Liverpool, som så langt, «kun» har signert Mohamed Salah (25) fra Roma, også det rekordkjøp, prislapp ca £36 mill.

Peo Guardiola har fått noen øyenbryn til å reise seg i den blå delen av Manchester. Ved å la spillere til en verdi av mer enn £100 mill. bli værende hjemme, da han tar med seg troppen til treningsleir til USA om få dager.

Nasri, Mangala, Denayer, Bony og Hart bør begynne å ta hintet om de har en framtid under mannen som elsker å vise hvem som bestemmer på Etihad. Eliaquim Mangala kostet £40 mill. når han ble kjøpt fra Porto i 2014, men har spilt svært lite for Manchester City. Forrige sesong var han på lån i Valencia, som kan bli hans neste arbeidsgiver.

Pengene sitter løst hos de rike klubbeierne og spillere bytter klubber som andre bytter undertøy. Et godt bevis på dette er hva lille Wolves holder på med i Championship.

Siden styrtrike Fosun Group kjøpte den tradisjonsrike klubben i fjor sommer, har Wolverhampton Wanderers hatt 4 managere, den fjerde, Nuno Espirito Santo ble hentet fra Portoerstattet Paul Lambert i Juni. 16 spillere er hentet inn, halvparten er allerede sendt videre på lån eller er solgt.

Ruben Neves (20) tidenes yngste kaptein (i Porto) i Champions League, koster £15 millioner, og er Wolves’ siste spiller inn på ærverdige Molineux Stadium. Også Willy Boly kommer samme vei, forsvarsspilleren kommer dog på lån. Helder Costa kostet £13 mill. da han kom først på lån, fra Benfica. Som kjent er det agenten Jorge Mendes som styrer butikken for kineserne, han bruker ofte å få det som han vil.

Wolves skal til Premier League.

Samlet spillerkjøp, for en klubb som spiller på nest høyeste nivå i England, har nådd 500.000.000. altså en en halv milliard kroner. Fotballverden er i ferd med å bli fullstendig gal.

La oss håpe, for fansens skyld, at det blir spilt god fotball rundt om på balløya, når endelig sesongen sparkes i gang i august. Kan fotball som underholdning ha en ubegrenset høy pris? Mye tyder på det nå. Det finnes ingen grenser.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bruddet – kan det unngås?

Bruddet - kan det unngås? Sannsynligvis ikke. Om kjærligheten er død og begravet er det over. Om begge ønsker veldig...

Kan Everton legge press på topp seks?

Manager Ronald Koeman har store ambisjoner kommende sesong. Han har fått mye penger å handle for og har benytt sjansen...

Lukk