Den spillerstallen David Moyes (50) har til rådighet kjenner til vinnerkulturen, de har erfaring fra å vinne kamp ut og kamp inn, nå er det en ny sjef på Old Trafford. Det tar selvsagt tid å venne seg til, men de som avskriver Manchester United har liten peiling på engelsk Premier League. 

– De aller fleste selvutnevnte eksperter ville ha satt sine penger på Chelsea, Arsenal, Manchester City som vinner av dennes sesongen i Premier League. Undertegnede er ikke noen ekspert i så måte, men ekstremt opptatt av engelsk fotball og har sett en del kamper opp, spesielt fra ball-øya. David Moyes er en hissig skotte akkurat som legenden Ferige var det. Sir Alex Ferguson (71) vant alt, men David Moyes har tiden foran seg.

Manchester United er det laget som har vunnet Premier League flest ganger, hele tretten i tallet og det er mange av de spillerne som fortsatt er på «The Theater of Dreams» som har vært med å løftet trofeer. Ryan Giggs blir 40 år 29. november og er fortsatt en viktig brikke for Moyes og hans lag. Det er bare å bøye seg i støvet.


Årsaken til min påstand er enkel. «De røde djevlene» er kun 8 poeng bak Arsenal og det er 27 kamper igjen av sesongen. Sir Alex Ferguson er ikke der til å gi spillerne den vitamininnsprøytningen han alltid gav hver enkelt spiller, før hver eneste kamp gjennom sin eventyrlige karrière gjennom 27 år.

– Spillerne er de samme som vant forrige sesong og som vet hva som skal til, den erfaringen kan ingen ta fra de, det er sterke krefter som jobber for Moyes, en av verdens største fotballklubber faller ikke sammen over natta. Robin van Persie (30) og Wayne Rooney (28) er fortsatt mål-kåte som før. De kan vinne igjen. Fortsatt unge og lovende «Chicharito» (25) har til og med begynt å score igjen.

Spillernes mentalitet trenger å bli «skrudd på plass» og det raskt. Klarer David Moyes og hans støtteapparat å snu den negative trenden raskt nok, å få spillerne til å tro på seg selv igjen vil de kunne ta mange poeng gjennom vinteren. I Januar er det muligheter til å forsterke laget, det vil skje. Hvem som kommer og hvor mange kan du være helt sikker på vil bli spekulert om i lang tid.

Lykkes Moyes med sine kjøp vil det være enda en grunn til å ikke avskrive Manchester United inneværende sesong.

Mange liker å kritisere «The Chosen One» som skotten populært blir kalt i den røde delen av Manchester, for å ikke ha vunnet trofeer. Mulig det er berettiget, men hva hadde han egentlig å kjøpe for i Everton? Han gjorde vel strengt tatt gull av gråstein og hadde mang en stor skalp i sitt belte gjennom sine 11 år som sjef på «Goodison Park».

Ferguson var en av pådriverne til å få nettopp Moyes som sin arvtager, et noe overraskende valg for mange, men Fergie fikk det som han ville. Alle vet det tar tid å bygge sitt eget lag, Sir Alex var nær ved å få sparken selv da det ikke gikk så bra når han startet opp i Manchester United. Om Glazer-familien har tålmodighet til å la Moyes få prøve seg vet vel bare de.

– Ekspertene tror ikke på jubel og seriegull til Old Trafford- publikumet i år, mulig får de rett. Chelsea er vel min favoritt om jeg må tvinges til å si et lag som kan vinne, men nettopp Manchester United kan være det laget som snyter José Mouinho for sitt tredje Premier League trofé. Så er det ihvertfall nevnt.

Sesongen er jo strengt tatt knapt i gang og har aldri blitt avgjort etter ni seriekamper…

 

Foto: Flickr/ 757Live

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Halloween er kult- men må det koste en liten formue?

For de yngste kan Halloween være litt skummelt, men det er liksom poenget. Blir det for ille så får heller...

Fylla har skylda!

Fylla er lett å skylde på, men har mang en gang vært årsak til ting du angrer på. Nyter man...

Lukk