1. januar 2018 betyr at overgangsvinduet er åpent. De som kan handle vil bruke den neste måneden godt. Manchester United, som har hatt en dipp formmessig kommer til bruke penger. Mye penger. 

Lest? Virgil klar for Liverpool – prislapp £75 mill.

Antoine Griezmann fra Atlético Madrid er førstemann inn portene på Carrington, som er storklubbens treningssenter, for medisinsk test. Prisen er ikke kjent, men lønnen skal være pene £300,000 per uke. drøye 3 millioner norske kroner.

“We are in the second year of trying to rebuild a football team that is not one of the best teams in the world”

José Mourinho / Theguardian.com

Med Lukaku og Zlatan ute, er det tynnere enn normalt på spissplass hos José Mourinho som klager sin nød, konstant. “Jeg har ingen spiller nummer 9” skal portugiseren ha sagt nylig.

Mot Everton ble det tre viktige poeng, der Paul Pogba var flyttet litt framover på banen, noe som var nok til å gjøre hele Manchester United litt bedre. Scoringene kom fra Jesse Lingard og Anthony Martial. En meget sterk seier.

Som de fleste Manchester United-interesserte vet, var Anthony  Martial spiss og en spiller med nummer 9 da han ankom klubben. Trist at en så god spiller skal bli mobbet av sin egen manager.

Før seieren mot Everton spilte Mourinho tre uavgjorte kamper gjennom juleprogrammet, mot antatt dårligere motstandere som de burde ha vunnet mot. Kampene mot Leicester Bournemouth og Southampton gav kun tre poeng, tar man med tapet for Bristol City i Ligacupen, har Manchester United skuffet mange fans.

Selvsagt behøver Mourinho forsterkninger, til tross for å a brukt store summer på spillere siden han kom til Old Trafford. Ca £290 mill. er summen som er brukt på ny spillere siden juni 2016, men ifølge Mourinho er det langt fra nok, for å holde tritt med f.eks Manchester City og deres pengebruk.

Forskjellen er der, men ikke på mer enn drøyt £100 mill. Pep Guardiola tok over som manager på Etihad samtidig som Mourinho kom til Old Trafford, på den tiden har spanjolen brukt £395 mill. på spillere. Begge lag har skader på sentrale spillere, men forskjellen – rent spillemessig, er voldsom. Manchester City har vunnet 18 kamper på rad før det ble uavgjort mot Crystal Palace på årets siste dag i 2017.

José Mourinho vet at han ikke kan nå sin argeste konkurrent denne sesongen, Manchester United bygger nytt lag, for å forsøke å bli Manchester United igjen. Verdens største fotballklubb har ikke maktet å erstatte Sir Alex Ferguson og hans resultater. Foruten Wayne Rooney, er stort sett de samme sentrale spillerne, tilgjengelig for José Mourinho, som da Manchester United vant seriegullet i 2012/2013.

Intervju med José Mourinho etter seieren over Everton 1. januar.

Skal Mourinho lykkes på lang sikt, må han finne spillere som er villig til å “dø for drakta” – nettopp slik vi husker spillerne gjorde under Fergies ledelse. Paul Pogba var en fryktelig god spiller i Juventus, men så langt under Mourinho har han vært en skygge av seg selv. Dyre biler og slangeskinns-jakke og nye hårfrisyrer samt business på internett – kan ha tatt vekk noe av det viktige fokuset.

Manchester United brukte nær én milliard på Paul Pogba for at han skal være motoren i “nye Manchester United” under Mourinho. Dessverre har franskmannen blitt brukt feil i tillegg til å se ut som om han ikke ville “vinne nok” for klubben. Mot Everton, særlig i den andre omgangen, så vi hva Paul Pogba kan. Da vinner Manchester United kamper igjen.

Michael Carrick skal erstattes, enten i januar eller til sommeren. Europas beste unge midtbanespiller, Ruben Neves (20) skrev langtidskontrakt med Wolves i sommer og er dermed ikke tilgjengelig. Men gode spillere i de aller beste ligaene vil bli linket til Manchester United, all den tid et overgangsvindu er åpent.

Manchester United er sammen med Real Madrid og Barcelona, blant de største klubbene i verden. Skal dette stemplet vedvare, haster det for José Mourinho å få bygd et slagkraftig lag rundt Poga. Per i dag, er Manchester City uoppnåelig og en klasse for seg i Premier League. Det er krise for en kubb som Manchester United.

Se ikke bort fra at overgangsvinduet i januar 2018, blir det heftigste noen gang.

Vi tror manager Mark Hughes i Stoke, er den aller første manageren som må forlate sin klubb i det nye året.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
De mest populære innleggene for 2017

Som alltid handler de mest populære blogginnleggene om sex, dyneløfting og kjendiser. Farmen er alltid populært, men jakten på de...

Lukk