Louis van Gaal er en manager med store ambisjoner og en fotballtrener som vet hva han vil. Nå kan det se ut til at jobben som sjef på Old Trafford kan bli hans vanskeligste i en lang og imponerende karriere. 

Det som skulle begynne med en fest, tre poeng og starten på en ny æra for Manchester United, med seier mot Swansea i første seriekamp, endte som kjent med et flaut tap 1-2 på «Theatre of Dreams» og null poeng. Louis van Gaal må nå skjønne alvoret og få spilleren til å jobbe som et lag, det endte med 1-1 mot Sunderland i seriekamp nr to.

Den tredje kampen til den nederlandske treneren er så langt Manchester Uniteds verste på mange år. De møtte nylig MK Dons fra tredje nivå i England og fikk juling med 4-0. Alle som står klubben nær mener å vite at lavere kan ikke et topplag med store stjerner, med en ukelønn på mer enn en million kroner synke.

Bunnene er nådd. «De røde djevlene» har nå kun»lette» kamper mot antatt svak motstand i serien i ukene som kommer. Da bør det være tid til å snu trenden. Trenden som har sjokkert alle som følger engelsk fotball.

https://www.youtube.com/watch?v=DPVbLMPMypc

– Louis van Gaal må jobbe knallhardt med å få laget til å tro på egne ferdigheter, han må sette et lag og en tropp som tør å gjøre hverandre gode, nettopp slik Sir Alex Ferguson gjorde i sin tid. Det er direkte skremmende å se et lag som aldri tapte en kamp, ikke en gang selv tror på egne ferdigheter.

– Den nye sjefen har et fjell å bestige,  om han når toppen før det er for sent må bare tiden vise. Han ber fansen, eierne og et allerede utålmodig styre om tid, han mener ifølge britisk presse at han kan trenge så mye som et helt år før det begynner å snu. Problemene står i kø, spillestilen med soneforsvar i en 3-5-2 formasjon ser ut til å forvirre mer enn å hjelpe spillerne som spiller med nervene utenpå den røde drakta for tiden.

Louis van Gaal har fått åpent sjekkhefte og kan forsterke med de spillerne han selv mener kan være med å snu den grusomme trenden som startet i januar forrige sesong, noe som beviser at det er ikke sikkert det er nok å bruke mye penger for å finne en vinnerformel som faktisk virker.

Her er Manchester Uniteds handleliste på 20 måneder, ren og skjær fullstendig galskap. 2,14 milliarder kroner på åtte spillere, der fire ikke engang har spilt en eneste kamp. Fire spillere er kjøpt inn av Louis van Gaal, de fire andre av den forrige manageren, David Moyes:

  • Angel Di Maria £60 millioner
  • Wilfried Zaha £15 millioner   (På vei til Crystal Palace på lån, med mulighet for en permanent overgang)
  • Gulliermo Varela £ 2,4 millioner
  • Luke Shaw £27 millioner
  • Marcos Rojo £16 millioner
  • Ander Herrera £29 millioner
  • Jun Mata £37,1 millioner
  • Marouane Fellaini £27,5 millioner

Som ikke dette er nok, Arturo Vidal skal være sterkt linket til katastrofe-klubben i Premier League fra Juventus. Overgangssummen kan ligge rundt £30 millioner. Er man desperat så svir det i den digre amerikanske lommeboka. Familien Glazers ser nå sitt imperium forsvinne mellom hendene på seg.

Klubbens verdi er halvert på mindre enn to år, da koster åpenbart mye penger å reise seg igjen, det alle spør seg er hvor lang tid vil det ta.

Nederlenderen Daley Blind er blant de største stjernene i Ajax, en spiller som har lenge vært sterkt linket til den tidligere Nederland-sjefen og Manchester United. Dette er Ajax svært klar over og har i en pressemelding sagt at Blind vil gå for «maksimumspris pris».

Tapet for lille MK Dons i den ubetydelige Ligacupen har sendt sjokkbølger over hele fotball-Europa. Nå vil fokuset bli enda sterkere på Louis van Gaals gjøren og laden i klubben, og ikke minst hvor mye penger han vil bruke før overgangsvinduet stenger natt til 1. september.

Neste kamp for Manchester Uniteds frustrerte spillere er borte mot Burnley lørdag 30. august, et lag som ligger to divisjoner over MK Dons som knuste et riktig nok reservepreget Manchester United nylig.

Kan Louis van Gaal bygge et kjøpe-lag som vinner nok kamper, eller kaster han enorme summer ut gjennom vinduet til ingen nytte?

 

 

Kilde: Dailymail.co.uk

Foto: Flickr/calciostreaming

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hver gang vi møtes- sesong fire er i gang!

"Hver gang vi møtes" på TV2 var en enorm suksess i sesong en og to, så gikk det litt mindre...

Hverdagslykke!

Hverdagslykke! Hva lykke er for deg må ikke være det for andre, men for at du skal være fornøyd med...

Lukk