Etter tre kamper så alt ut som om det skulle gå på skinner for José Mourinho som ny manager for Manchester United. Tre seire og godt spill, ble avløst av ræva spill og tre tap på rad. Overraskende? Vel, ikke helt. 

Eksperter og britiske sportsjournalister hadde plutselig mye å snakke og skrive om.

Har José Mourinho mistet taket på det hele? Ikke siden 2002 har portugiseren tapt tre kamper på rad. Det er foreløpig ingen krise, men ser man hvordan erkefienden Manchester City spiller fotball om dagen, skal United slite med å komme tilbake. Syv kamper spilt og allerede seks poeng bak, er åpenbart ikke bra nok for noen, aller minst for Mourinho selv.

Selvsagt finnes det ingen lette kamper i verdens tøffeste liga, men man bør kunne forvente mer av Manchester United.

 

Mange vil på død og liv kritisere Paul Pogba, mye pga prisen United betalte for den tidligere Juventus-spilleren. Stadig flere peker nå, mer med rette etter vår mening, på Wayne Rooney. Vi skrev det allerede før EM i Frankrike, skulle England ha sjanse til å avansere til et eventuelt sluttspill, måtte Rooney ofres. Resten er historie. Manchester United og Englands kaptein har vært en god spiller, men fungerer ikke som midtbanespiller, verken her eller der. Det går alt for lenge mellom hver gang Rooney spiller en godkjent kamp. Nå tvinges Mourinho, og aller helst Big Sam hos «Three Lions» – å vrake den meriterte terrieren.

I sommer uttalte Mourinho, at Wayne Rooney er tiårets beste spiller. Mulig han har rett, men et av verdens største fotball-lag kan ikke leve på gamle minner og baller som for lengst er lagt død. Ingenting er mer historisk enn kamper som er spilt. Rooney må få spille spiss eller vrakes. Punktum.

Mourinho

Evan via Compfight

Mot Feyenoord i Europa Cupen ble Rooney «spart» uten at det hjalp nevneverdig. Manchester United tapte 1-0 i Nederland. Søndag var han tilbake, som midtbanespiller og kaptein. Det endte med braktap, 3-1 for lille Watford. Skal man være med i toppen av knalltøffe Premier League, skal man ikke tape ofte. I hvert fall ikke mot lag som antas å være på nedre del av tabellen.

Manchester United kan fortsatt vinne trofeer inneværende sesong. Slik Mourinho’s lag framstår er det heller tvilsomt at de vinner noe som helst. I så fall må tålmodige Juan Mata få spille fotball. Han fikk spille en time i hver av de første tre Premier League-kampene, er vraket etter dette. Da har Mourinho’s menn spilt dårligere. Mata, utvilsomt en av de bedre kreative spillerne i United troppen. En gåte at han aldri spiller hele kamper.

Marcus Rashford, eneste spiller som ser ut til å ha nok gnist i spillet til å få godkjent. Til og med evig unge Zlatan har fått en lite dipp i formen, til tross for at han har banket inn fire mål på like mange kamper og vil garantert score igjen.

Man skulle tro at Manchester United under Mourinho var gode nok til å hamle opp med de aller fleste. De siste tre kampene har alt sett ille ut. Ingen struktur, få sjanser, lite mål og en tafatt holdning til å jobbe for hverandre. Spilleglede, glød og engasjement er managerens oppgave å prente inn i laget. Mourinho ser ut som han kjeder seg på sidelinja. Et dårlig tegn.

Å skylde på dommeren, for eneste årsak til at man taper etter slett innsats, dårlig spill og manglende evne til å gjøre endringer underveis, begynner å bli pinlig svakt, spesielt av en manager som påstår å ha de helt spesielle evnene.

https://www.youtube.com/watch?v=CPLQteWi3R0

Pep Guardiola i Manchester City, lar ikke spillerne puste mer enn nødvendig, han jager samtlige elleve gjennom nitti minutter. Se på fantastiske Kevin de Bruyne, årets spiller så langt i Premier League, oser av selvtillit, ferdigheter og spilleforståelse. En klok fotballspiller, lysår foran Paul Pogba, Marouane Fellaini og Wayne Rooney i Manchester United.

Vi vedder på at José Mourinho fortsatt skammer seg over å ha solgt belgieren til Wolfsburg, da som Chelsea manager i sesongen 2012/2013. Først på lån, senere permanent sesongen etter.

Det faktum at den tidligere Chelsea-manageren går løs på enkelt spillere, er noe Manchester United-fansen har fryktet. For hva er vel enklere enn å skylde på andre enn å innrømme egne feil, når man rett og slett ikke har peiling på hva man skal gjøre med eget lag? Til tross for åpent sjekkhefte.

Neste kamp? Seriemester Leicester, på Old Trafford.

 

Vargas

Tags: José Mourinho, Kevin de Bruyne, Manchester City, Manchester United, Paul Pogba, Pep Guardiola, Wayne Rooney, Zlatan

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
WESTWORLD – der mennesker er roboter og roboter er …

 Underholdningsbransjen har aldri vært tøffere. TV-kanalene sliter med liten oppslutning og labre seertall. Konkurransen fra de nettbaserte kanalene som Nettflix...

Bedre helse – enklere enn du tror

Fler mennesker dør av usunn mat, sukker og feilernæring enn av sult, i følge Verdens helseorganisasjon (WHO). Mer enn 36 millioner mennesker...

Lukk