Allerede i god tid før jul, kvesses sablene blant de ivrigste sportsjournalistene i Manchester. José Mourinho har ingen kontroll på sitt lag. Manchester United er i fritt fall. Taper flere kamper enn de vinner og ser ut som et lag i oppløsning. 

Langt etter teten i Premier League, ser ikke ut til å gå videre fra gruppespillet i Europa League. Wayne Rooney en skygge av seg selv, Paul Pogba skadet på ubestemt tid, plutselig er Chris Smalling en ræva spiller, Zlatan mangler gnisten og gjør ikke mål, men verst av alt, José Mourinho ser ut som en parodi på seg selv.

Les også:

Ingen signaler av et lag på vei opp og fram, ingen tydelig forbedringer fra kamper som er endt med tap og heller ingen gode forklaringer eller argumenter når ting – nok engang har gått rett til helvete. Fansen er opprørt, styre og stell på Old Trafford sliter med å klargjøre for framtiden.

Mourinho

Evan via Compfight

Hvor lenge skal de elendige resultatene fortsette, hvor langt nede kan aksjene til en gang verdens største fotballklubb synke? I følge SkySports, har Mourinho en langt svakere statistikk etter kun 16 kamper, enn både Moyes og van Gaal.

4807470900_b76f864858.jpg Den gang da … Sir Alex regjerte …

Manchester United kan fint leve med å ikke vinne Premier League denne sesongen, men Mourinho og spillerne hans må levere til godkjent når vi skriver mai 2017. Manchester United bør dermed kvalifisere seg til Champions League og resultatene bør snu snarest om ikke styret på Old Trafford – ber Sir Alex Ferguson å ta over til de har funnet en erstatter. Så alvorlig er det. Allerede.

Legenden Ferguson, gjør alt annet enn å være pensjonist. Han ser hver eneste hjemmekamp og sannsynligvis de aller fleste bortekamper. Han vil takke ja til tilbudet, «to the best interest of the club» som de ofte kaller det, i mangel på noe annet. Når nye kluter bør slippe til.

Jose Mourinho er flink til å snakke for seg, der er han fortsatt best. Og vær ikke i tvil; han jobber også knallhardt som manager for Manchester United. Få andre ønsker å lykkes som Mourinho, og få andre har gjort det som ham. Nå butter det. Veldig.

United are currently on 15 points from 10 matches, having won just four Premier League games this season. Their previous lowest points total from 11 matches was 16 in the 2014/15 season under Louis van Gaal.

SkySports

Det faktum at Mourinho velger å ta Bastian Schweinsteiger inn i varmen; etter å ikke la den tyske verdensmesteren engang få trene med resten av spillergruppa, tyder åpenbart på en desperat mann. Som verken har kontroll over hvordan han skal få spillerne til å jobbe godt nok sammen eller å nå lagets forutinntatte resultater. Spesielt i serien.

En ting er å vinne en kamp i ny og ne. Noe annet å vinne som i storhetstiden vi husker under Sir Alex.

Etter et tap, kom det alltid glitrende spill, seier på seier. Spillerne under Ferguson, hatet å tape og sloss med livet som innsats i hver eneste kamp. Og vant nesten alltid. Ofte også de siste minuttene av kampene, der flere ble avgjort i Fergie-time, langt på overtid. Til Manchester Uniteds fordel. Man vinner mange trofeer av slik innsats. Spør Ole Gunnar Solskjær.

Under portugiseren ser spillerne i rød og hvit drakt ut til å gi mer eller mindre faen. Ikke alle, ikke du unge, kanskje naive og litt nervøse, men de etablerte, med mange kamper i beltet – ser ikke ut til å bry seg nevneverdig. Kilder nær Mourinho påstår at den tidligere Chelsea-manageren ikke bryr seg om spillerne sine. Verken privat eller på treningsfeltet. Han holder behørig avstand. Som om fotballspillere, ikke skal få lure ham en gang til. I Chelsea var han som en farsfigur for spillerne. Spesielt i sin første periode. Noe som resulterte i at London-laget vant serien, to år på rad.

Det er ingen hemmelighet. På Stamford Bridge ble José Mourinho lurt og betrådt av sine egne spillere til slutt. Laget, Chelsea hadde vunnet Premier League med god margin. Sesongstarten 2015/2016 begynte med uavgjort, til enda verre fra kamp til kamp. Etter kun 16 kamper var det over. Leicester av alle, vant Premier League og Chelsea endte 31 poeng bak, på en skuffende tiende plass!

José Mourinho må ha tatt dette scenarioet svært tungt, kanskje tyngre enn vi vet. Ser vi bak resultatene senere, har han ikke lykkes med noe som helst. Sørgmodig og unnskyldende savner han familien som bor i London, fra sin femstjerners suite, på Manchesters fineste hotell.

Enda mer patetisk blir hans oppførsel når han velger å skylde på egne spillere framfor å se egne taktiske feil og mangler. Kamp etter kamp.

Taper Manchester United mot Swansea, kan det være starten på slutten for José Mourinho. En av verdens største fotballklubber er i krise. Kanskje i en større krise enn eierne, styret og fansen verden over vil innrømme. Savnet etter Sir Alex Ferguson har aldri vært mer merkbart enn nå.

Skal «The Special One», bli spesielt spesiell for Manchester United, må han få spillerne sine til å blø for drakta, slik Fergie gjorde.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Høst bli til vinter – snø er på vei!

Har du ikke skiftet ut sommerdekk med vinterdekk, bør du få opp farten. I store deler av kongeriket er det...

Wolves har navnet klart!

I løpet av de neste 24 timene vil skotten Paul Lambert bli annonsert som Wolverhampton Wanderers' nye manager. I følge...

Lukk