Med seks viktige kjøp og 1.5 milliarder kroner mindre på konto hos Glazers og Manchester United er alt klart for operasjon «sol-snu». Fra og med nå skal Old Trafford igjen bli «drømmenes-teater», det skal igjen bli greit å være bortskjemt supporter.  

Fortsatt er det mange som er opptatt av Manchester Uniteds pengebruk og hva den nederlandske treneren kan få ut av sine nye stjerner. Spørsmålene mange ønsker svar på vil det ta tid å finne ut av. Kanskje en hel sesong. Målsetning på Old Trafford er klokkeklar; topp fire og Champions League-plass.

– Er det plass til både Rooney og Mata samtidig? Bør Manchester United spille 3-5-2 eller kanskje 4-3-1-2 med Mata sentralt rett bak to spisser og kanskje Rooney på vingen? Eller er det på tide å droppe Wayne Rooney fra start, og bruke han som «super-sub», slik Ole Gunnar Solskjær er mest kjent og elsket for av fansen?

Foto: Victor Isai Garcia

 – Sjefen har nok brukt en rekke kombinasjoner for å finne ut av sine elleve utvalgte før han har funnet svar. Louis van Gaal kommer til å bruke mange spillere, men er kanskje mest kjent for å holde på en fast kjerne av spillere som får rullere ofte. Når det kommer til formasjoner så brukte han 4-3-3 i kvalifiseringen inn til VM med sitt Nederland.

– Så ble en av de største stjernene i laget skadet, Kevin Strootman- måtte ut, og dermed endret treneren formasjon til det mer utradisjonelle 5-3-2 som blir lite brukt i England. Nå er det mange som er glade i Manchester United som ser på med skrekk og gru om denne noe passive formasjonen skal brukes på Old Trafford i tiden sommer.

Vi tror ikke det, vi synser nok til å tro at han vil gå for den langt mer offensive 4-3-3. Kjøpene så langt gir siganler om at det skal skapes mange sjanser og det skal gjøres mange mål. Hjemme og borte.

Strootman som fortsatt ikke er frisk, er på lista over kommende signering av Manchester Uniteds kompromissløse sjef. Mata og Fellaini ble som kjent kjøpt av David Moyes.

Her er de viktigste punktene for van Gaals suksessplan som har kostet flesk og vel så det:

  • Gulliermo Varela £ 2,4 millioner
  • Luke Shaw £27 millioner
  • Marcos Rojo £16 millioner
  • Ander Herrera £29 millioner
  • Jun Mata £37,1 millioner
  • Marouane Fellaini £27,5 millioner
  • Radamel Falcao £6 millioner (lån)
  • Daley Blind £13,8 millioner

– Så langt i Premier League så har Louis van Gaal gjort en enda dårligere start enn den utskjelte skotten som var på Old Trafford før ham. Men ingenting er avgjort etter kun fire spilte seriekamper og et flaut Cup tap. Manchester United kan faktisk fortsatt vinne årets sesong, uten at det er nevneverdig sannsynlig.

– Fotball er komplisert og sammenfattende. Lag med små ressurser kan slå de rikeste og antatt beste når som helst. Det er en av grunnene til at det er så mange som lekser denne sporten. Manchester United er en av verdens største klubber og kan ikke se seg forbigått av Chelsea, Manchester City, Liverpool og Arsenal.

En syvende plass forrige sesong var en ripe i lakken, den er glemt nå. Alle som har et hjerte for Manchester United, og de er veldig mange også i Norge, vet hva det betyr å vinne trofeer. Louis van Gaal kan være rett mann til rett tid, i rett klubb.

Vi tror den meritterte nederlenderen har suksessplanen klar og stiller f.eks med dette spennende laget i en 4-4-2 formasjon med en «diamant» på midten, så lenge alle spillerne er tilgjengelig. Kanskje ikke særlig spennende, men et fryktinngytende lag, ihvertfall på papiret, dog uten Wayne Rooney:

De Gea

Valencia   Jones   Rojo   Shaw

Blind

Herrera            Di Maria

Mata

Van Perise        Falacao

Cristiano Ronaldo flørter åpent om en gjenforening til klubben i hans hjerte. Rykter i England mener å vite at også Chelsea har gjort sine undersøkelser på å hente verdens beste fotballspiller i 2013.

Manchester United og Louis van Gaal får sin første seier denne sesongen, hjemme mot Queens Park, søndag 14. september kl 1700 (norsk tid). Vi våger oss også på et tips, 4-0 til hjemmelaget. Ketchup-effekten kommer nå.

Hvem av de nye stjernene får spille fra start tror du?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
BDSM- Hun tenner på å bli kommandert!

Alle kvinner har sine måter å tenne på, mange tenner på å bli kommandert, styrt og kontrollert av en annen....

Norge- Italia, få har trua på norsk landslagsuksess, med god grunn

Fotball er en resultatorientert idrett, den sittende toppfotball sjefen, Nils Johan Semb har ikke levert noen resultater. Han bør selvsagt...

Lukk