Louis van Gaal var mannen som skulle få Manchester United skuta på rett kjøl, etter David Moyes hadde kjørt den på grunn. Sir Alex Fergusons erstatter fikk kun 10 måneder i sjefsstolen på Old Trafford.

[poll id=»6″]

Nå, etter halvannen sesong ser det ut til at også Louis van Gaal er ferdig i en av verdens største klubber. Frivillig.

12952444595_e3e0dbca82.jpg

Manchester United hadde som målsetning før denne sesongen å nå Champions League-kvalifiseringsspill, det betyr at de må klare å nå topp 4 på slutt-tabellen i mai. Nå, etter 23 kamper, holder Louis van Gaals menn 5. plassen. 10 poeng bak serieleder Leicester. Men med kun 10 seire, er det åpenbart ikke bra nok for direktørene på Old Trafford.

Det vet nederlenderen best av alle, og i stedet for å bli ydmyket med fortsatt elendig spill, svært få scoringer og lite spennende fotball – tyder mye på at Louis van Gaal trekker seg som manager.

På de nevnte 23 kampene inneværende sesong i Premier League, er nederlenderens statistikk, verre enn forgjenger Moyes. Hjemmetapet mot Southampton føyer seg bare inn i rekken av elendige resultat. Manchester United fansen har fått opplevd kun to mål hjemme, i første omgang, av de totalt 11 kampene laget har pilt på «Drømmenes teater».

Av de 10 siste spilte har Manchester United kun vunnet 2 kamper i serien. I hele 8 kamper har ikke laget scoret mål i det hele tatt, og snittet for denne sesongen er på lave 1,22 mål per kamp. Kun 8 sesonger har vært svakere, gjennom  klubbens 138 år lange historie.

Uansett om Louis van Gaal trekker seg nå, eller får sparkene før mai i år, så jobbes det utvilsomt på spreng i kulissene på Old Trafford. Vil styret, med familien Glazer og Sir Alex i spissen, tørre å ta sjansen på å ansette assistenten? Ryan Giggs. Som ikke har annet enn en fantastisk karriere som spiller bak seg?

For Giggs må finne seg i å ta deler av skylden for de elendige resultatene. Han er tross alt en del av et større treningsapparat som ser spillerne opp til flere ganger pr dag på treningsfeltet. Kan han være rett man til å ta over mektige Manchester United? Vi har våre tvil.

I skrivende stund er det bare en manager som har, ifølge bookmakerne på balløya, lavere odds enn Ryan Giggs. Selveste José Mourinho. Portugiseren er som kjent uten oppdrag etter den sparke-glade eieren Roman Abramovich avskjediget «The Only one» tidligere denne sesongen.

Nå er alle øyne rettet inn på hva som skjer i Manchester United. Mange tror at han blir anbefalt å trekke seg før neste kamp.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har du dusjvegring?

Noen barn og unge gruer seg til gymtimen, fordi de ikke vil være naken foran sine medelever i dusjen. Har...

Slik blir du fornøyd med deg selv!

Slik blir du fornøyd med deg selv! Om du er fjorten eller førti, kvinne eller mann - gutt eller jente,...

Lukk