Da Everton satte inn 2-0 allerede i førsteomgang mot Manchester United første påskedag, sang Everton-fansen, «are you watching David Moyes»?

Moyes var som kjent sjef på Goodison Park i 11 år og førte «The Tofees» til en rekke meget respektable resultater i sin tid som sjef. Moyes ble valgt som «The Chosen One», den utvalgte blant Manchester Uniteds hærskare av fans.

Nå er det derimot Roberto Martinez som styrer Everton-skuta, et skip som er like nære «Champions League» kvalifisering som noen gang under David Moyes. Faktum er, David Moyes sliter voldsomt med å vinne kamper som sjef for Manchester United, de har en grusom sesong som ikke Manchester United-styre kan sitte å se på lengre.

Siden resultatene har uteblitt vil ikke «de røde djevlene» kunne spille Champions League» neste sesong. Det gjør det langt verre å få inn nye gode nok spillere. Spillere som vil spille på øverste nivå i Europa vil spille i de gjeveste turneringene. Med en trener som gir en klar agenda om igjen å være best i alle turneringer og i den engelse ligaen, vil kunne tiltrekke seg gode spillere. Det blir ikke David Moyes.

Eksperter på ball-øya er klare i sin spådom, David Moyes er ferdig som manager på Old Trafford, stadig flere peker på Louis Van Gaal eller Jurgen Klopp  som potensielle arvtagere, og det er slett ikke overraskende om Moyes ikke får mer tid til å bygge sitt eget lag. Manglende resultater taler sitt tydelige språk.

– For mange baklengsmål, for lite framdrift, for mange taktiske feil når laget har kommet under og for lite engasjement og handlekraft når laget kommer under. David Moyes er i ferd med å miste trua på egne ferdigheter, han er i ferd med å gå tom for saklige argumenter, for slett spill over lang tid. Og verst av alt, David Moyes er i ferd med å miste garderoben- det er synonymt med å få sparken.

Ingen managere kan styre særlig lenge uten å ha kontroll med spillergruppa i egen garderobe.

Det faktum at Sir Alex Ferguson personlig, har plukket ut David Moyes som sin arvtager, er blant de sterkeste grunnene til at skotten fortsatt er manager i Manchester United.

Hva skjer med de beste spillerne som allerede er under kontrakt? De beste vil også gjerne spille i Premier League og vil nok sannsynligvis kjempe for å finne seg en ny arbeidsgiver i løpet av sommeren. Robin Van Persie og Wayne Rooney er ikke mer lojal enn at de lett finner seg en ny klubb om nødvendig.

Hvis verdens største fotballklubb fortsetter med David Moyes som sjef på Old Trafford, og starter med tap i de tre første kampene i Premier League fra august av, vil de styre, fans og ikke minst eierne angre bittert på at de ikke byttet manager allerede i sommer. Det har ikke klubben med så ekstremt høye ambisjoner råd til.

Manchester United er tvunget til ny kurs, tvunget til å legge en ny plan og tvunget til å få inn en ny manager som vinner kamper på lik linjen med Fergie.

Det faktum at Liverpool vinner Premier League denne sesongen bør så absolutt være dråpen som får begret til å flyte over for Manchester United og deres følgere. Evertons kamp mot Arsenal, for den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-plass; er en av mange grusomme skuffelser for alle som liker å elske Manchester United.

Oddssetteren for hvert enkelt spillselskap med en viss respekt for sine kunder har ræva full av jobb. Det er ikke lenger spillbart å sette penger på om David Moyes mister jobben eller ikke, men det svært lav odds på nye navn som manager for Manchester United.

Laveste er det i skrivende stund på den tyske Dortmond-treneren Jurgen Klopp og på den nevnte nederlenderen, den tidligere Ajax, Barcelona og Bayern München-treneren, nåværende sjef for det nederlandske landslaget, Louis Van Gaal.

Bannere med «The Chosen One» er allerede fjernet på Old Trafford, fansens tålmodighet har blitt satt på prøve, men er nå slutt.

Uansett hvem som at over etter Davis Moyes på Old Trafford, så vil det ikke gå lang tid før vedkommende har kunst Moyes’s-elendige statistikk.

Å være manager på øverste nivå i Europa er en nådeløs og ensom kamp. Ingen kan si at Moyes aldri vil få suksess, han passer bare aldri inn i Manchester United-systemet. Det betyr ikke at han kan lykkes i å ta en annen jobb lengre ned i divisjonene og bygge sitt lag som har tid nok, til å la han bygge sitt eget lag.

Den tiden har ikke Manchester United, det blir hans bane. Det er kun snakk om tid før en ny sjef blir presentert på Old Trafford.

20. april 2014, Everton- Manchester United 2-0. Hvor lenge kan dette vare? Ikke lenge!

Ironisk nok sang Everton-fansen rett før slutt, «Moyes is sacked in the morning, sacked in the morning». Det er som kjent fra sin egne man skal høre det…

 

Foto: Flickr/ moi247.com

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Snart blir du rik!

Sommeren gjør nordmenn rikere enn ellers i året, ikke alle, men mange får feriepenger og skattepenger samtidig. Feriepengene blir ofte...

Chelsea tapte- Liverpool vinner Premier League!

http://www.youtube.com/watch?v=xx0Ru_1zPVk Chelsea taper nesten aldri hjemme, men tapte for Sunderland. Liverpool har nå ligagullet i sin hule hånd og mister...

Lukk