José Mourinho er ikke lenger den store fotball-manageren han engang var. Mye tyder på at han har mistet grepet som «The Special One». Nylig ble laget hans, den falmede storheten Manchester United, knust av Chelsea. 

Det første målet av fire, kom allerede etter tretti sekunder. Etter kampen presterte portugiseren å klage til Antonio Conte, Chelseas manager, «Ikke piss på oss, det er ydmykende når du ber fansen om å juble på den måten». Det var rette ræva som feis. Mourinho, gjør ikke annet enn å mobbe mostanderne, om han får muligheten. Dobbeltmoralen står skrevet i ansiktet hans.

Nå ber han om at egne spillere må ta seg sammen, og være menn ikke gutter. Really José?

Manchester United kan fortsatt vinne Premier League denne sesongen. Men særlig sannsynlig er det slett ikke. Faktisk er Mourinhos lag, av forhåndsfavorittene, de som har imponert minst. Mot Fenerbahce i Champions league, spilte laget bra og gjorde fire mål, men det skyldes like mye svak motstand, som noe annet.

José Mourinho har fortsatt en fremragende statistikk som manager for de aller beste klubbene i Europa. Men, ser man på tallene fra da han måtte forlate Chelsea forrige sesong – har han flere tap enn seire. Det alene taler sitt sanne språk og samsvarer dårlige med styret på Old Trafford sine målsetninger.

josé mourinho

segnale orario via Compfight

Borte er smilet, borte er glimtet i øyet, selvsikkerheten og ironien på pressekonferansene. Mannen som er elsket like mye som han er hatet, av fansen og engelske sportsjournalister, oppfører seg for tiden, som en bortskjemt guttunge som ikke får det helt som han vil. Det går i noen kamper, men ikke over en lang, knalltøff sesong i Europa ligaen og i Premier League.

Skal Manchester United ha en sjanse til å komme høyt på tabellen, helst foran Liverpool, Arsenal, Chelsea Tottenham og Manchester City – de argeste konkurrentene, må de ha en manager som har trua. For tiden, ser José Mourinho ut som et skadeskutt dyr som er redd for omgivelsene. Det vil ikke generere godt spill på noen fotballbane, hverken hjemme eller borte. Med et kroppsspråk som forteller at noe er galt, overfører han sin negative aura og holdning på spillerne sine, det vil bunne ut i få poeng.

José Mourinho brukte £26 millioner på å hente Henrikh Mkhitaryan som var motoren og playmakeren på et meget godt Borussia Dortmund. Han har spilt i fire kamper siden han kom til old Trafford, og aldri mer enn i førtifem minutter. Den levende legenden Wayne Rooneys karriere ser også ut til å være over under portugiserens ledelse. Og milliard-mannen Paul Pogba minner om fryktelig sløsing med penger.

Måten Mourinho behandlet sine egne på i London, var den direkte årsaken til at han måtte forlate Chelsea.

Fra starten som manager for Porto i 2002, var det hans trumfkort, å gjøre gull av gråstein. Han lykkes med å snu mentaliteten til de spillerne han hadde til rådighet. I Chelsea noen år senere fikk han penger til å kjøpe hvem han ønsket og vant to seriemesterskap på rappen. Mourinho var Gud på Stamford Bridge. Helt til han i den tredje sesongen møtte Rosenborg i Champions league, spilte uavgjort og fikk fyken. Resten er som kjent historie.

I Inter vant han Champions League, men i Real Madrid noe senere, gikk det heller ikke så bra.

Jada, uavgjort på Anfield mot Liverpool er sikkert godkjent i mange kretser. Å ikke tape, kan være like viktig som å unngå tap mot de største konkurrentene. Kun fire seire av ni spilte kamper i ligaen så langt, er uansett under pari for Manchester United. I følge statistikken, noe engelskmenn er fantastiske på – er Mourinhos tall på nivå med den tidligere manageren, David Moyes. Han fikk sparken etter å ha vunnet 27 av 51 kamper.

I følge kilder nær Mourinho, var humøret hans «flatt» etter pre-season i Kina, og det har vært slik siden. Mannen som er kjent for å være full av humør, karisma og selvsikkerhet mangler nå alt dette. Dessverre for Mourinho, vil også han bli sammelignet og målt med Sir Alex Ferguson. Derfor skal man ikke måtte være hjernekirurg eller rakettforsker for å forstå at Mourinhos karriere som manger for Manchester United – allerede går mot slutten. Sannsynligvis.

I Chelsea fikk Mourinho 17 kamper før det var over forrige sesong. Foreløpig har han 9 for Manchester United …

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bilhold- hva er det viktigste på din bil?

Kvinner og menn i alle aldre over 18 år, har vært inne på å ta førerkort. De som er urbane,...

Julebudskapet som forsvant …

Julebudskapet som forsvant. Hvorfor feirer vi jul igjen? Du er ikke helt sikker du heller nei? Det må vel være...

Lukk