Manchester United – Mourinho, geni eller klovn? Europa Cup-finalen på flotte Friends Arena mot ungguttene i Ajax, avgjør på mange måter om manageren det skrives mest om for tiden, er geni eller klovn.

It is surprising that a manager of Mourinho’s pedigree has not done better. It is not as if he has been short of cash. The Glazer family has already backed him generously

Mailonline.co.uk

Les gjerne: Manchester United – Kan Mourinho hente trofé med B-laget? 

For å ta den enkle problemstillingen først; vinner Manchester United Europa Cupen, og dermed kvalifiserer seg til Champions League, stilner Mourinho kritikerne. Da vil hans første sesong som sjef på Old Trafford betegnes som godkjent.

Manchester United - Mourinho, geni eller klovn?
Oscar via Compfight 

 Friends Arena, Stockholm

Skulle Ajax mot alle odds, i hvert fall til langt høyere odds, slå Manchester United og selv kvalifisere seg til den gjeveste klubb-turneringen, vil kritikerne få vann på mølla. Brått er portugiserens sesong som sjef på Old Trafford, en gedigen skuffelse.

Kontroversiell

José Mourinho har brukt £150 millioner som tilsvarer drøyt, 1,6 milliarder kroner på spillere, men oppfører seg stadig oftere som en bortskjemt unge. Både på pressekonferanser med verdenspressen til stede, men også på sidelinjen under kamp.

Manchester United – Mourinho, geni eller klovn? Han vet hva han snakker om, men har fått en egen evne til å dumme seg ut, også. En manager, en mann – det blir stadig vanskeligere å like på grunn av hans kontroversielle oppførsel.

Sammenlignet med de andre managerne som styrer store klubber med verdensstjerner på laget, minner Mourinho mer som en frustrert grinebiter, enn trener i verdensklasse. For hans meritter kan ingen ta fra ham. Suksess i alle land, i alle lag han har ledet, men det begynner å bli noen kamper siden han vant med stil, den godeste José.

Fotball-resultater bør måles over tid, og ser mang på hva Mourinho har gjort etter at Chelsea-spillerne sviktet ham allerede fra start, forrige sesong, hvor han fikk sparken etter 17 kamper – har det vært trøblete for den tidligere så meritterte og spesielle manageren.

Etter Fergie

På 36 spilte kamper i Premier League, har Manchester United gjort 24 mål færre enn Chelsea. På samme antall kamper har seriemesterne 87 poeng, Manchester United har 65. Og det kan bli verre, det er tre kamper igjen av sesongen. To i serien og én i Sverige.

Storklubben som i verdi, har blitt halvert etter at Sir Alex Ferguson trakk seg. Har tapt kun 5 kamper denne sesongen, like få som seriemesterne, men med hele 14 uavgjorte kamper, holder det ikke til mer enn 6. plass på tabellen. Noe som utvilsomt er for dårlig, når utganspunktet var seriegull.

Med Zlatan ute, gjør Manchester United enda færre mål enn tidligere i sesongen.

De fire siste seriekampene har endt med uavgjort mot Manchester City og Swansea, og tap i London mot Arsenal og Tottenham, og kun to scoringer på disse fire kampene. Ifølge Mourinho, fordi kampprogrammet har vært for hardt, og han satser alt på Europa Cupen, og vil spare sine beste menn. For Manchester United-fansen skurrer det – i beste fall, for alle andre er det en horribel avgjørelse.

Champions League

Selvsagt bør en storklubb som Manchester United gi alt, i alle kamper de spiller. Under Sir Alex Ferguson, var det aldri snakk om å spare spillere eller tape med et skuldertrekk. Der var det full-pupp fra start til langt over normal spilletid, i alle kamper. Gav du ikke 100% som spiller under ‘Fergie’ havnet du på benken. Under Mourinho, ser spillerne uinspirert og slitne ut, allerede før kampen(e) sparkes i gang.

Sett i lys av hva seier mot Ajax betyr, med langt bedre utgangspunkt for å hente nye spillere til kommende sesong. En sesong som også gir en viktig plass i Champions League, forstår man hvor viktige denne ene kampen er.

Med tap, blir det verre, og manageren må kanskje beholde flere av de spillerne han selv har slaktet offentlig. Når man legger til grunn hvordan José Mourinho takler motgang og sportslig fiasko. Skal man ikke se bort fra at presset blir for stort. Og ikke fullfører den kommende sesongen som manager, for en av verdens største fotballklubber.

24. mai 2017 spilles Europa Cup-Finalen i Stockholm. Kampen som gir svaret på om José Mourinho fortsatt er et fotball-geni, eller er i ferd med å bli; en av fotballens største klovner.

Manchester United-fansen holder pusten.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Søker du kjæreste? Noen råd på veien

Søker du kjæreste? Noen råd på veien. Du kan få hvem du vil om du tør å satse. Hva du...

Lukk