Manchester United, et av verdens mest kjente og beste lag for tiden. Men ikke det rikeste lenger. På langt nær! Eieren Malcolm Glazer, er i ferd med å kjøre giganten ned i grøfta og langt ut på jordet! I 2005 fikk Amerikaneren full eierskap til en verdi av £800 mill. og tok umiddelbart klubben av børsen. I 2006 kom Malcolm Glazer med sterke indikasjoner på at han (og familien) hadde langsiktige mål for eierskapet sitt, og inkluderte sine to sønner Kevin og Edward, sammen med datteren Darcie Glazer som styremedlemmer.

I juni 2006 annonserte klubben informasjon om en refinansieringspakke. Gjelden som Glazer pådro seg da han finansierte klubben ble nå delt mellom klubben og Glazer-familien. Klubben fikk dermed rundt £256 millioner i gjeld, som er sikret i klubbens verdier. Summen er ca £660 millioner, som det betales £62 millioner i rente for hvert år. Klubben meddelte at «verdien i selskapet hadde økt det siste året, og derfor ønsket låneinstitusjoner å investere i klubben… Dette representerer god forretningssans, og sikrer manager skotske Sir Alex Ferguson nok midler til å være konkurransedyktig på overgangsmarkedet for fotballspillere.

 Manchester United Supporters Trust responderte med at pengesummen som skal tilbakebetales er enorm. Rentene er én ting, men hva med selve gjelden på £660 millioner? Det er vanskelig å se hvordan dette skal tilbakebetales uten at billettprisene stiger markant.  Det har alltid vært en mistanke om at det er supporterne som må betale for et lån Glazer tok for å overta klubben. Lånebetingelsene Glazer godtok gjør at klubben vil bli overtatt av 3 store hedgefond i 2010 hvis han ikke klarer å betale avdragene. Disse fondene er Citadel, Och-Ziff Capital Group og Perry Capital.

De røde ridderne- en gruppe på 10 styrtrike MU fans vil kjøpe klubben fra Glazer- familien. Og det ryktes at de vil være i stand til hoste opp hele £10 milliarder!! Det gjenstår å se om den svært upopulære Glazer vil selge til tross for kjempebudet. Manchester Uniteds supportere har støttet helhjertet opp om «green and gold»-kampanjen. Dette for å vise sin misnøye med eierne og at de ikke vil gi seg før klubben er i » riktige» hender igjen.

Målsettningen til de «røde ridderne» er å få så mange som mulig til å ikke fornye sine sesongkort, la være å gå på kamper, slik at det svir økonomisk, og at «the Glazers» da blir tvunget til å selge! Men den økonomiske biten er bare et av flere problemer den enorme klubben har.

Manager SIR Alex Ferguson nærmer seg de 70 og vil nok ikke orke mer enn maks en sesong til på Old Trafford, hva skjer etter det? Hvem skal ta over etter den energiske skotten? Uansett hvem det blir så vil vedkommende alltid bli sammenliknet med manageren med størst suksess i historien. Stakkars mann!

Vil den neste sjefen greie å holde stjernene i sjakk som sin forgjenger? Vil eierne være tålmodige nok til en ny manager? Spørmålene er så mange at det er helt naturlig å spørre seg, når tar den enorme suksessen slutt? For det gjør den!

Jeg kjenner veldig mange fotballfans- og ingen- bortsett fra hardcore fansen til MU- liker klubben! Det er den klubben med flest sitteplasser, men man kan høre knappenålen falle, det er så stille at det er flaut på kampdager. Og det kommer av at det er flere turister enn fotball fansen, og da blir det ikke så mye stemning som på f.eks Anfield der Liverpool holder hus! Der er det stemning og leven der! Men apropos leven, skrik og skrål så er det faktisk Stoke og Brittania Stadium som er målt til mest «støyende» arena.

Hvorfor klubben er svært upopulær blant alle andre fans, er ikke godt å si. Men det kan være spillestil, arroganse, og den smått halv gale manageren gamle Alex! Jeg mener det er en blanding av misunnelse på all suksessen, kombinert med at laget aldri gir seg og scorer masse mål i slutten av kampen også på overtid. Dette er det tøft å svelge for andre fans. Og at toppscoreren deres foruten Wayne Rooney er «selvmål»- altså mål scoret av det andre laget i eget nett- gjør ikke saken bedre!

Jeg tror klubben er med helt inn i nåværende sesong, og kanskje til og med vinner! Men det er veldig lenge til neste trofé, og jeg tror også at de fleste stjernene er bort om få år, hvis klubben i det hele tatt overlever tapet av Sir Alex og overlever galskapen til Glazer- familien. Den største stjernen Wayne Rooney, er tippet til å være den spilleren som skal  hjelpe England til VM- gull i Sør Afrika til sommeren.

Real Madrid står allerede klar med sjekkheftet! 

Alle vet jo hvor katastofalt Rooney og England gjorde det i VM, Ronaldo er allerede på plass i Real Madrid. Sir Alex er fortsatt på Old Trafford av gammel vane.

Jeg tror det er større sjanse for at det rakner og Man U havner utenfor topp tre, enn at de vinner PL 2010/ 2011

Og det må være veldig frustrerende å være fan av et lag som er eid av mennesker uten snev av følelse til laget, men som er utelukkende ute etter å tappe klubben for verdier. Og i tillegg være fan av et lag som til de grader er hatet av alle andre. Både lags spillere og fans.

Starten på slutten av » storhetstiden» er i gang etter min mening-

– Glazer-familien har gjort en god jobb. De støtter meg som manager, de støtter spillerne. Jeg har aldri blitt avvist når jeg har bedt om penger til spillerkjøp, sier Ferguson ifølge Sky Sports.

Vil ende protestkampanjen

Glazer-familien har ingen høy popularitet blant fansen, som har startet en kampanje mot klubbens eiere. Kampanjen har fått flere tidligere United-spillere med på laget, og hadde i vår godt over 130.000 medlemmer. Aksjonen støttes blant annet av David Beckham, Andy Cole og Eric Cantona.

Dette vil Alex Ferguson gjerne ha en slutt på.

Hvordan kan AF tro at han kan snu meningene til så godt som samtlige Man U fans? Tror mannen at han er messias?

Familien Glazer vil for alltid være synonymt med grådighet og ingen følelser for klubben, bare buisness, det er ingen god plan hvis målet er å få med fansen på sin side.

Aksjonene mot klubbeieren og han familie vil ikke stoppe før de er ute av portene på Old Trafford.

Uansett hvem som overtar eierskapet, og uansett hvem som overtar etter Sir Alex så er storhetstiden snart over ser det ut til. Det vil være så godt som umulig å erstatte Fergusons suksess. Og den som kommer inn vil bli sammenliknet med skotten i alle gjøre mål.

For mange uavgjorte kamper denne sesongen har satt laget ute av stand til å krige mot Chelsea om ledelsen. Får de ikke i gang ett bedre spill så har Chelsea fri bane til tittelen. Savnet etter Ronaldo er mer merkbart enn de fleste rundt Old Trafford vil innrømme-

http://www.vg.no/sport/fotball/engelsk/artikkel.php?artid=10036742

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kort vei- deilig ferie

Jeg og min bedre halvdel ville ta en tur bare oss to etter en lang uke med tre unger, og...

Her er din favoritt musikk

  Finner du ikke noe musikk som er verdt å høre på her så har du et problem. Jeg er ganske...

Lukk