I mai i fjor ble store deler av Englands nest største stadion evakuert, da det ble funnet det man trodde var eksplosiver på et toalett, noe som viste seg å være en dummy. Nå har sikkerhetsrutinene på ny, fått et skudd for baugen for sikkerhetspersonellet på Old Trafford.

Det var i siste serierunde mot Bournemouth, det som skulle bli Louis van Gaals siste kamp som sjef på Old Trafford, men som endte med fullstendig panikk og evakuering av mer enn 50.000 mennesker. En menneskelig svikt hos sikkerhetsvaktene på Manchester Uniteds drømme-teater.

Nå en ny tabbe.

Manchester United Nani goal

Gordon Ednie via Compfight

To studenter var med på en mindre gruppe som fikk omvisning på det store og majestetiske stadionanlegget. Hvor disse gjemte seg på toalettene, uten å ha billetter til storkampen mot Arsenal. De to gjemte seg i nær et døgn, uten å bli oppdaget.

We realise people will go to any lengths to watch a game at Old Trafford but these people went too far. The fact that they and their belongings had been searched before entry means we are confident there was no risk to safety.’

Manchester United spokesman

En ny pinlig sikkerhetsglipp som kan få konsekvenser for klubben, der bot fra FA er det mest trolige resultatet av tabben.

Sett i lys av den store terrorfaren i de aller største byene i England, som London, Birmingham og Manchester – er det et tankekors at man så lett kan lure seg til å bli værende i timevis, inne på et av de største turist-magnetene i landet.

Hva terrorister eller andre kriminelle kunne ha utrettet i et døgn inne på en stadion med en kapasitet på 75.000 mennesker, kan man bare forestille seg.

Politiet, i samarbeide med sikkerhetspersonell på Old Trafford fant de to studentene rett før kampen, og sjekket deres eiendeler uten å finne mistenkelige gjenstander. De to studentene ble heller ikke bøtlagt av politiet og er nå sluppet fri.

Manchester United er en av verdens største klubber og tjener gode penger på at fans og turister over hele verden, ønsker å ta de indre gemakker på den berømte stadion, nærmere i øyesyn. Pris for en billett for en omvisning på 80 minutter, koster £18, som tilsvarer drøyt 200 kroner.

 

Kilde: dailymail

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Harde pakker til jul?

Nå kan du få et godt tilbud på min krimroman "Mildred", den selges helt fram til julaften for kun 100...

Farmen- Oddvar ute, seerne raser – ingen profiler tilbake

Da Oddvar Nilssen ble sendt hjem fra Farmen, er det svært mange som vil velge å ikke se mer på...

Lukk