Etter 1/3 av Premier League sesongen ligger allerede Manchester United for langt bak teten til å bli en av gull-kandidatene. Tiden etter Sir Alex Ferguson (71) har blitt nøyaktig så vanskelig mange hadde forventet. Spørsmålet tvinger seg fram. Hvor lang tid får manager David Moyes (50)?

– De britiske tabloidene, styret i Manchester United og ikke minst den krevende fansen vet det ikke er lett å snu en vanskelig trend. I alle år med «Fergie» har det vært en suksess uten sidestykke. Derfor er det grunn til å stille det ubehagelige spørsmålet. Hvem har minst tålmodighet med de sviktende resultatene?

Er svaret eiere og styret, vil David Moyes være historie som manager for en av verdens største og mektigste fotballklubber ganske rakst.

Legenden Ryan Giggs og Rio Ferdinand har offentlig kritisert manager David Moyes for manglende taktisk kunnskap og for å gi spillerne beskjed for sent om de skal spille neste kamp eller ikke. En kritikk som aldri hadde kommet mot Sir Alex Ferguson.

Tapet mot sin gamle klubb Everton nylig var tungt å fordøye for en presset manager og den massive pipingen og mishagsytringen mot Moyes, vitner om at han ikke har mange venner igjen i Liverpool-by. Skal han skaffe seg venner i Manchester må han levere resultater. Mye tyder på at det blir svært vanskelig for den hardt arbeidende skotten denne sesongen.

Om han får en sesong til er alt for tidlig å si noe om. Fortsetter nedturen vil spekulasjonene eskalere, da blir det vanskelig for eierne å la han få fornyet tillit. Da vil navnene på en ny manager på Old Trafford tvinge seg fram, først i media så på styrerommet.

Kjøpet av Marouane Fellaini for latterlige £27,5 millioner er allerede et hett tema. En middelmådig spiller som ikke har levert noe som helst. Og som ble et panikk-kjøp på overgangvinduets aller siste dag da alle andre potensielle forsterkninger falt i grus. Om resultatene hadde blitt noe annerledes med andre navn inn i troppen blir selvsagt bare spekulasjoner.

– For mange endringer på kort tid i sentrale posisjoner i den digre klubben må få deler av skylden for den dårlige starten på sesongen. Det faktum at chief executive David Gill, mannen med et nettverk selv «Spiderman» ville ha blitt misunnelig på, trakk seg samtidig som Ferguson, kan være en årsak.

Inn kom uerfarne Ed Woodward som fram til sommeren 2013 var ansatt som vise-formann i Manchester United. Det alene helt sikkert en flott jobb, men uten de rette kontaktene som setter man i stand til å kunne kjøpe spillere på øverste hylle, en umulig oppgave.

– Manchester United-fansen har valgt å kalle sin nye manager for «The Chosen One». Den utvalgte etter legenden Ferguson. Mulig de allerede angrer på den avgjørelsen. Den utvalgte kan være historie lenge før han ble noens helt på «The Theatre of Dreams».

Hva Sir Alex Ferguson tenker fra sin VIP- posisjon får vi kanskje vite i neste biografi av legenden.

 

Foto: Flickr/ 757Live

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ondskapen tar ingen juleferie!

Ondskapen tar ingen juleferie! Rundt om i Europa og verden forøvrig sitter det mennesker med skumle planer. Planer om å...

VM-trekningen – Her er alle gruppene!

VM i Brasil blir det absolutt høydepunkt i 2014. Alle som liker fotball gleder seg til fotball-VM som går hvert...

Lukk