Det er to viktige hovedårsaker til dette så vidt vi kan se. José Mourinho, og Manchester Uniteds konkurrenter, som spiller en helt annen fotball en det Mourinhos lag har gjort så langt. Ser man hva portugiseren har levert den senere tid, er det en sjokkerende svak utvikling. 

José Mourinho hadde fram til forrige sesongen, en imponerende statistikk, men etter de 16 famøse kampene for Chelsea i sesongen for 2015 – hvor av 9 kamper endte med tap, har det meste gått galt for «The Special One». Det faktum at han fikk jobben på Old Trafford, er den enste fjøra i Mourinhos hatt. Sett i lys av resultatene inneværende sesong, hvor 4 kamper er vunnet av 10. Kan det hende at styret og eierne hos Manchester United angrer på denne ansettelsen. Allerede.

Les også: Mourinho oppfører seg som en drittunge!

Glazer-familien, Sir Alex Ferguson, Ed Woodward og andre som bestemmer hos en av verdens største klubber, visste hva de fikk med José Mourinho. Masse støy utenfor banen, men også det viktigste, gode nok resultater som genererer trofeer, fram til nå. Den tidligere suksess-treneren har endret seg. Og han innrømmer det selv også. Han er villig til å gjøre alt, som tenkes kan for oppnå sportslig suksess. Nå ser det ut til at Mourinho er så desperat at han er i ferd med å miste grepet. Han har ikke det lille ekstra som gjorde ham til den aller beste.

clone

Duy Safari via Compfight

Siste forklaring på elendige resultater; er at han savner familien.

José Jr, Matilda (hans kone, Matilda og hans datter, ja, herr og fru Mourinho har faktisk kalt opp barna etter seg selv) bor alle fortsatt i London, mens Manchester United-manageren bor på det fasjonable femstjerners hotellet Lowry i Manchester. Årsaken ifølge ham selv; han kan ikke lage mat, han bestiller derfor takeaway og room-service. Kanskje ikke den ultimate tilværelsen for en som skal lykkes som manager, å savne familien er én ting, å bruke det som unnskyldning, bare patetisk.

Mot Burnley på Old Trafford ble portugiseren vist vekk fra trenerbenken og kommuniserte med sine assistenter fra VIP-seksjonen, noe Mourinho vet han ikke har lov til. Sanksjonene kan ventes. Herrera ble utvist og Manchester United hadde mer enn 30 skudd på mål i denne svake kampen, uten å score. Kampen endte 0-0. To tapte poeng og gapet mellom Mourinhos menn og de andre topplagene blir stadig større. Sjefen nektet og møte pressen, noe han er forpliktet til, og sendte assistenten Rui Faria på pressekonferansen. Noe er utvilsomt galt i United-leiren.

Vi må ikke glemme at den meriterte treneren har fått velge på øverste hylle, sprengt banken med å bruke nær 1 milliard kroner på Paul Pogba, som ikke har vist seg prisen verdig. ( Om en fotballspiller kan være verdt så mye, noen gang) og han hentet også Henrikh Mkhitaryan, for £26 millioner uten at han har spilt en hel kamp. Wayne Rooney sliter benken og Zlatan begynner å se ut som om han faktisk er 35 år.

Liverpool spiller Champagne-fotball, scorer masse mål og vinner avgjør jevne kamper til sin fordel. Jurgen Klopp og Co er allerede 8 poeng foran, og det er som sagt spilt kun 8 kamper. Arsenal fosser videre, står kun med det ene tapet som kom i aller første serierunde i august, ligger likt med Liverpool på 23 poeng. Serielederen er, til Mourinhos store forargelse, Manchester City og Pep Guardiola. City har slitt noe, har endel skader på sentrale spillere som Sagna og Bruyne, men har fått tilbake Agüero i storslag, og en stadig friskere Gündogan, begge med to mål hver i kampen mot WBA borte, denne helgen, som de vant 4-0.

Manchester City er per dato, lysår foran United, enda Mourinho slo nettopp Guardiolas lag i Liga cupen nylig. Helt ubetydelig da kampene i Premier League, er viktigst for Manchester United denne sesongen.

Terminlisten forteller oss at José Mourinho får en tøff høst. I november skal nemlig Manchester United Arsenal og West Ham to ganger, samt viktige og vanskelige kamper i Europacupen. I desember ventes det kamper mot Everton og Tottenham. Eneste trøst for Mourinho, er at han helt sikkert kan bruke enda litt mer penger i januar, da overgangsvinduet gir ham muligheten til å kjøpe flere spillere. Om han da fortsatt bor på Lowry, som manager for Manchester United, kommer an på resultatene.

Det blåser som kjent på toppene. Et sted det er lenge siden José Mourinho har vært.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen 2016 – Hvem tror du vinner?

Farmen-Lasse, Norges nye riksklyse trodde alle, da Lasse skulle lage problemer fra første dag han kom til Halden kommune og...

SEX – Erika Berger: «Ja, takk – begge deler»

SEX - Erika Berger: "Ja, takk – begge deler". I Krim-trilogien "Millenium" av selveste, Stieg Larsson, kommer det fram i...

Lukk