Sveriges mest kjente idrettsutøver sammen med Bjørn Borg, er Zlatan Ibrahimovic. Hans eventyrlige karriere går mot slutten.

José Mourinho og Manchester United kan være siste stopp i England. En betydelig kneskade ble hans bane i den røde drakten og hvor karriere fortsetter vet han nettopp før i januar, men inntil da, får han trene seg frisk hos United.

Ny lirare og måltyv, må på plass på Old Trafford før sesongstart. Alt tyder på at resultat havner på spanjolen Alvaro Morata (24). Real Madrid vet å nye godt av en stor tropp, der flere blir solgt for store summer i sommer.

Alvaro Morata, Real Madrid foto: Wikipedia.org

Alvaro Morata har en prislapp på €70 millioner, en pris Manchester United har akseptert ifølge britiske medier. Samme kilde påstår å vite at de personlige betingelsene også er imøtekommet. Den spanske landslagsspissen skal signere en 4 års kontrakt.

Manchester United har et ansvar for fansen verden over. Med å forsøke å tilegne seg sin tidligere status som Storbritannias aller beste fotballag. Om du går rundt og forventer at José Mourinho kan erstatte Sir Alex Ferguson, må du stille om tankerekken en smule.

Ingen kan erstatte ‘Fergie’ uansett budsjett, han vil aldri kunne kopieres eller bli forbigått i antall trofeer i én og samme periode for samme lag, som strekker seg over flere tiår.

Fotballen er i endring, spillerne er mindre lojale og gidder ikke være under pisken for en trener/manager, med mindre de vet de kan få mye igjen for det selv. Mourinhos spillere er ikke mer lojale enn nødvendig. Portugiseren er kjent for sin tøffe stil, der han ofte holder de fleste spillerne unna med armlengdes avstand.

Manchester United er en pengemaskin som koster mye å holde i drift.

Selvsagt må en managere på dette nivået levere resultater, vinne trofeer og holde spillergruppen sulten og higen etter enda mer suksess.

Kamp etter kamp, sesong etter sesong er manageren som fortiden kaller seg nummer én, på den enkelte spiller for å holde dem på tå, nettopp slik Sir Alex gjorde i sin tid.

Manchester United vant Charity Shield, League Cup og Europa League, og skal spille kvalifisering til Champions League. Skulle bare mangle at klubben som har vunnet alt gjennom de siste sesongene, trenger en ny spiss – og får det.

Zlatan var en helt da han kom, gjorde mål på bestilling gjennom sesongen i rød trøye, men skaden ble for omfattende – han hadde ikke annet valg enn å gi klar beskjed til sjefen om at skaden ville ta tid for å herdes.

17 mål på 28 kamper ble fasit. Imponerende nok, men alderen og tiden renner ut for svensken. En ny kontrakt måtte komme om han var frisk, spill fra januar holder ikke.

Det kunne ikke Mourinho vente på, han trengte en toppscorer i går.

Spanjolen Morata, med en oppsiktsvekkende karriere bak seg; først for Real Madrid B, senere for A-laget, deretter for Juventus i to sesonger, før han i 2016 tok steget tilbake til de riktige gigantene i Spania – Real Madrid og A-laget med stor suksess. 15 mål på 26 kamper tiltrekker oppmerksomhet, over alt.

Det er ventet at 24 åringen signerer for Manchester United om få dager. Lønnen er forventet å ligge på 3 millioner kroner per uke.

José Mourinho har fått velsignelse fra styret, der Alvaro Morata er kun én av flere spillere som er på vei til Old Trafford, noen mer klare enn andre. Men styret har sagt seg villig til å betale en overgangsportefølje på 4 milliarder kroner – om nødvendig.

Det koster å være best i England, Manchester United som klubb, ser ut til å være ett av få lag som er villig til nettopp det. Å tåle å betale det det faktisk koster, for å lykkes sportslig i en av de mest omtalte og tøffeste ligaene i verden.

Alvaro Morata kan ikke ta fra Zlatans personlighet som en av de største profilene i Premier League foregående sesong, men han kan gjøre minst like mange mål, som jo også er av en viss betydning for å vinne kamper – framfor å spille uavgjort.

Manchester United er en av flere klubber som skal sloss om Premier League-trofeet kommende sesong. Kampene starter 12. august.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Massemorder skiftet navn til Fjotolf!

Ifølge VG.no, skal Anders Behring Brevik ha fått godkjent navnebytte, til Fjotolf Hansen. Om hans grufulle handlinger, endelig har gått...

Olav Thon: «Du trenger ikke utdanning» Feil!

Olav Thon: "Du trenger ikke utdanning" Feil! En av Norges rikeste menn fylte 90 år i juni 2013. Olav Thon,...

Lukk