Vi tror ikke på Arsenal, vi tror ikke nok på Liverpool eller Tottenham, vi tror ikke nok på at Antonio Conte skal makte å være så suveren som forrige sesong, men heller slite med å vinne nok kamper til å holde seg innenfor topp fire. Da står vi igjen med to lag fra samme by.

Igjen er det Manchester – som skal få tilbake dette gjeve trofeet.

Lest? Skråblikk på Premier League 2017/2018

De røde og blå fra Manchester, United og City har hver sin manager fra øverst hylle. De tidligere kompisene og kollegaene José Mourinho og Pep Guardiola. Den ene fra Portugal, den andre fra Spania. begge har vunnet det aller meste, men Pep har ingen tittel fra Premier League. Det er på høy tid nå.

Peps menn sviktet etterhvert forrige sesong. Et lite klokt valg var nok avgjørende, å sparke landslagskeeper Joe Hart og erstatte ham med Bravo tapte City endel poeng på. Nå er knallgode Ederson (23) Manchester Citys førsteskanse, keeperen kom fra Benfica for 377 millioner kroner.

Borte er Fernando, Iheanacho, Navas og Kolarov og Nolito. Men inn har Manchester City hentet meget gode spillere – alle i absolutt verdensklasse. Danilo fra Real Madrid for £27 mill., Benjamin Mendy fra Monaco for £50 mill. og Kyle Walker fra Tottenham for £45 mill. Vi er rimelig sikre på at det kommer flere store navn inn portene på Etihad.

Pep Guardiola har én fiende denne sesongen, bortsett fra seg selv. Det er selveste José Mourinho.

Mourinho og United har forsterket laget med flere gode spillere, men vi tviler på at det blir seriegull allerede nå.

En bonus som er iferd med å utspille seg, er at selveste Zlatan kan bli en joker og blir med å avgjøre Premier League, etter nyttår. For Manchester United.

Fra før har «The Special One» hentet Lukaku, Lindelöf og Matic, men det er nok tid til å hente flere spillere – der prisen ikke har nevnverdig betydning. Bale-saken er lagt død i følge den ambisiøse manageren. Han har åpenbart andre spillere på blokka.

Mourinho og Zlatan, fortsetter suksessen?

Manchester City er vår favoritt til å vinne denne omstridte, tøffe og akk så populære ligaen. Eierne på Etihad, de styrtrike sjeikene forlanger trofeer, og forrige sesong ble det ingen. Denne sesongen er det heller ingen steder å gjemme seg for Pep. Med en rekke gode signeringer, med fantastiske Aguero på topp og undervurderte Kevin de Bruyne, er det på tide med en topp-plassering for Manchester City.

Lest? Championship – skyggenes dal …

Vi tror altså Manchester City tar seriegullet, vi tror Manchester United kommer på andre plass, Chelsea på tredje og Arsenal tar den viktige fjerdeplassen. Vi tror også at Klopp og Liverpool vil slite, det samme vil Tottenham. Kanskje kan et lag som Everton, med en hel haug med nye signeringer, ta en plass foran f.eks Tottenham.

Ikke bare fordi Tottenham lar være å signere spillere, med en for tynn stall når svært mange kamper skal spilles. Men også fordi hjemmekampene skal spilles på digre Wembley Stadium– i påvente av at den nye stadion skal bli ferdig. Utvilsomt en ulempe for Pochettino og hans menn.

Mye blir avgjort de neste ukene i overgangsvinduet. En solid forsterkning for de fleste lag – kan være avgjørende for suksess eller fiasko. Om du er Spurs-fan og venter på Gareth Bale, sorry. Det skjer ikke.

Antonio Conte sloss med ryggen mot veggen. Alt gikk på skinner forrige sesong, så langt har det meste gått på tverke siden. Det er den rike og nyskilte russeren Roman Abramovich som sitter med all makt og tar de fleste avgjørelser. Derfor mistet Chelsea Matic til Manchester United, mot managerens vilje.

Mange eksperter tror ikke Conte holder mer enn til jul.

Slik er det i engelsk fotball for tiden. Det har aldri blåst mer på toppene, og kanskje har det ikke vært mer ensomt heller, men alle sparkede managere, drar rikere, enn da de kom til Stamford Bridge – for Antonio Conte, vil det garantert være en mager trøst.

Så lenge det er andre enn manageren som styrer spillerkjøp- og salg og signeringer – sitter vedkommende på lånt tid. I Manchester-klubbene bestemmer managerne nok til å vite hvem som er i troppen til enhver tid, slik tror vi det er også i Liverpool, men her stopper potensielle kjøp i media.

Det som er så fascinerende med Premier League, er at ekspertene tar feil og noen helt andre enn favorittene kan gå hen og vinne hele dritten. Faktisk er det bare nettopp her, på ball-øya slikt kan hende.

Er det rart vi elsker engelsk fotball?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League skråblikk 2017/ 2018

Premier League skråblikk 2017/ 2018. Aldri før har det blitt brukt mer penger på spillerkjøp hos de engelske lagene i...

Den teknologiske utviklingen har skutt fart

Den teknologiske utviklingen har skutt fart. Som leser av denne bloggen regner vi med at du også er en ivrig...

Lukk