Det faktum at det er smertefullt, er en god grunn til å la være å utsette kroppen sin for hard trening. At det i tillegg er livsfarlig gjør det til et enkelt valg å la være.

Om man drar en utrent kropp inn i treningssenter med alle de apparater, vekter, sykler og tredemølle er risikosport ene og alene. Kroppen kan få sjokk og man får hjertestans i løpet av få minutter.

Fler av de store treningsapparatene er så avansert og vanskelig å bruke at du bør ha høyskole utdanning, eller være ferdig utdannet ingeniør får bruke de fleste av de. Om du tar sjansen å bruke et kan det ende med klem-skader som gir deg varige mén eller arr på sjelen til evig tid.

Risikoen for å dø av overanstrengelse er direkte overhengende om du kaster deg ut i overivrig trening rett i fra sofaen. Bli hjemme!

Mulig kan man slippe unna med noen kraftig brannsår i ansiktet, på knær og albuer om man bare besvimer på første forsøk på tredemølla.

Man skal selvsagt legge om kostholde også, ved en eventuell livsstilsendring. Bort med cola, potetgull, sjokolade og annet snadder som kroppen har vent seg til over mange år på sofaen. Nå skal du spise, frukt, grønt, kli og drikke kildevann til alle måltid, som igjen fører til at du får forstoppelse.

Har du hatt forstoppelse noen gang?

Du føler at du holder på å bæsje på deg så kommer det bare luft, du får ikke av deg en smule. Smertefullt er det også, og du ender med å må spise sviskekompott en uke i stedet.

– Lykkes du med å gjennomføre en skikkelig treningsøkt med livet i behold, så risikerer du å være så stiv og støl at du ikke rekker å komme deg på do, når sviskekompotten endelig har fått løsnet opp, så du driter på deg.

– Det viktigste poenget med å la være å trene må være hva det koster. Mange hundre kroner pr måned, i tillegg kommer alle klærne du må kjøpe inn. Tights, sko og designer t- skjorter med de riktige fartsstripene kommer alene på mange tusen kroner.

Nei, for all del, ligg unna helsestudio om du ikke er vant til å gå der. Du kan risikere helsa i stedet for å bli i god form, det er det vel neppe verdt?

Hold deg hjemme og oppe i sofaen, for din egen helses skyld!

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvorfor snakker vi så varmt om de som har gått bort?

I alle begravelser jeg har vært i, har det alltid vært rosende og varme ord om vedkommende. Det skulle selvsagt...

Opp av sofaen og ut i det fri, up och hoppa!

Sliter du med å finne motivasjon til å komme deg opp av sofaen. Da kan jeg minne deg om at...

Lukk