Mann – vær ærlig i dine meninger. Menn i sosiale medier, som ytrer seg på nett, har en egen evne til å gå utover kvinner. Skal du si eller skrive dine meninger, stå for de, både på nett og face to face.

Ikke skriv nedsettende ting om folk du ikke kjenner. 

Nett-troll som elsker å spre rundt seg med negative kommentarer til alt og alle, vil aldri forsvinne. All den tid det er mulig å skrive kommentarer under flask flagg eller under et alias, vil du risikere trusler. Bruker du falsk identitet i sosiale medier som Facebook eller Twitter vil det være mulig å luke ut og sperre disse. Skal du mene noe i debatten, gjør det heller med fullt navn og vær saklig.

Bare feige, redde og sinte debattanter, sjikanerer andre for å være uenig – anonymt.

Det er bare trist å lese kommentarer fra menn som alt for ofte tar ‘spilleren og ikke ballen.’ Lær deg litt folkeskikk, tør å diskutere sak foran person. Vis deg som en debattant som har saklige argumenter framfor å sjikanere. Noen få gutter eller menn har ødelagt for mange andre i den lukkede Facebook-gruppa “Mannegruppa Ottar” ved å skrive usakligheter i kommentarfeltet.

Mann – vær ærlig i dine meninger.

Ikke bare fleip og moro, men trusler mot unge kvinner, samt sjikanering og mobbing.

Alle menn elsker å se på, og gjerne diskutere lettkledde og sexy kvinnekropper. Det ligger i menns natur å mene noe om hvordan disse ser ut. Slik har det alltid vært og vil alltid være. Dette kan gjøres på flere måter. Men, bør ikke kvinner generelt, hylles for hvordan de ser ut – uansett? Tenk hvilket under som skjer i en kvinnekropp, der et annet menneske vokser inni magen hennes, og fødes til et selvstendig individ etter ca 9 måneder. Og i den sammenheng. Alle gutter og menn som skriver nedsettende om unge kvinner har en mor; hva ville hun ha sagt om hun visste hva du skrev – om andre kvinner? Din mor?

Dessverre er det ikke bare på nett og i sosiale medier; menn trakasserer og oppfører seg dårlig og usaklig mot kvinner.

Til og med den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump, bruker hersketeknikker, usakligheter og mobbing mot kvinner generelt, mot Hillary Clinton spesielt. Heldigvis, ser det ut til at sistnevnte ler sist og vinner valget. Også i arbeidslivet i Norge, er det en dårlig skjult hemmelighet at kvinner kommer til kort i maktkampene der menn er motstander. De taper kampen mot menn i viktige stillinger, ikke nødvendigvis fordi de er dårligere alternativ, men fordi de er kvinner. Likestillingen har et stykke igjen i Norge.

I Sverige får nett-trollene ytre seg mot kvinner i ledende stillinger, i bloggosfæren og i sosiale medier. Faktisk i langt større grad enn i Norge. Her er det vanlig at programledere, journalister, forfattere, bloggere og andre kjente fjes – blir truet på livet. Fordi de er kvinner. Hver uke. Av anonyme debattanter. Bare feige, redde og sinte debattanter, sjikanerer andre for å være uenig – anonymt. Uansett nasjonalitet.

Ekte norske menn respekterer kvinner. Men, disse mennene bør går enda litt lengre ved å fortsette å gå i strupen på andre gutter og menn, som ikke viser jenter og kvinner den respekten de fortjener. Det er nettopp det som har skjedd nå. Den gemene hop, ‘Kari og Ola Nordmann’ aksepterer rett og slett ikke kommentarene i “Mannegruppa Ottar.” Noen blir politi-anmeldt, andre har stukket halen mellom bena og meldt seg ut. Sammen, er vi som ikke setter noe særlig pris på trusler, grov hets, mobbing og sjikane, sterke.

Komikeren Dag Sørås, mener folk bør kunne fleipe med alt, og ikke blande seg inn i debatten om hva andre skriver og gjør i et lukket forum. Vi kan ikke si oss mer uenig. Vi kan ikke lukke øynene for at voksne fedre, oppfordrer til voldtekt mot jenter på 13 år. Slike meninger kan aldri aksepteres, enten det er ytringer på Facebook eller i en sms.

Bruk humor, skriv saklige meninger, men se for deg egne barn som mottaker, som skal lese det du skriver til andre eller i kommentarfelt på nettet. Eller at din mor skal redigere teksten før du sender den. Da vil du la være å komme med trusler og grov hets, fordi du ikke er enig i innholdet eller ikke liker utseende til vedkommende.

God bedring!

Øyvind Teige,

admin for Vargas12.com

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mannegruppa Ottar – en skam for norske menns holdninger!

Mannegruppa OTTAR – en skam for norske menns holdninger! Mannegruppa Ottar, burde vært lagt ned, fordi det er for mange...

Lukk