I engelsk fotball blir man sjelden lenge i jobben som manager, om resultatene uteblir. Marco Silva til Wolves for å erstatte Zenga? I Championship er det spesielt vanskelig å beholde jobben lenge, om laget taper flere kamper enn man vinner. Og åpenbart vanskelig når målsetningen er opprykk.

Hos Wolverhampton Wanderers, er det per dato en trener som heter Walter Zenga. Han ble ansatt i august 2016, ble sett på som et ubeskrevet blad som trener, har en fantastisk karriere som keeper for Italia på 80 og 90-tallet. Etter kun 14 kamper begynner det å brenne under føttene på den ærgjerrige og sympatiske italieneren – som manager for Wolves.

Marco Silva til Wolves for å erstatte Zenga? Eller har de nye eierne i Fosun andre planer med sitt nye leketøy?

Jeff Shi

Wolves fikk også nye eiere i sommer. Den forrige eieren Steve Morgan solgte alle sine aksjer til det kinesiske investeringsselskapet Fosun Group for £45 millioner, med garantier for at de skulle investere et minimum på £30 millioner de to første driftsårene. Det var den nye direktøren hos de nye eirene, Jeff Shi, som erstattet den sittende manageren, Kenny Jackett med Walter Zenga i august.

Allerede denne sesongen har Walter Zenga fått hele 12 nye spillere til rådighet, de aller fleste hentet fra portugisisk topp-liga og Benfica. Årsak: Jorge Mendez. Kjendis-agenten, med blant andre Ronaldo og José Mourinho på kundelisten; er Fosun Groups agent i England. Mendez har et stort og viktig nettverke, med base i Portugal.

Marco Silva til Wolves for å erstatte Zenga?
(Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) Wikipedia.org

Det er her Marco Silva (39) kommer på banen. Jorge Mendes, er selvsagt også godt kjent med Silvas glimrende jobb som fotballfaglig manager, med bakgrunn fra den portugisiske ligaen. Silva hadde suksess for Olympiakos, hvor han på 48 kamper hadde flotte 38 seire, 3 uavgjort og 7 tap. Han trakk seg fra den greske storklubben av personlige grunner.

Marco Silva til Wolves for å erstatte Zenga? Marco Silva har en gyllen stjerne og et stort nok navn til å få jobben på Molineux.

Wolves har ambisiøse eiere, en diger fanbase som ønsker Premier League-fotball til vakre Molineux Stadium. Walter Zenga hadde alt på stell fra start. Fansen forelsket seg i den karismatiske treneren, han klikket med de før, under og etter kamp – før det nå etterhvert har gått dårligere og dårligere. Dessverre. I en liga som Championship, skal man ikke gjøre mange feil før man raser nedover tabellen. I skrivende stund, altså etter 14 kamper, har Zenga kniven på strupen.

Cameron Borthwick-Jackson

Av de ti siste kampene har Wolves maktet å vinne kun to kamper og ligger på 18. plass på tabellen av 24 lag. Langt unna eiernes målsetning. Siden det er svært jevnt rundt de seks øverste plassene, skal det ikke mange seirene til for å klatre oppover på tabellen. Problemet for den tidligere stor-keeperen er mange. Mangelen på godt spill, syltynne unnskyldninger og alt for mange bytter på spillere i hver kamp. Wolves skaper for få sjanser og gjør en rekke forsvarsfeil i hver eneste kamp.

En av Manchester Uniteds unge lovende forsvarsspillere, Cameron Borthwick-Jackson, ble lånt til Wolves, i et håp om at denne skulle få match-tid i Championship. Unggutten fikk spille de første kampene, men har siden ikke blitt brukt. Noe som har ført til at Manchester United hat kalt ham tilbake. En gedigen tabbe av Walter Zenga.

Mye tyder på at tålmodigheten hos Fosun Group er tynnslitt. Marco Silva er ledig på markedet. Se ikke bort fra at 39-åringen blir Wolves neste manager. Ulvene, som har en stor fanbase i Norge, møter Blackburn i neste kamp, borte. Den tidligere seriemesteren i Premier League, ligger tredje sist på den berømte Championship-tabellen. Tap i denne kampen for Wolves, gjør det første eventyret i engelsk fotball – rekord-kort for Walter Zenga.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Heter du Barbie og ser slik ut …

Da er det håp for at du blir lagt merke til. Er du i tillegg flott og sexy og er...

Lukk