Biskop Kvarme gikk på barrikadene for Maria, forfatter og tidligere justisminister Anne Holt sa fra seg sitt medlemskap i Arbeiderpartiet i protest mot regjeringens behandling av Amelie.

Flere politikere blant annet Inger Lise Hansen stod på barrikadene for Maria, men alt til regjeringens døve ører. Stoltenberg og han justisdepartement nektet å fire en tomme.

– Hva skjedde så, hun ble sendt ut til stor misnøye i folket, men har ikke lidd noe nød i hverken Russland eller Polen? Hun har kjæresten sin på besøk i Polen i skrivende stund, og er svært lykkelig for å kunne reise hjem igjen.

Stillingen i Teknisk Ukeblad står klar, og alt tyder på at Maria Amelie kommer til Norge i løpet av våren. Jeg tror Amelie vil hjem til 17.mai- men jeg tror ikke statsminister Jens Stoltenberg er blant mottaks komiteen på Gardermoen-

– Hun har en kjernekompetanse gjennom sin masterutdanning i teknologi og vitenskap, pluss at hun snakker flytende russisk. Det er viktig for oss gjennom vår dekning av det som skjer i oljesektoren i Barentshavet og Russland, sier Moberg, styreleder i Teknisk Ukeblad og legger til:

– Det er veldig vanskelig å finne unge kvinner med den bakgrunnen og ballasten som hun har. Det er klart at hun er attraktiv for oss.


12. januar ble Maria Amelie (25) arrestert på Lillehammer etter at Utlendingsnemnda (UNE) avslo hennes anke om asyl.

24. januar ble hun uttransportert til Moskva. I midten av mars flyttet hun til Krakow i Polen.

Maria Amelie som opprinnelig heter Madina Salamova, kom til Norge sammen med foreldrene for åtte år siden etter å ha flyktet fra Russland via Finland.

Tok mastergrad ved NTNU i Trondheim.

I fjor høst ga hun ut boken Ulovlig norsk, som handler om hvordan det er å leve som papirløs i Norge.

I desember kåret magasinet Ny Tid henne til «Årets Nordmann».

For en uke siden la regjeringen frem ”Lex Maria Amelie” – en lovendring som gjør at personer som er utvist på grunn av brudd på utlendingsloven likevel kan få arbeids- og oppholdstillatelse hvis de er faglært og har tilbud om jobb i Norge-

-Jeg ringte og fortalte henne det i dag. Hun er veldig lettet, sier Amelies advokat Brynjulf Risnes til Aftenposten.no.

-Jeg har prøvd å forsikre henne lenge om at det kom til å ende med at hun får komme tilbake til Norge, men hun har ikke helt turt å tro på det, sier Risnes.

Nå som arbeidstillatelsen er på plass kan Amelie sette seg på flyet fra Krakow til Norge med en gang om hun vil.

Ifølge Risnes kan det likevel hende hun blir i Polen litt til for å fullføre samarbeidsprosjektet med ICORN (International Cities of Refuge Network). Foreningen tilbyr forfulgte forfattere et fristed til å kunne skrive og ytre seg i trygghet.

Maria Amelie Foto: Hegnar.no

Jeg har akkurat fått høre om det. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, jeg har ikke rukket å tenke så mye på det. Jeg er kjempeglad, sier Amelie til VG Nett.

Også utenlands kat denne saken blitt sammenlignet med Krekar- saken. Og det er selvsagt ikke så rart. Da Ameli har en mastergrad fra Universitet i Trondheim. Og har bare gode skussmål fra alle rundt seg, og har masse venner i flere norske byer.

Mulla Krekar blir værende i Norge pga manglende politisk styring. Hans liv står på spill om han blir utvist er argumentet for at han fortsatt er i Norge på det tiende året, eller var det det tjuende?

Maria AMelie vil bli tatt i mot med åpne armer, og alle som synes rettferdighet er viktig vil glede seg med henne og hennes familie, venner og nye arbeidsgivere.

16. april- – Ja, jeg har landet i kveld! Er veldig glad for å komme tilbake. Men ville bare ikke si fra til mange på grunn av for mye pressestyr tidligere, sier Amelie i en tekstmelding til VG Nett.

– Men jeg er veldig takknemlig til alle som har jobbet for å få meg tilbake.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4p1cRKulK0o&feature=fvsr[/youtube]

http://www.document.no/2011/01/amelie-saken-et-journalistisk-havari/

Vargas

 

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10092291

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10084038

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4088511.ece

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Datalagringsdirektivet et overgrep?

I Oslo blir kvinner voldtatt av ikke vestlige menn, som er i Norge for å søke asyl, eller de har...

Kvinner kan forsvare seg selv mot overgrep

  For å unnslippe eller unngå å bli overfalt så kan mange kvinner gjøre forehåndsregler. Gå med pepperspray og sørg for...

Lukk