I mitt møte med mennesker som har noe å komme med, så er jeg så heldig å få møte Maria Mohn (29). Fredrikstads best plasserte IDOL-deltaker gjennom tidene med en 6. plass fra 2011. 

Vi har møttes før og jeg har skrevet flere innlegg på denne bloggen med Maria tidligere, den gang fra tiden før hun var blant de 10 finalistene.

– Møtested var en av Fredrikstads mange kafeer, hun kommer presis etter avtale, er like vakker som tidligere, men jeg blir forundret over hennes skjønnhet og vet ikke hvorfor hun ikke er mer i den kulørte presse. Hun er usminket og ekte- fortsatt like lav som før, men med et smil som får is til å smelte.

Det er jo kjendiser med et  vakkert utseende som har noe å levere som er på de fleste førstesider. Tone  Damli f.eks, Maria Mohn er jo minst like flott etter min mening. Hadde Maria gjort som Rihanna, og spilt på sex, ville hun kanskje ha vært langt mer i media enn hun har vært så langt, eller er det bare  mine vovete tanker som setter meg ut?

Maria Mohn 070Maria Mohn Foto: Copyright Emilie Borge

Jeg merker at jeg er spent på hva hun kommer med denne gangen, jeg vet at det er en plate på gang, men jeg vet ikke så mye. Vi kjøper noe drikke og praten går lett, Maria er morsom og har mye å fortelle, hun vet at det er et viktig album mht den videre karrière. Slik går praten:

Maria, når kommer det nye albumet?

Det kommer mandag 17. juni og er kalt  «Today´s a Yesterday Tomorrow», jeg gleder meg veldig.

Coveret på albumet er en viktig del av totalproduktet på et album, kan du si litt om det?

Coveret er faktisk helt ferdig akkurat nå, jeg er så pirkete og blir ikke fornøyd med en gang. Det har blitt veldig bra og jeg er så fornøyd. Plateselskapet har visse retningslinjer, men vi er i mål nå. Spennende. 

Hvordan ser du an den videre veien, er du fulltids artist nå?

Jeg føler fortsatt at jeg står utenfor og ser inn på min kommende solokarrière,  jeg er ikke i full gang ennå. Den kommende plata kan bli et løft. Men det vet vi jo ikke ennå:) Jeg jobber enormt mye og har fullt opp, men drømmer om å få muligheten til å gjøre enda flere opptredener som soloartist med eget materiale.

Det er endringer i hjemmet- rent profesjonelt, fortell.

Ja, det stemmer min mann Ole Henrik og jeg har tidligere hatt hvert vårt enkeltmannsforetak, nå har vi slått oss sammen til et AS. Det gir oss en felles følelse, felles interesse og felles mål.

Du er flink til å levere i mellom låtene, og jeg ler like mye som jeg koser med med flotte låter de gangene jeg har vært på dine show. Er dette en bevisst struktur på dine neste show også.

Ja, egentlig så er det det altså. Ofte er det mer eller mindre tilfeldig at ting blir så morsomt, men humor er et virkemiddel jeg kommer til å bruke mye framover, både bevisst og ubevisst:)

Kunne du ha vunnet i IDOL?

 Å oppnå en 6. plass er flott og jeg har mye å takke IDOL for, men jeg føler at jeg hadde mye mer å gi. Jeg trodde aldri jeg ville reagere som jeg gjorde underveis, jeg pleier aldri å bli nervøs før jeg går på scenen, men her ble jeg helt nervevrak hver fredag i finalerundene.

Det var rett og slett så alt for mye som stod på spill og jeg følte aldri at jeg klarte å prestere en brøkdel av hva jeg mener jeg egentlig kan, og la dermed mer større og større press på meg selv. En mye større utfortdring enn jeg hadde drømt om og en enorm erfaring. 

Maria Mohn 040

Maria Mohn Foto: Copyright Emilie Borge

Du er også ute med ny singel nå, «Her Shoes«, ville det ha vært naturlig å ha med Jenny Langlo på en eventuell musikkvideo?

Hehe, jo det hadde vært perfekt, for det er jo Jenny som inspirerte meg til å skrive låta, og det er en musikkvideo på gang nå. Det er en mørk skjønnhet på 20 år som har fått «Jennys rolle» i den kommende videoen. Idéen til låta kom til meg da jeg stod der på scenen bak henne da hun vant IDOL- kunne vært artig å være i hennes sko da;)

«Today´s a Yesterday Tomorrow» er en plate som du velger å gjøre på engelsk, den forrige «Bli med meg» var et hel-norsk produkt. Kan du si litt om stilskiftet?

Jeg har sunget masse på engelsk tidligere, og hadde planer om at neste skive ikke skulle bli på norsk. Det er ikke slik at det skal være enten eller. Dessuten så er det siste sporet på den kommende plata på norsk, det kan kanskje være et signal om hva som kommer etter dette. Vi får se. Sier Maria med glimt i øyet, og irriterer seg over at det er bananfluer som surrer helt oppe i ansiktet hennes.

Så fortsetter hun:

Det siste sporet på norsk er etter min mening den sterkeste låta, om det er fordi den er på norsk vet jeg ikke, den er kalt «Mer». 

Vi prater litt løst og fast om hvilken verdi det har å kunne ha video av låten på det anerkjente nettstedet YouTube, og det kan bli aktuelt å legge ut spor av de kommende låtene på det nye albumet fram til slippdato 17. juni.  Marias rosa Iphone plinger ofte, det er ingen tvil om at det er en hektisk artist med mange baller i lufta vi har klart å få til et møte med.

Maria, du har jo blogg, men har ikke skrevet noe der siden september i 2012. Hvorfor ikke?

Det er fordi jeg ikke har hatt tid føler jeg, men det er en ny webside på gang, og det skal bli bra. Blogg, Facebook og en proff side som har alt. Internett er jo et kraftig medium som det er viktig å være en del av. 

Etter en times tid, kommer artisten og mammaen Maria Mohn på at hun må hente unger og vi rusler ut i vår solen sammen med vår fotograf som nå skal knipse noen bilder av Norges kommende store stjerne.  Ihvertfall hvis vi som allerede er stor fan av Maria og artisten selv får det som vi vil.

Maria er en kvinne som har bena godt plantet på bakken uten noen form for primadonna nykker, og vet at det er kun hardt arbeide som skal til for å lykkes i Norge. Det er fristende å love henne at det er nå det starter, men det kan vi ikke. Ikke før vi ser hvordan den nasjonale presse bedømmer albumet «Today´s a Yesterday Tomorrow». Da vet vi om det skal skrives nye kapitler i Maria Mohns karrière.

Maria trenger ikke spille på sex for å komme i den kulørte presse, hun kan bare åpne munn og synge.

Allerede i starten av mai skal Maria og Alexander Hermansen har forestilling i «Nissenatthuset» i Gamlebyen i Fredrikstad. Premiere lørdag 4. mai kl. 13. Dette er en barne- og familieforestilling kalt Alexanders Ark.

Til sommeren er det plateslipp og mandag 6. mai slippes enda en nyhet som om vil få sommeren i Fredrikstad til å bli enda litt bedre. Maria kan røpe at det er spennende showplaner på gang…

Vi som er fan er svært takknemlig for å få lov til å være med på reisen.

Takk Maria, og lykke til med plateslippet!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Orgasme på de merkeligste steder

Orgasme på de merkeligste steder. Noen kvinner får orgasme under fødselen, andre når de trener på ben-apparater på treningssentret, andre kan...

Toppbloggere på villspor- Vil se ut som Barbie

Noen toppbloggere velger å endre sitt allerede vakre utseendet på den måten at de vil se ut som en Barbie-dukke framfor å...

Lukk