Smellvakre Maria Mohn (29) er i fred med å gjøre livet som artist til sitt levebrød gjennom stadig mer aktivitet på scener over hele landet, men flest oppdrag i Fredrikstad (Heldigvis). 

Har du lyst til å le, samtidig som du får masse hyggelig og stemningsfull musikk og vakker sang så bør du finne Oscarteatret sammen med gode venner i noen avslappende førjulstimer du også.

Jeg er så heldig å få lov til å ta en hyggelig prat med Maria Mohn som har gjort det til sitt varemerke å bruke humor med sine musikalske ferdigheter. En kombinasjon som har slått meget godt an.

Sånn ca gikk praten:

1. Hva har betydd mest for deg dette året med tanke på din stadig større artist-karriere? Jeg så at du hadde det gøy på sommer-showet på Oscar. 

Ja, sommershowene var kjempemoro, artig at det fikk så god respons! Det var også veldig gøy at min siste singel “Bedtime Story” fikk oppmerksomhet på Radio Norge i sommer! Den vant to uker på rad “Ukas Nye Norske” med over 70 % av stemmene, det var veldig gøy. Og det før den faktisk ble sluppet.

Litt nedtur var det jo at den ikke ble playlista etterpå, det hadde jeg håpet på 🙂 Man er så avhengig av playlisting på radio for at en låt ikke skal “dø” – men jeg jobber bare videre og håper at noen av de neste singlene også får riksdekkende playlisting, ikke bare lokalt 🙂

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=57-oLQYx-2A[/youtube]

2. Du skal snart til Frankrike med koret PUST, fortell.

Vokalgruppe, ikke kor 😉 De er 6 flotte sangere som bruker stemmen på en helt unik måte, jeg var fast sopran i Pust for noen år tilbake og ga meg like før de ble nominert til Spellemann. Lurte på om jeg da hadde gjort noe dumt, hahaha 😉 Men jeg ønsket heller å fokusere på solo-karriere.  De er utrolig flinke, jobber godt og målrettet og gjør mye spennende.

Kjempegøy å synge med dem igjen. Vi skal synge på en stor festival i Normandie, der har jeg aldri vært, det blir gøy! En hel uke stappa med masse konserter:) Her kan du høre meg og Jostein Hasselgård synge solo med Pust. 

 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1lo76OFuV3o[/youtube]

3. Du skal lage juleshow, også denne gang på Oscarteatret. Du har med deg Dani Larsen. Har dere jobbet sammen før?

Det er bare en stor misforståelse – Dani Larsen står som vert på eventet, men han skal ikke stå på scenen, han jobber på Oscar! Det er meg og Henning Stranden som er frontfigurene, som i sommer:) Det blir i samme stil som i sommer, men med masse nytt og så blir det JUL 🙂

4. Maria, mitt inntrykk er at du er travlere enn noen gang med din karriere, er du der du ønsker i livet nå? Eller har du store hårete mål som du skal realisere i nær framtid?

Jeg har masse spennende å gjøre, men jeg jobber fortsatt med å få opp antall opptredener så jeg kan stå på scenen fulltid  Er fortsatt avhengig av å undervise mye for å tjene nok, det liker jeg også veldig godt, men jeg brenner virkelig for å stå på scenen og gjør det gjerne enda oftere.

Foto: Trine Sirnes

 5. De showene jeg har sett, og som jeg oppfatter deg på scenen er humor et viktig “verktøy” for deg. Er du klar over hvor morsom du er? For å spørre på en annen måte. Bruker du humoren bevisst når du skal underholde? (Jeg mener det er en ubetinget suksess)

Hehehehe;) Jeg er bare meg selv 100 prosent, og innimellom så er jeg nok mer eller mindre morsom, ja:) Det er ikke noe jeg planlegger, det bare blir sånn. Jeg elsker å få folk til å le 🙂 Og gråte;) 

6. Singelen din “Bedtime Story” er vist 3700 ganger på YouTube. Din tolkning av Joni Mitchell i IDOL har snart 70.000 visninger og er allerede en legendarisk versjon. Tror du det skyldes kun at den ble spilt på TV via en sang konkurranse? 

Så absolutt. Tv er et enormt sterkt medium. Det øyeblikket var mitt høydepunkt i Idol. Jeg burde gitt meg der, hahaha 🙂 Da fikk jeg være meg selv, tenkte ikke på kameraer, klær, hår, sminke, juryen skulle ikke si noe, det var bare meg og publikum. Jeg elsket det.

7.  Maria Mohn var eventyrlig god i den Mitchell-låta. Gjør du deg noen tanker om å tone ned genren og synge de “softe” melankolske låtene der stå-pelsen kommer hos alle som hører sangen sin?

Takk for det 🙂 Jeg tenker stadig på det. Vanskelig å vite hva som er det rette å gjøre.. Jeg bør vel teste ut en singel av den typen 😉

8. Du deltok i den veldedige konserten “Musikk gir håp”, er du opptatt av å bidra eller følge med på hva som skjer der ute i verden? Vi er så trygge her hjemme i Norge, det er lett å bli blasert. Er det en spesiell glede å få lov til å bidra med egne ferdigheter til de som virkelig trenger støtte?

Definitivt! Det ser jeg på som en selvfølge, jeg bidrar med det jeg kan. Vi har det veldig bra her vi bor og det er det veldig viktig å huske på!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u9GYxz4Feus[/youtube]

9. Hva gjør Maria Mohn om 5 år? Er det mange fler nordmenn som kjenner artisten innen den tid?

Det får tiden vise 🙂 Men det er jo målet, da 🙂

Maria Mohn og Henning Stranden ser du på Oscarteatret før jul. Bestill billetter allerede nå for å være sikret en god plass så du har rom for å le masse. For det er lattergaranti på disse showene!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
15 måneder siden skuddene falt- terroristen har blitt helt

I dag er det 15 måneder siden 22. juli 2011. For mange så har det begynt å synke inn hva...

Lukk