Musikk er viktig for meg,og svært mange andre. Alle har en eller annen favoritt låt eller favoritt artist. Jeg hører på det meste fra Judas Priest til Andrea Bocelli, og det som er midt i mellom. Adele er det umulig og ikke like. Men dette er internasjonale stjerner på øverste hylle. 

– Norsk musikk har også masse flotte artister som hver eneste dag prøver å slå igjennom med sine egne låter. Noen ganger med andres. IDOLs Gabrielle har i år til de grader skrevet seg inn i norsk populærmusikk som et friskt pust. «DonkeyBoy,» og Jarle Bernhoft og LidoLido for å nevne noen.

Jeg må innrømme at jeg er veldig svak for Fredrikstads beste plasserte IDOL deltager fra i fjor, og nå kommer hun endelig med nytt album. Maria Mohn.

Hun synger med hele kroppen, og kan få selv den tøffeste av de tøffeste til å felle tårer.

Et varmt og fantastisk menneske og en stor artist som vet hva hun vil. Heldigvis!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pLw0V573HLo&feature=related[/youtube]

I forbindelse med hennes deltagelse i IDOL fikk jeg den ære av å møte Maria, hjemme i hennes vakre hjem utenfor Fredrikstad. Siden har det blitt flere intervjuer.

Her kommer et til.

Maria Mohn (28) Foto: Jan Kraft

1. Du er i studio om dagen, og er i ferd med å lage album nr 2 Maria, blir plata som du har sett og hørt for deg?

Jeg håper det! Og tror det. Men foreløpig er vi milevis unna, hehehe, det blir babysteps denne våren. Mange veidumper..! Men vi kommer dit, sakte, men sikkert.

2. Oftere og oftere blir du sett på scener sammen med andre artister som har et etablert navn og du har nylig sunget med Elvira Nicolaysen, og merker vel at det er langt mer trøkk rundt deg som artist nå, mot tiden før Idol?

For å rette på det, jeg sang bare på samme konsert som henne… Men det var utrolig gøy å få dele plakat med henne!! Merker absolutt ringvirkninger fra Idol, er veldig glad for det. Jeg merker også at jeg må jobbe minst like hardt likevel. Men nå er det håp, liksom! Hehehe……:)

3. Du skal synge på Bryggeteateret 16 mai når Karpe Diem kommer på besøk. Er dette noe du synes er litt urettferdig eller kjenner du din posisjon? Jeg mener, burde ikke Karpe Diem ha opptrådt før deg? Mange mener at du er en større artist enn rapperne fra Holmlia.

Du verden, det var da pent sagt. Nei, vet du hva, jeg føler meg ikke noe annerledes enn før Idol, så jeg synes det er veldig kult, jeg! De er jo mye større enn meg, flere vet hvem de er. Det skal bli veldig gøy. Skal få vist fram noen av de nye låtene.

4. Maria Mohn, du er mamma til to – finnes det noen mening med å måtte få så mange utfordringer på en gang? For kort tid siden var du på sykehuset hver eneste dag gjennom en hel uke, kan det bli for mye selv for deg?

Det kan absolutt bli mye. Vi har fortsatt på den måten, dattera mi brant seg på en varmeovn så vi har vært på sykehus og skiftet på bandasje daglig siden forrige søndag..! Alt kommer som regel på en gang..! Og denne gangen ble det i overkant mye, ja.

Maria Mohn Foto: Maria Mohn

5. Jeg har tidligere vært inne på at du kommer til å bli et navn som blir nevnt stadig oftere i media. Har du hørt noe mer fra TV2 og opptreden på «Allsang på grensen» f eks?

Det hadde så absolutt vært gøy!! Men det er en forutsetning at man har en «hit» eller to for å være med som artist der. Så med mindre jeg rekker og få en skikkelig superhit før de går på lufta må jeg heller håpe på neste år. 

6. Når albumet ditt kommer, skal du på turne og i så fall, hvor er det du aller helst har lyst til å reise? Har du noen som betyr mye for deg slik at du vil legge en konsert til dette stedet?

Det er klart vi må få til en liten turnè. Tja, det er sannelig ikke sikkert! Det er vanskelig å få nok folk på konsert, så man må velge spillested med omhu. Det blir hvertfall noe i Fredrikstad-området, det er sikkert. Og kanskje Son? Har spilt der før og det var veldig bra. Vil gjerne reise over hele landet jeg! Vi får se.

7. Føler du at det er mange flere som vil ha en bit av deg nå når du begynner å bli den etablerte stjernen som «alle» føler de kjenner? Eller merker du ikke nevneverdig forskjell fra tiden etter 6 plassen i Norges tøffeste sang konkurranse?

Hehehe, nei, egentlig er det ikke så stor forskjell. Annet enn at jeg får litt flere henvendelser nå om å synge på firmafester og bryllup! Som jeg så gjerne gjør. De få gangene jeg blir gjenkjent og skriver autografer føler jeg det jo litt. Men det er ganske sjeldent. Veldig koselig da!

8. Har du bestemt deg for tittel på albumet nå? Er det en låt på det nye albumet som ligger ditt hjerte nærmest?

Første singel blir i alle fall «Bedtime story»! En låt som handler om søvnløshet, kort fortalt. Tror du hørte den på konserten i Gamlebyen i vinter? Kanskje plata kan hete noe som «Different Bedtime stories» eller….Songs and Bedtime stories – mangler et ord der altså, hihihihi. Har du et forslag?

Som musikkelsker, så ser jeg for meg svært mange titler på Marias kommende album, men som håpløs romantiker bør jeg kanskje holde kjeft.

– Er det en artist som fortjener honnør, positive tilbakemeldinger og glitrende anmeldelser for jobben hun legger ned som artist, så er det Maria Mohn. Hun er dønn ærlig, jobber knallhardt med det hun elsker aller mest å gjøre, og det skinner så lett igjennom når man ser henne på scenen.

Maria Mohn er en artist du vil høre mye fra i tiden som kommer, kjøp plata når den kommer du også. Jeg gleder meg veldig til å se den i butikken og høre Maria Mohn- musikk i løpet av 2012.

Dette er et album som svært mange har store forventninger til.

Hennes første album, «Bli Med Meg» er et smykke av en plate som hører hjemme i alles platesamlinger- kjøp den her med det samme.

Du kan også følge Marias blogg her.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er lysten borte? Det sitter i hodet- Det er hjelp å få

Sex er viktig i et hvert forhold. Men om lysten forsvinner for en av partene vil det kunne få store...

Ung eller gammel- kjærligheten har ingen grenser

Om du som 16 åring faller for en på 25 så er det en forskjell på 9 år. Det kan...

Lukk